Ο κρητικός όμιλος χωράει στους οκτώ ομίλους!

Απόψεις
Ο κρητικός όμιλος χωράει στους οκτώ ομίλους!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η προσπάθεια δημιουργίας Κρητικού ομίλου στη Γ΄ εθνική, δεν βρίσκει σύμφωνες όλες τις ομάδες, όπως π.χ. ο Πόρος που θα ήθελε και τη συμμετοχή «επώνυμων» ομάδων από την Αττική για χορηγικούς λόγους. Υπάρχουν κι άλλες ομάδες που θα προτιμούσαν το «ως έχει».

Το κριτήριο ωστόσο είναι τι έχει ανάγκη η πλειοψηφία και τι εκτιμάται από τους θεσμικούς φορείς, ότι μπορεί να αποδώσει περισσότερα στο ποδόσφαιρο.

Αυτό που προκαλεί ζήτημα στον όμιλο που μετέχουν οι κρητικές ομάδες για τις ίδιες και τις άλλες που συμπληρώνουν συνήθως από την Αττική, είναι το κόστος των μετακινήσεων και η ταλαιπωρία των ακτοπλοϊκών μεταβάσεων στα ακραία καιρικά φαινόμενα αυτής της περιόδου των «κλιματικών αλλαγών».

Με δεδομένο ότι υπάρχουν εννέα ομάδες από την Κρήτη στην κατηγορία, είναι ευνόητο πως οι ομάδες που θα έρχονται από τον Πειραιά ή την Αθήνα, θα αντιμετωπίζουν οξύτερο πρόβλημα, από τις εννέα μεταβάσεις καθεμίας στη διάρκεια του πρωταθλήματος στο μεγάλο νησί της Μεσογείου.

 Το εμπόδιο δεν είναι οι οκτώ όμιλοι, αφού και με αυτή την εισήγηση της επιτροπής πρωταθλήματος της Γ΄εθνικής της ΕΠΟ, υπάρχει πρόταση που μπορεί να χωρέσει τον ξεχωριστό όμιλο της Κρήτης (με μια κατ’ εξαίρεση συμπλήρωση δευτεραθλητών).

Το αν θα αλλάξει κάτι θα το ξέρουμε από τη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ στις 28 Ιουνίου, καθότι η Επιτροπή ποδοσφαίρου της Γ' Εθνικής, εμμένει στους οκτώ ομίλους, όπως προβλέπεται από τον αρχικό σχεδιασμό, της αναδιάρθρωσης Βασιλειάδη, χωρίς ωστόσο ούτε αυτοί, ούτε οι πολιτικοί «αναδιαρθρωτές» της απερχόμενης Κυβέρνησης, δεν έχουν μεριμνήσει για το υπέρογκο κοστολόγιο των αποστολών.

Αλλά ενώ κρατάνε ως πανάκεια το «υφυπουργικό σχέδιο», ποιος ξέρει τι μέλλει γενέσθαι, αφού έρχεται νέα κυβέρνηση και ήδη οι αλλαγές αναμένονται στα "τηλεοπτικά συμβόλαια της ΕΡΤ" της ίδιας αναδιάρθρωσης, όπου ως τώρα οι θέσεις της ΝΔ μπορεί να μην  είναι ξεκάθαρες, αλλά διαπνέονται από το "ανάλυση κόστους – οφέλους" που έφερε στη σκηνή ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης.

Αν αλλάξουν λοιπόν  συντελεστές εκεί, με ποιο ηθικό έρεισμα η ΕΠΟ θα το παίξει αμετακίνητη απέναντι σε ζωτικής σημασίας αιτήματα από ερασιτεχνικές ομάδες εθνικών κατηγοριών, που αντί να ενισχύονται, πληρώνουν αδρά από την τσέπη τους;

-Πλούταρχε Κουτεντάκη, αντιπρόεδρε της ΕΠΣΗ, γερά στο τετ α τετ που θα έχεις αύριο Τετάρτη με τον  πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο και τα μπλα μπλα με τους επιτρόπους του πρωταθλήματος!!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News