default-image

Αυτή η μικρή, τεράστια χώρα των τροπαίων

Απόψεις
Αυτή η μικρή, τεράστια χώρα των τροπαίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Πορτογαλία είναι μέσα στη χαρά. Κέρδισε το Euro 2016 στη Γαλλία και τη Γαλλία (0-1) και με τη νίκη εναντίον της Ολλανδίας (1-0), πρόσθεσε ένα ακόμη τρόπαιο για να εκδικηθεί την ήττα που υπέστη από την Ελλάδα (0-1) στο Euro μέσα στο σπίτι της το 2004, και το αφιέρωσε τον εαυτό της ως πρώτη πρωταθλήτρια του Nation’s League. Το γκολ του Γκονσάλο Γκουέντες ήταν προεόρτιο για την επέτειο της 10ης Ιουνίου, που είναι «Εθνική Ημέρα της Πορτογαλίας».

Ο πολυνίκης Φερνάντο

Ο Φερνάντο Σάντος μπορεί να καυχιέται ότι έχει κατακτήσει δύο τίτλους μέσα σε τρία χρόνια. Ένα ορόσημο που, μέχρι σήμερα, έχουν κατακτήσει μόνο πέντε προπονητές: Χέλμουτ Σεν και Ιωακείμ Λεβ (Γερμανία), Ντε Μπόσκε  (Ισπανία), Ροζέ Λεμέρ (Γαλλία) και Ρίτσαρντ Μίλλερ Νίλσεν (Δανία).

Κερδίζοντας αυτά τα δύο τρόπαια (Euro 2016 και League of Nations) αφήνει ένα ανεξίτηλο σημάδι στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο

Ο προπονητής με τις περισσότερες νίκες (27) σε επίσημα παιχνίδια με την Πορτογαλία, ωστόσο, δείχνει ήδη το επόμενο βήμα: «Το μέλλον είναι εδώ, κτυπά την πόρτα», βλέποντας την επάξια συνέχεια των «ιερών» ονομάτων της Εθνικής.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο  έχει κερδίσει 12 τρόπαια με την ομάδα του και την εθνική από την ηλικία των 30 ετών...

Ο μοναδικός Κριστιάνο μετά το 2004

Πολλά άλλωστε έχουν αλλάξει από την πρώτη διεθνή παρουσία του Κριστιάνο Ρονάλντο με την Πορτογαλία μέχρι το 2004, όταν έχασε από την Ελλάδα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Είναι ο μοναδικός παίκτης που εμπλέκεται με εκείνη την ημέρα που εξακολουθεί να είναι ενεργός ως επαγγελματίας, αλλά αυτή η νεανική ομάδα της Πορτογαλίας έχει πάει μια καλύτερα από εκείνη την επιφανούς Χρυσής Γενιάς.

Από την άλλη δεν υπάρχει αμφιβολία, πως παρά τα 34 χρόνια του Ρονάλντο, ο ίδιος βεβαιώνει μέσα κι έξω από τα γήπεδα πως «αισθάνεται ακόμα ένα χρήσιμος παίκτης και δίνει σεβασμό στο κίνητρο για να παίζει με την Πορτογαλία».

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο  παραδίδει άλλο ένα τρόπαιο στη χώρα του

Και πληθυσμός μόλις 10,2 εκατομμύρια

Η Πορτογαλία, παρά το γεγονός ότι η 16η χώρα στην Ευρώπη σε όρους πληθυσμού (10,2 εκατομμύρια), έχει λόγους να είναι αισιόδοξη ενόψει του Euro 2020.

«Έχουμε ομάδα με πολύ  ταλέντο. Το μέλλον είναι εξασφαλισμένο, αλλά θα πρέπει να προσπαθήσουμε να έχουμε  ισορροπία», διαβεβαιώνει ο Φερνάντο Σάντος που κατά της Ολλανδίας, έδειξε ξανά την ικανότητά του να προσαρμόζεται στον αντίπαλο και να τον «ακυρώσει».

 "Γνωρίζαμε ότι αν μειώσουμε την ελευθερία των κινήσεων τους θα μπορούσαμε να κερδίσουμε". Δεν έχει σημασία ούτε αν έπαιζε με 4-3-1-2 με τους «φανταστικούς τέσσερις», με 4-3-3 ή με το πιο συνηθισμένο 4-4-2. Η συνταγή του Σάντος είναι σαφής: «Μπορείτε να κερδίσετε μόνο παίζοντας καλά, Πέρα από το «ωραίο» ή «άσχημο», η Πορτογαλία κέρδισε επειδή έπαιξε καλά". Ο προπονητής της Πορτογαλίας , Φερνάντο Σάντος αποκάλυψε πως η» φραγή» του ολλανδού Φράνκι Ντε Γιονγκ ήταν βασικός παράγοντας στην τελική επιτυχία για τη νίκη της Εθνικής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News