"Σπέρνουν φόβο στον κόσμο για το μέλλον του..."

Ποδόσφαιρο
"Σπέρνουν φόβο στον κόσμο για το μέλλον του..."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τί είναι η πολιτική και οι πολιτικοί σήμερα; Ο Γιούργκεν Κλοπ, ο σοσιαλιστής ηγέτης… της εργατικής Λίβερπουλ, είναι αναντίρρητα από τους ψαγμένους μεγάλους προπονητές. Και δεν έχει καμία δυσκολία να τους αποκαλύψει για το χαρακτηριστικό τους να… τρομοκρατούν τον κόσμο για ό,τι θα συμβεί στο μέλλον. Φυσικά και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο ίδιος δεν θα ασχοληθεί ποτέ με τα κοινά…

Ο κόσμος του ποδοσφαίρου γνωρίζει καλά την αυθεντικότητα του Γερμανού, και για τον λόγο αυτό δίνει πάντα σημασία στα λόγια του, που βγαίνουν από έναν επεξεργαστή που μπορεί να ξαφνιάζει και συχνά να αφοπλίζει την εικονική κοινή λογική.

Σε συνέντευξή του στο Channel4news, ο προπονητής της Λίβερπουλ, λέει ότι ποτέ δεν θα πάει στην πολιτική επειδή έχει πάρα πολλή κοινή λογική («Ποτέ δεν θα πάω, δεν θα πάω ποτέ, γιατί έχω πάρα πολλή κοινή λογική»), δίνοντας τροφή για σκέψη, σε όλους μας:

«Η γενιά μας, ζει έπειτα από μια γενιά που βίωσε έναν Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι γονείς μας βίωσαν τον πόλεμο. Γι’ αυτό και μας λένε “Ζείτε στην καλύτερη περίοδο”. Είναι μια ευκαιρία να χτίζεις συνεχώς νέα πράγματα, γιατί ο πόλεμος τα γκρεμίζει όλα. Ο κόσμος, όμως, έχει ένα αίσθημα του ότι “πρέπει εμείς να τα κάνουμε καλά” βάζοντας σύνορα και διαχωριστικά με τον άλλο λαό, αδιαφορώντας για τα προβλήματα του άλλου.

Λένε “ας τα λύσουν μόνοι τους τα δικά τους”. Δεν έχει καμία λογική αυτό. Ακόμα και τώρα, οι πολιτικοί κάνουν αυτό που έκαναν οι παλαιότεροι. Πάντοτε τρομοκρατούν τον κόσμο και λένε “αν δεν κάνετε τώρα αυτό, τότε θα πάθετε αυτό και αυτό και αυτό στο μέλλον”.

Εκείνοι που είναι πιο λογικοί και αισιόδοξοι για το μέλλον, δεν ακούγονται και δεν τους δίνει κανείς σημασία. Σίγουρα, ο κόσμος δεν βρίσκεται στην καλύτερή του στιγμή. Προβλήματα έχουμε κι εμείς στη Γερμανία, ίσως όχι τόσο σημαντικά γιατί δεν κάναμε κάποιο δημοψήφισμα. Θεωρώ την Ευρωπαϊκή Ένωση κάτι πολύ καλό και πρέπει όλοι ν’ αντιληφθούν ότι θα πρέπει να λύσουμε μαζί τα προβλήματά μας γιατί είναι παρόμοια» ήταν τα λόγια του Klopp.

Όταν του έγινε η αναφορά από τον δημοσιογράφο για την απήχηση που θα είχε αν αποφάσιζε να εμπλακεί στην πολιτική, ο κόουτς της Λίβερπουλ απάντησε: «Δεν θα επιβίωνα, είμαι πολύ λογικός για να ασχοληθώ με την πολιτική…»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News