default-image

Η 11άδα του Μουρίνιο και οι καλύτεροι "20" της UEFA στο Champions League

Απόψεις
Η 11άδα του Μουρίνιο και οι καλύτεροι "20" της UEFA στο Champions League

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεχωριστό ενδιαφέρον προκάλεσε η κορυφαία ενδεκάδα της σεζόν από το Champions League που επέλεξε ο Μουρίνιο, χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο, κανέναν παίκτη από την Serie A, αλλά και δίχως παίκτη της τελευταίας του ομάδας, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

 Στις επιλογές του, είναι ο Λιονέλ Μέσι, πρώτος σκόρερ της κορυφαίας διοργάνωσης, με 12 γκολ.

Ο Mουρίνιο επέλεξε ένα σύστημα 4-3-3, καθώς ανέλυσε τις καλύτερες επιδόσεις του από την έκδοση του τουρνουά της σεζόν αυτής της σεζόν.

Για τον Πορτογάλο προπονητή, έξι παίκτες της πρωταθλήτριας Ευρώπης Λίβερπουλ, τρεις του Άγιαξ και από ένας της Τότεναμ, Μπαρτσελόνα, είναι ανάμεσα στους ιδανικούς ένδεκα σε σύστημα 4-3-3 είναι:

Άλισον (Λίβερπουλ), Αλεξάντερ-Αρνολντ (Λίβερπουλ), Φάν Ντάικ (Λίβερπουλ), Ντε Λιχτ (Άγιαξ), Ρόμπερτσον (Λίβερπουλ), Ντε Γιονγκ (Άγιαξ), Φαν ντε Μπεεκ (Άγιαξ), Έρικσεν (Τότεναμ), Σαλάχ (Λίβερπουλ), Μέσι (Μπαρτσελόνα), Μανέ (Λίβερπουλ).

Η "20ΔΑ" ΤΗΣ UEFA

Αμέσως μετά από τον θρίαμβο της Λίβερπουλ να αναδειχτεί για έκτη φορά Πρωταθλήτρια Ευρώπης με το 2-0 επί της Τότεναμ  η UEFA ανακοίνωσε την κορυφαία 20άδα της σεζόν 2018/19. Σε αυτήν δεν περιλαμβάνονται τυχαία έξι ποδοσφαιριστές της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ.

Οι δύο κορυφαίοι τερματοφύλακες ήταν ο Άλισον της Λίβερπουλ και ο Τερ Στέγκεν της Μπαρτσελόνα.

Στην άμυνα:  οι Φαν Ντάικ (Λίβερπουλ), Ντε Λιχτ (Άγιαξ), Φερτόνχεν (Τότεναμ), Αλεξάντερ-Άρνολντ (Λίβερπουλ), Ρόμπερσον (Λίβερπουλ).

Στο κέντρο: οι Σισοκό (Τότεναμ), Ζιγές (Άγιαξ), Ντε Μπράινε (Μάντσεστερ Σίτι), Ντε Γιονγκ (Άγιαξ), Εντομπελέ (Λυόν), Βαϊνάλντουμ (Λίβερπουλ)

Στην επίθεση: οι Νέρες (Άγιαξ), Στέρλινγκ (Μάντσεστερ Σίτι), Μέσι (Μπαρτσελόνα), Τάντιτς (Άγιαξ), Μανέ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News