Περιμέναμε να ήταν… εκκλησία το ποδόσφαιρο;

Ποδόσφαιρο
Περιμέναμε να ήταν… εκκλησία το ποδόσφαιρο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

-Όπου παίζεται χρήμα, υπάρχουν και εκτροπές… Τί περιμέναμε να ήταν εκκλησία το ποδόσφαιρο;

-Αλλά, στην εκκλησία να δεις τι γίνεται...  Το ποδόσφαιρο ίσως να είναι πιο αποκαλυπτικό όσον αφορά την ταυτόσημη σύνδεση του με το παρασκήνιο, αλλά… μπορεί και να ωχριά μπροστά στα όσια.

-Τα στημένα παιγνίδια πάντως το απηχούν! Και δεν μιλάμε μόνο για τα στοιχηματικά στημένα. Υπάρχουν κι άλλα που κάνουν ακόμη και την πολιτική να δείχνει «λίγη».

-Στοιχηματικά, βλέπεις τι γίνεται εκεί στην φημισμένη Ισπανία, με τις αποκαλύψεις για τον Μπράβο και την παρέα του, που προδόθηκε από ένα παιγνίδι που δεν τους βγήκε το αποτέλεσμα και έστησαν ένα άλλο, για να βγάλουν και τη χασούρα και τα απωλεσθέντα κέρδη!

-Αυτά αποκαλούνται διορθωτικά παιγνίδια. Έτσι ένα παιχνίδι δεύτερης κατηγορίας, αυτού του σκοπού, οδήγησε τις στοιχηματικές εταιρείες να σημειώσουν 14 φορές αύξηση του χρηματικού ποσού που στοιχηματίζεται σε σύγκριση με τους κανονικούς όγκους πονταρίσματος για αυτής της κλάσης τα ματς! Αλλά η αποκάλυψη για να προκαλέσει συλλήψεις συνέβη στο τελευταίο ματς της σεζόν της Βαλένθια… 

(Το ματς που οδήγησε την αστυνομία στον εντοπισμό και εξάρθρωση του κυκλώματος ήταν το περσινό Ουέσκα – Νάστιτς (Β Ισπανίας) στο πλαίσιο της 41ης αγωνιστικής.Η Ουέσκα είχε ήδη εξασφαλίσει την άνοδο, ενώ η Νάστιτς ήθελε μόνο νίκη για να εξασφαλίσει την παραμονή της. Μιάμισι ώρα πριν την έναρξη της αναμέτρησης υπήρξε ύποπτος στοιχηματισμός σε Ουκρανία και Ασία. Τελικά η αναμέτρηση έληξε 0-1 χάρη στο γκολ του Ούτσε στο 72ο λεπτό και η Νάστιτς εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή.)

 -Η διεξαγωγή του ερχόμενου πρωταθλήματος με πλέι οφ για τις θέσεις 1-6 και πλέι άουτ για τις θέσεις 7-14 που αποφάσισε ομόφωνα η Λίγκα, αυξάνει κατακόρυφα το ενδιαφέρον.

-Τα προηγούμενα πλέι οφ ήταν σαν τη νερόβραστη σούπα, αφού δεν κρινόταν ο τίτλος αλλά η από κει και κάτω διαβάθμιση των άλλων ευρωπαϊκών θέσεων.

-Δεν είναι η πρώτη φορά όμως που έχουν γίνει εισηγήσεις για να βγαίνει έτσι ο πρωταθλητής, αφού προσέκρουε στον σίγουρο πρωταθλητή με απόλυτη επιρροή στα κέντρα αποφάσεων, αλλά που να τώρα (με άλλον "κυρίαρχο"), η εισήγηση ήταν και του Ολυμπιακού. Εξέφρασε ωστόσο επιφύλαξη στην αυτούσια μεταφορά βαθμών.

-Για πρώτη φορά πράγματι είναι το ότι οι ομάδες θα κουβαλήσουν αυτούσιους τους βαθμούς που θα έχουν μαζέψει στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ήτοι στις 26 προηγούμενες αγωνιστικές.

-Σίγουρα απομακρύνει σε μεγάλο ποσοστό το φαινόμενο των αδιάφορων ομάδων και στα δυο γκρουπ. Η μεν 6η θέση  οδηγεί σε πλέι οφ έως και για πρωτάθλημα και η 7η σε πλέι άουτ έως και για υποβιβασμό!

-Αν το φετινό πρωτάθλημα διεξαγόταν με το νέο σύστημα τότε ο ΠΑΟΚ δεν θα ήταν τούτη την ώρα πρωταθλητής αλλά θα συμμετείχε στα πλέι-οφ με τους Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Ατρόμητο, Άρη, Πανιώνιο, μεταφέροντας αυτούσια τη βαθμολογία του από την κανονική περίοδο. Κατά τον ίδιο τρόπο στη μάχη για τον υποβιβασμό θα έπαιρναν μέρος οι ομάδες: Λαμία, Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός, ΑΕΛ, Αστέρας Τρίπολης, Ξάνθη, ΟΦΗ, Γιάννινα.

Η φωτογραφία είναι από την Dailymail

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News