Το καθαρό μήνυμα των μπαράζ για τον ΟΦΗ

Απόψεις
Το καθαρό μήνυμα των μπαράζ για τον ΟΦΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κανένα άλλο ματς του ΟΦΗ δεν συζητήθηκε τόσο πολύ, τόσο πλατιά και σε τόσο βάθος, όσο το ματς θρίλερ με τον Πλατανιά στο «Θόδωρος Βαρδινογιάννης».

Παντού ήταν θέμα κουβέντας για την απίστευτη και γεμάτη εναλλαγές εξέλιξή του, για τη “θεϊκή” συμβολή στη νίκη στο πρόσωπο του Ναμπί και στην παραμονή της ομάδας στο «σπίτι» της. Αλλά και τον εξαιρετικό Πλατανιά του Γιάννη Τάτση και στα δύο ματς.

Οι απλοί φίλαθλοι, αναδείκνυαν με λεπτομέρεια, όλες τις λεπτές πτυχές του αγώνα, τονίζοντας τα αδύναμα σημεία της ομάδας του Βέρα που χρειάζονται ενίσχυση με ρεαλιστική προσέγγιση στην επόμενη μέρα του ΟΦΗ.

Η χαρμόσυνη νίκη, ήταν η ανακούφιση και η αποζημίωση μαζί, για τον κόσμο που θέλει τον ΟΦΗ, μαχητή και νικητή και μαζί πρωταγωνιστή σε ένα πραγματικό περιβάλλον ποδοσφαίρου, που δεν καταλαβαίνει από «εναλλακτικούς» σχεδιασμούς και αδόμητα μοντέλα.

Η επαγγελματική ομάδα του ΟΦΗ είναι ένας δυνατός κρίκος του πρωταθλήματος της ελληνικής Superleague που μόνο με την παρουσία της προσφέρει σημεία ποιότητας.

Για να πετύχει όμως τους στόχους της και να γεννήσει έναν νέο πόλο ωραίου ποδοσφαίρου, απαιτείται να πατήσει γερά πάνω στο ίδιο το περιβάλλον που δραστηριοποιείται και μεθοδικά να χτίσει αυτό που οραματίζονται οι ηγεσίες της.

Αυτά τα «δεν μας νοιάζει τι γίνεται στην Ελλάδα και στο ποδόσφαιρό της, εμείς πιστεύουμε άλλα πράγματα για το ποδόσφαιρο», εγκυμονούν κινδύνους. Ο ΟΦΗ δεν μετέχει στο πρωτάθλημα του πλανήτη Άρη, δεν παίζει στο Ολλανδικό πρωτάθλημα ή στη Λαλίγκα.

Είναι στην Ελλάδα και μέσα από τα δεδομένα που υπάρχουν, μπορεί να επιχειρήσει τις δικές του τομές και αναβαθμίσεις, προσβλέποντας πάντα την όσο τη δυνατόν υψηλότερη παρουσία του στις διοργανώσεις που συμμετέχει και να επιβάλλει μεθοδικά τις καινοτομίες του.

Ποιος δεν υποκλίνεται σε σοβαρούς σχεδιασμούς που αφορούν την οργανωμένη και με υψηλά στάνταρ ανάπτυξη στα τμήματα ακαδημιών και νεανικών ομάδων; Η εμπειρία όμως, παντού, έχει δείξει ότι χρειάζεται να υπάρχει μπροστά η ισχυρή «ναυαρχίδα» της πρώτης ομάδας με όλα τα επαγγελματικά πρότυπα.

Ίσως, συνέβησαν έτσι τα πράγματα στα μπαράζ, για να ηχήσουν μαζί με τις καμπάνες της απίστευτης νίκης και οι καμπάνες που αφορούν την επόμενη μέρα… Το μήνυμα ήταν καθαρό.

Οι κινήσεις για την νέα σεζόν, θα την καθορίζουν ταυτόχρονα, μέσα από τις επιλογές που θα γίνουν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News