Το μπλουζάκι του «Νίκκι» και τα βεγγαλικά της Ντόρας!

Απόψεις
Το μπλουζάκι του «Νίκκι» και τα βεγγαλικά της Ντόρας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη λαμπερή βραδιά των 16 χρόνων του «Γαλανόλευκου Φάρου» «Portokali Hall» στον Πλατανιά, το βράδυ του Σαββάτου. η βράβευση του Νίκκι Παπαβασιλείου είχε μια ξεχωριστή ιστορία πίσω της. Ο διεθνής σύνδεσμος της εθνικής μας ομάδας, είχε στην πλουσιότατη συλλογή του την φανέλα με την οποία ο προπονητής του Εργοτέλη, έκανε ντεμπούτο ως ποδοσφαιριστής στην Εθνική Ανδρών Κύπρου το 1990 κόντρα στην Ιταλία!

Έχοντας περάσει απ’ όλες τις «μικρές» εθνικές ομάδες του νησιού και την Ελπίδων, στην εθνική ανδρών όπου κατέγραψε 38 συμμετοχές, είχε ανεβάσει τη δημοτικότητά του (και ως παίκτης του ΟΦΗ) και έτυχε των μεγάλων προτάσεων της Νιουκάστλ και της Μονακό… του Έντσο Σίφο και του Γιούργκεν Κλίνσμαν το 1993, ανοίγοντας την καριέρα του από την ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ!

Η συγκίνηση ήταν τεράστια στην αποκάλυψη της συλλεκτικής φανέλας και με τα λόγια του τίμησε το επίτευγμα της εθνικής Ελλάδας το 2004: «Η Εθνική ομάδα μας χάρισε απίστευτες στιγμές το 2004 και μας έκανε όλους να βγούμε στους δρόμους και να πανηγυρίσουμε γεμάτοι υπερηφάνεια»!

Η βραδιά των τιμητικών απονομών επικέντρωσε ως τιμώμενο πρόσωπο στον τερματοφύλακα πρωταθλητή Ευρώπης και νυν προπονητή της εθνικής ελπίδων Αντώνη Νικοπολίδη, που τίμησε με την παρουσία του την γιορτή μαζί με πλήθος κόσμου που λατρεύει την επίσημη αγαπημένη που ξεκινά τα προκριματικά της για το Euro 2020 me Ιταλία και Αρμενία τον Ιούνιο στο ΟΑΚΑ.

 Κατά τη διάρκεια της βραδιά βραβεύθηκαν, επίσης ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης για τη διαρκή του στήριξη των ποδοσφαιρικών δρώμενων στο νησί, ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ και υπεύθυνος της εθνικής ομάδας Τάκης Παπαχρήστος, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πέλλας και αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Αστέριος Αντωνίου, η ομάδα του Γρανίτη για την παραχώρηση του γηπέδου της Αγ. Μαρίνας στον Γαλανόλευκο Φάρο. Επίσης τιμήθηκαν: η ομάδα Παλαιμάχων του Βεζούβιου, η πρωταθλήτρια Ελλάδας στην  Κ16 ομάδα της ΕΠΣ Χανίων, η ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ, ο ΑΟΧ/Κισσαμικός και ο Πλατανιάς. Βραβείο απονεμήθηκε στην  Μαίρη Τζανακάκη-Φύριου για την πολύ μεγάλη προσφορά της στην ΕΠΟ και στην φίλαθλο της εθνικής Θεανώ Διακόσια.

Τα… βεγγαλικά της Ντόρας Μπακογιάννη!

Από τα ξεχωριστά της βραδιάς, ήταν όσα είπε Ντόρα Μπακογιάννη από το βήμα των απονομών, απονέμοντας την πλακέτα στο Αστέριο Αντωνίου, μέσα από την εμπειρία της ως Δήμαρχος Αθηναίων:

«Όταν η εθνική μας ομάδα έφτασε στον τελικό το 2004, ήμουν Δήμαρχος Αθηναίων και ρώτησα τους συνεργάτες μου στον Δήμο: Θα κερδίσουμε στον τελικό; «Όχι», μου απάντησαν. Ήθελα να εφοδιαστούμε με βεγγαλικά για να το γιορτάσουμε. Αποφάσισα και αγοράσαμε ένα φορτηγό πυροτεχνήματα! Πιστεύω ότι θα κερδίσουμε, τους είπα. Αν πάλι όχι, θα έχουμε κάνει τον εφοδιασμό για την Πρωτοχρονιά. Κερδίσαμε, γίναμε πρωταθλητές Ευρώπης και κάηκε η Αθήνα εκείνο το βράδυ»!  

Φωτογραφίες: photo mpouzis chania

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News