Η πρώτη πράξη των μπαράζ Πλατανιά ΟΦΗ

Απόψεις
Η πρώτη πράξη των μπαράζ Πλατανιά ΟΦΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Για να δούμε… Η ώρα της πρώτης πράξης πλησιάζει. Από τη στιγμή της σέντρας του αγώνα, δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ. Υπάρχουν δυο μονομάχοι που θα δίνουν τη μάχη σώμα με σώμα για το σκορ που θα δίνει αβαντάζ ενόψει της δεύτερης και τελικής πράξης.

Ο ΟΦΗ σε βραδιά που θα δείχνει όλες τις δυναμικές του δεν έχει παρά να «φοβάται» τους νόμους του ποδοσφαίρου απέναντι σε έναν Πλατανιά που θα θελήσει να αξιοποιήσει το πλεονέκτημα της έδρας, με τον τρόπο που ξέρει. Στο σύνολο των μαχών, ο ΟΦΗ κρατάει βαρύτερη την ευθύνη ως ΟΦΗ και ως ομάδα Σούπερ Λίγκα με τον αντίπαλο του να έχει λιγότερο το άγχος, αφού εξ αντικειμένου, έχει να χάσει λιγότερα. Είναι όμως μια ευκαιρία και για τους δύο. Μια ολόκληρη κατηγορία.

Οι δηλώσεις των προπονητών έχουν ορίσει την πραγματικότητα, για να διατηρήσουν την υψηλότερη συγκέντρωση των ποδοσφαιριστών τους.

Ο Χάιμε Βέρα δεν αφήνει κανένα περιθώριο έστω και ελάχιστης υπεροψίας: "Όλος ο κόσμος θεωρεί ότι ο ΟΦΗ είναι φαβορί. Εγώ δεν το πιστεύω. Πρέπει να παίξουμε καλά. Αν παίξουμε καλό ποδόσφαιρο θα έχουμε την ευκαιρία να νικήσουμε. Αν η άλλη ομάδα είναι καλύτερη από εμάς θα είναι πολύ δύσκολο. Πρέπει να πάμε εκεί συγκεντρωμένοι και να παίξουμε καλά». Όπως ενθαρρύνει που ο ΟΦΗ θα βρεθεί χωρίς τους φίλους του στα Περιβόλια, αναδεικνύοντας το θετικό πρόσωπο στις τελευταίες εκτός έδρας επιτυχίες: «Όπως όταν παίζουμε μακριά από το Ηράκλειο, στην Αθήνα, είναι δύσκολο για τον κόσμο του ΟΦΗ να πάει», δίνοντας το ραντεβού στο «Γεντί Κουλέ»: Σε αυτό το παιχνίδι περιμένουμε να έρθει όλος ο κόσμος, να είναι μαζί μας και να δώσει δύναμη στην ομάδα".

Το ίδιο και ο Τάτσης, θέλοντας να κρατήσει καθαρό το μυαλό των παικτών του. Η λέξη που κυριαρχεί στις δηλώσεις του είναι «υπέρβαση»:

«Είναι το πρώτο παιχνίδι που θα παίξουμε φέτος με προβολείς. Ελπίζω ο ξεσηκωμός του κόσμου να είναι όμορφος. Εμείς από αυτό το ματς δεν έχουμε να χάσουμε κάτι. Θέλω από τους παίκτες μου το δημιουργικό άγχος και από εκεί και πέρα να το χαρούμε όλοι. Σε περίπτωση αποτυχίας θα στεναχωρηθούμε για λίγες μέρες και θα το ξεπεράσουμε. Ο ΟΦΗ είναι αυτός που έχει να χάσει περισσότερα κι όχι εμείς. Ο ΟΦΗ έχει μια ωραία φιλοσοφία και μακάρι να το έχουν πολλές ομάδες στην Ελλάδα. Πάντα υπάρχει πίεση, αλλά πρέπει να υπάρχει ψυχραιμία και υπομονή. Σίγουρα ο ΟΦΗ είναι φαβορί στα διπλά παιχνίδια, εμείς θα προσπαθήσουμε για την υπέρβαση χωρίς να τρελαθούμε».

Ελπίζοντας βέβαια ότι οι διαιτητές που ορίσθηκαν στο αγώνα των Περιβολίων, να σταθούν αντάξιοι της αποστολής τους και δεν θα έχουμε παρατράγουδα στις αποφάσεις ή τις υποδείξεις τους. Η ίδια η διαιτησία μας κρατάει συνήθως υποψιασμένους στις ελληνικές διοργανώσεις και μένει η απορία γιατί δεν υπήρξαν αιτήματα για τον ορισμό ξένων διαιτητών.

Ευχόμενοι μια όμορφη μάχη που θα δώσει χαρά…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News