Ο… αθλητικός Μητσοτάκης, το slow motion και οι προσωπικές βεντέτες

Απόψεις
Ο… αθλητικός Μητσοτάκης, το slow motion και οι προσωπικές βεντέτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενδιαφέρον έχουν οι απαντήσεις που έδωσε στη συνέντευξή του στο Sport24 Radio, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης για το ελληνικό ποδόσφαιρο και το ελληνικό μπάσκετ. Μερικές από τις ατάκες του:

Ελληνικό ποδόσφαιρο:

-«Για την μπάλα που παίζεται στα ελληνικά γήπεδα η σύγκριση με τα ξένα πρωταθλήματα είναι… άνιση».

-«Βλέπεις ελληνικό ποδόσφαιρο και νομίζεις ότι έχεις πατήσει το slow motion. Άλλοι ρυθμοί, άλλη ένταση».

-«Όποιος αγαπάει το ποδόσφαιρο, στενοχωριέται από το γεγονός ότι δεν υπάρχει ποιότητα».

Αναδιάρθρωση Superleague:

- «Δεν καταλαβαίνω γιατί μειώνουμε τις ομάδες. Ή θα κάνεις μια κλειστή λίγκα με 10 ομάδες ή θα έχεις ένα πρωτάθλημα με 16 και 18 ομάδες. Δεν καταλαβαίνω την αναδιάρθρωση εκ των υστέρων».

Το VAR:

-«Λύνει πολλά προβλήματα. Θα αφαιρέσει πολλή από την καχυποψία που υπάρχει σήμερα. Το 80%-90% των φάσεων ξεκαθαρίζουν με το VAR».

Υποδομές

-«Θα ήθελα να δώσω κίνητρα στις ομάδες για περισσότερους νέους ποδοσφαιριστές. Πρέπει να επενδύσουν σε νέα παιδιά», είπε αναφερόμενος στην «ποδοσφαιρική υποδομή».

-«Αυτό που γίνεται σήμερα με ευθύνη πολλών, είναι ότι υποβαθμίζεται το προϊόν ποδόσφαιρο. Θα πρέπει να πέσουν οι τόνοι» είπε, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα το αγγλικό πρωτάθλημα με την ενίσχυση των μικρότερων ομάδων».

Κατά διαόλου

«Στο ποδόσφαιρο έχουμε τελικούς που γίνονται χωρίς φιλάθλους και το μπάσκετ πάει κατά διαόλου. Δεν μπορεί να μην υπάρχει καμία κυβερνητική ευθύνη».

"Τον είδα τον τελικό Κυπέλλου, αλλά όχι όλο. Θεωρώ αδιανόητο να έχουμε 1.000 θεατές και 3.000 αστυνομικούς. Αναγνωρίζω απόλυτα ότι το ποδόσφαιρο είναι προϊόν. Με ευθύνη όλων το προϊόν του ελληνικού ποδοσφαίρου υποβαθμίζεται"

Προσθέτοντας πως και στον αθλητισμό θα έχουμε brain drain. Αναφέρθηκε, επίσης, και στις υποδομές που υπάρχουν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίες ρημάζουν, τονίζοντας πως έχει ιδέες για το πώς μπορεί να αξιοποιηθούν σε συνεργασία με την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Μπάσκετ - Βεντέτα

 «Δεν έχω προφανή λύση» είπε και έκανε λόγο για «προσωπική βεντέτα. Πάντα υπήρχε ένταση μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, αλλά ποτέ έτσι» είπε, επισημαίνοντας πως μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για να διακριθούν και άλλες ομάδες.

-«Στην Αγγλία είμαι Λίβερπουλ, η προτίμησή μου για το  Τσάμπιονς Λιγκ είναι ξεκάθαρη. Μεταξύ Τότεναμ και Λίβερπουλ επιλέγω Λίβερπουλ».

Τα ινδάλματά του στον χώρο του αθλητισμού, από το παρελθόν, ειπε πως είναι ο Νίκος Γκάλης και ο Μάικλ Τζόρνταν.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε θαυμαστής του Στέφανου Τσιτσιπά, του Αντετοκούμπο, αλλά και του ΝΒΑ, επισημαίνοντας το καλό κλίμα που επικρατεί στα εκεί γήπεδα, αλλά και θαυμαστής του Μισέλ Πλατινί όσον αφορά το ποδόσφαιρο. Ο Τσιτσιπάς και ο Γιάννης δεν έχουν αλαζονεία, δεν έχουν έπαρση, είπε. «Δεν είναι μόνο ο Τσιτσιπάς στο τένις, αλλά και η Σάκαρη. Δεν το φανταζόμουν ότι θα είχαμε τόσο μεγάλη επιτυχία, αλλά είναι στο χέρι μας να χτίσουμε πάνω σε αυτό. Γιατί να μην φτιάξουμε ακαδημίες τένις εδώ; Έχουμε τέλειο καιρο, ιδανικές συνθήκες. Έχουμε φοβερές υποδομές στο Ολυμπιακό Στάδιο, τις ολυμπιακές υποδομές»

Αξέχαστα ματς:

"Το 87 όταν σηκώσαμε το Ευρωπαϊκό ήμουν κιόλας μέσα σε ηλικία 17 ετών. Το άλλο παιχνίδι που δεν θα ξεχάσω ήταν ο ημιτελικός της Γερμανίας με τη Γαλλία. Τότε αισθάνθηκα την άγρια ομορφιά του ποδοσφαίρου. Φυσικά, ήταν και όλη η διαδρομή της Εθνικής ομάδας το 2004.Νομίζω ότι μετά τον προημιτελικό με τη Γαλλία όλοι πιστέψαμε ότι μπορεί να γίνει. Όπως η Λέστερ πήρε το πρωτάθλημα. Κανείς δεν φανταζόταν ότι θα μπορεί να γίνει"

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News