default-image

Από την ενσυναίσθηση Κλοπ ως την άβυσσο Βαλβέρδε

Απόψεις
Από την ενσυναίσθηση Κλοπ ως την άβυσσο Βαλβέρδε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Η άγρια γοητεία του ποδοσφαίρου, πλημμύρισε τον κόσμο μέσα από το Άνφιλντ και την επική ανατροπή της Λίβερπουλ επί της Μπαρτσελόνα. Μαγεία μέσα από το εντονότερο κοντράστ συναισθημάτων, θαυμασμού και ανείπωτης απογοήτευσης εκατέρωθεν.

Η Λίβερπουλ έκανε μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία, για να προχωρήσει στον δεύτερο διαδοχικό τελικό της με μια συνολική νίκη 4-3.

Επτά λέξεις του Μουρίνιο έδωσαν το πεδίο δράσης των παγκόσμιων αντιδράσεων. «Για εμένα, αυτό έχει ένα όνομα, Γιούργκεν»!

Όπως και η ανάλυση της ουσίας: «Αυτό δεν ήταν η φιλοσοφία και τακτική. Ήταν η καρδιά, η ψυχή και η ενσυναίσθηση που έχει δημιουργήσει ο Κλοπ σε αυτή την ομάδα των παικτών».

Ακριβώς έτσι. Όλο αυτό κατέστη δυνατό ως προϊόν, της εμπιστοσύνης που έχει ενσταλάξει ο Γιούργκεν Κλοπ στην ομάδα του. Οφθαλμοφανές άλλωστε. Η Λίβερπουλ είχε ψυχή και πάθος, συσπειρωμένη ως οικογένεια.

"Υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα στον κόσμο, αλλά η δημιουργία αυτής της συναισθηματικής ατμόσφαιρας είναι τόσο ξεχωριστή...», όπως είπε ο ίδιος τρελαμένος από τη χαρά!

Από την άλλη πλευρά το φάντασμα της Ρόμα, αναπήδησε ως ρουφήχτρα της ενέργειας των παικτών της Μπαρτσελόνα, αφήνοντας μονάχο τον Μέσι να εκδηλώνει την απογοητευτική του μορφή στο συνονθύλευμα. Με τον Βαλβέρδε, τραγική φιγούρα κάτω από το ελληνικό επίγραμμα «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού».

«Η κατάρρευση της Μπαρτσελόνα στο Άνφιλντ αφήνει την Βαλβέρδε στην άκρη της αβύσσου». Ενδεικτικός τίτλος από τη Marca.

Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, παρόλο που οδήγησε την Μπαρτσελόνα στο νταμπλ στην πρώτη του σεζόν, κέρδισε εύκολα πρόσφατα τον τίτλο στη La Liga και βρίσκεται στον τελικό Κυπέλλου (25/5 με Βαλένθια), έχει αγωνιστεί πολύ για να κερδίσει την αγάπη των φίλων της ισπανικής ομάδας.

Αυτό, κυρίως, εξαιτίας του περυσινού αποκλεισμού από την Ρόμα, αλλά και επειδή πολλοί φίλαθλοι της Μπαρτσελόνα, πιστεύουν ότι δεν συμμορφώνεται με το παιχνίδι κατοχής το οποίο βρίσκεται μέσα στο «DNA» του συλλόγου, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η AS.

Ήταν μια ήττα που θα χρειαστεί χρόνο να ξεπεραστεί και φυσικά, ο Βαλβέρδε θα κριθεί προσεκτικά για την ανικανότητά του να βρει λύση. Κι ο Μέσι που θα ξεσπάσει; Τίποτε δεν βγήκε στο δρόμο του. Όσο κι αν τα πρώτα δύο γκολ της Λίβερπουλ προήλθαν από λάθη του Τζόρντι Άλμπα, οι ευθύνες για την κατολίσθηση δεν μπορεί παρά να είναι εμπεριστατωμένες...

Ο Βαλβέρδε κατηγορείται ότι κατέβασε την ίδια ενδεκάδα στο δεύτερο ημίχρονο, ότι εμπιστεύτηκε τον μη αποδοτικό στα εκτός έδρας Κουτίνιο, οι αλλαγές του στο αρχικό δεν άλλαξαν τίποτε και ο Άρθρουρ έπαιξε μόλις είκοσι λεπτά, αλλά και γιατί έκανε αλλαγή πάντα τους ίδιους…

Το ότι ο τελικός δεν θα έχει Μέσι ή Ρονάλντο από το 2013, δεν λέει πια τίποτε…

Στο «Wanda Metropolitano» φέτος δεν θα είναι κανείς από τους δύο. Ο Ρονάλντο αποκλείστηκε στα προημιτελικά με τον Άγιαξ να ξεπερνά το εμπόδιο της Γιουβέντους και ο Μέσι έζησε τον διασυρμό της ομάδας του στο «Άνφιλντ»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News