Η κατάργηση της γιορτής του τελικού και η (ν)τροπολογία

Απόψεις
Η κατάργηση της γιορτής του τελικού και η (ν)τροπολογία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ομολογία παταγώδους αποτυχίας της κυβερνητικής πολιτικής στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο με όλα τα συναφή παραμύθια περί εξυγίανσης, η απόφαση Βασιλειάδη να διεξαχθεί ο τελικός κυπέλλου χωρίς θεατές.

Που είναι και δεν την βλέπουμε; Κρύβεται κάτω από τα άδεια καθίσματα του ΟΑΚΑ;

Όπως και η (ν)τροπολογία της αναδιάρθρωσης που δεν έχει κατατεθεί ενώ το πρωτάθλημα έχει τελειώσει. Είναι το νέο ήθος της πολιτικής αυτό απέναντι στο ποδόσφαιρο;

Όταν αφήνουν να σέρνεται στο πρωτάθλημα όλη τη σεζόν το αμφίβολο της αναδιάρθρωσης, τι να κάνουν και οι οπαδοί του ΠΑΣ Γιάννινα; Απαιτούν τη σωτηρία της ομάδας τους.

Ας μην ψάχνεται λοιπόν ο Ιούλιος για ηθικούς αυτουργούς των ζημιών που έγιναν στους «Ζωσιμάδες» στο ματς του ΠΑΣ με τον ΠΑΟΚ.«Το στολίδι της Ηπείρου. Αύριο, όσο τα συνεργεία θα δουλεύουν, οι αθλητές του στίβου να προσέξουν να μην λερώσουν το χόρτο. Κανόνες ποδοσφαιρικού αυτοδιοίκητου…έγραψε στην ανάρτησή του. (Πού βλέπετε …αυτοδιοίκητο κύριε Γενικέ; Γης μαδιάμ!)

Αλλά και κατάθεσή της στο νομοσχέδιο που αφορά το έργο του νέου Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης, είναι ότι πιο αποκαλυπτικό της σύγρχονης ποδοσφαιρικής μας τραγωδίας!

Η τροπολογία για την αναδιάρθρωση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου εντάχθηκε στο σχέδιο νόμου: «Κύρωση Σύμβασης Παραχώρησης του Έργου της Μελέτης - Κατασκευής - Χρηματοδότησης - Λειτουργίας - Συντήρησης και Εκμετάλλευσης του Νέου Διεθνούς Αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης και Μελέτη - Κατασκευή και Χρηματοδότηση των Οδικών του Συνδέσεων» του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που έχει εισαχθεί για συζήτηση στις Επιτροπές στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί τις επόμενες μέρες»

Οι σύντροφοι πάντως της ποδοσφαιρικής εξουσίας, περνούν καλά, αλλά δεν υπηρετούν καλά, αυτό που τους κάνει να περνούν καλά.

Η ΕΠΟ των «ειδημόνων», πρώτα έδωσε (ανοήτως) ότι αυτή την Τρίτη θα γίνει η κλήρωση για τις έδρες των αγώνων ΟΦΗ και Πλατανιά, κάτι που φυσικά ήταν ανέφικτο. (Το είχαμε επισημάνει γραπτώς και τηλεοπτικώς…)

Έτσι η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί μετά την επικύρωση των βαθμολογιών σε Super League και Football League ενημέρωσε τώρα επίσημα η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Την Τετάρτη συνεδριάζει ειδική επιτροπή (ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού, ΑΕΚ, Παναθηναϊκού, Ατρομήτου και Αστέρα Τρίπολης), για το format του νέου πρωταθλήματος… Την Πέμπτη η επικύρωση του βαθμολογικού πίνακα στη Superleague. Στη… Football League Λεωνίδα μου; Αμάν, αμάν!

Αλλά ας επιστρέψουμε στον … άδειο τελικό με τις δηλώσεις του υφυπουργού επαγγελματικού ποδοσφαίρου και τηλεοπτικών deals: «Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες άσχημων γεγονότων στους τελικούς. Τα τελευταία δύο χρόνια η επανάληψη του συγκεκριμένου ζευγαριού έχει φέρει εντάσεις. Και στον Βόλο, και πέρυσι στο ΟΑΚΑ. Πρωταρχικός στόχος μας είναι η ασφάλεια των θεατών και η προστασία του προϊόντος. Έτσι, με αυτή την πολύ δύσκολη απόφαση, βάζουμε στη ζυγαριά αυτά που διακυβεύονται»

-Ακριβώς «τα τελευταία χρόνια» κύριε Γιώργο, ως αποτέλεσμα των ενεργειών των μέτρων… αντι-βίας του προκατόχου σας με συνταγές τύπου «λουκέτο σε όλα και προχωράμε» και των δικών σας…

-Η ποδοσφαιρική γιορτή μετατρέπεται ξανά σε μια παράσταση άδειων καθισμάτων. Από ανικανότητα και ανευθυνότητα η βολική συνταγή για να έχουν όλοι τους το κεφάλι τους ήσυχο…

Κι ο Γραμμένος από κοντά βουτηγμένος στη σιωπή των αμνών. Δικέ μας, είσαι πρώτος!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News