default-image

Την ημέρα που ο Μαραντόνα δίδαξε τον Μέσι πως να εκτελεί τα φάουλ!

Απόψεις
Την ημέρα που ο Μαραντόνα δίδαξε τον Μέσι πως να εκτελεί τα φάουλ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εξέλιξη του Μέσι ως ποδοσφαιριστής είναι ένα θέμα που κρατάει χρόνια με την Μπαρτσελόνα, όμως μια από τις πιο πρόσφατες βελτιώσεις του, είναι η ακρίβεια των χτυπημάτων των φάουλ που εκτελεί, κάτι που πηγάζει από εκείνη τη μέρα που ο Ντιέγκο Μαραντόνα του δίδαξε πώς να ευστοχεί. Την περίοδο 2018 - 19 μίλησε στον Μέσι για το πως θα πετυχαίνει με ακρίβεια τις εκτελέσεις ποινών και η τελευταία εκτέλεση φάουλ κόντρα στο Λίβερπουλ ήταν απλά μία από τις καλύτερες που έκανε ποτέ.

Ο Φερνάντο Σινιορίνι ήταν τότε ο γυμναστής στην εθνική ομάδα της Αργεντινής κατά τη διάρκεια που ο Μαραντόνα ήταν προπονητής και συμβούλευε τον Μέσι. Είναι αυτός που ανέδειξε το σκηνικό.

«Τον Φεβρουάριο του 2009, λίγους μήνες μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Αργεντινής από τον Ντιέγκο Μαραντόνα, πήγαμε στη Γαλλία για να παίξουμε φιλικό, και την προηγούμενη ημέρα κάναμε προπόνηση στο γήπεδο", γράφει ο Σινιορίνι στο βιβλίο του.

«Όταν ο Μαραντόνα είπε ότι το πρόγραμμα της προπόνησης είχε τελειώσει, οι Ματζεράνο, Τέβες και Μέσι τον ρώτησαν αν θα μπορούσαν να παραμείνουν για εξάσκηση στα φάουλ.

«Ο Μέσι επιχείρησε μια εκτέλεση που πέρασε πάνω από το δοκάρι,  αντέδρασε με μια χειρονομία που έδειχνε ενόχληση και κατευθύνθηκε προς τα αποδυτήρια.» Αυτή ήταν μια αντίδραση που εξόργισε το πρώην αστέρι της Νάπολι και άρχισε να βελτιώνει την τεχνική του Μέσι .

«Ο Μαραντόνα ήταν εξοργισμένος, και είπε ότι δεν μπορεί να πιστέψει ότι ένας παίκτης με τα ταλέντα του Μέσι θα πήγαινε για ντους μετά από ένα τόσο κακό ελεύθερο λάκτισμα. Ήταν σαν ένας δάσκαλος με έναν μαθητή. Είπε στον Μέσι να μην πάρει το πόδι του από την μπάλα τόσο γρήγορα, και στη συνέχεια έριξε ένα σουτ στη γωνία ο ίδιος, με τον Μέσι να τον κοιτά με θαυμασμό»!

Σύμφωνα με την περιγραφή όλο αυτό συνέβη ως εξής:

-«Μικρέ Λίο, έλα εδώ. Ας το δοκιμάσουμε ξανά'».

 Ο Μαραντόνα πήρε τη μπάλα, την έστησε και του είπε: « Βάλε τη μπάλα έτσι και άκουσε με. Μη τραβάς το πόδι σου από τη μπάλα τόσο γρήγορα επειδή έτσι δε θα γνωρίζει τι θέλεις από εκείνη».

Με την γνωστή του τεχνική την έστειλε με ένα φοβερό αριστερό χτύπημα στο ''Γ'' της εστίας και ο Μέσι έμεινε με ανοικτό το στόμα, όπως και όλοι οι παρευρισκόμενοι…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News