default-image

Η FIFA δημιουργεί τράπεζα για τον έλεγχο των χρημάτων στις μεταγραφές

Απόψεις
Η FIFA δημιουργεί τράπεζα για τον έλεγχο των χρημάτων στις μεταγραφές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η FIFA σχεδιάζει να δημιουργήσει παγκόσμια τράπεζα μέσω της οποίας θα γίνονται όλες οι πληρωμές για τις μεταγραφές ποδοσφαιριστών.

Ο ρόλος της Παγκόσμιας Τράπεζας της FIFA θα είναι να λαμβάνει τις μεταφορές χρημάτων, να πληρώνει τον οικείο σύλλογο, να πληρώνει τις διάφορες προμήθειες στους πράκτορες, τις αμοιβές κατάρτισης και να ελέγχει τη νομιμότητα των πράξεων

Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Ποδοαφαίρου  εκτιμά ότι κάθε σεζόν δεν πληρώνονται περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ σε δίδακτρα στις ομάδες που οι παίκτες ξοδεύουν χρόνο μεταξύ των ηλικιών 12-23 και αυτό απαιτεί αυξημένη διαφάνεια.

 Η FIFA θα δημιουργήσει ένα θάλαμο ελέγχου που θα βλέπει όλες τις κινήσεις που θα περνούν μέσα από αυτό και θα είναι υπεύθυνη για τη διανομή των χρημάτων σε κάθε αποδέκτη.

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο ανέθεσε μια σειρά από μελέτες που έδειξαν ότι τα τέλη εκπαίδευσης συχνά παραμελούνται, σχετικά με τον αριθμό των μεταγραφών που πραγματοποιούνται, ενώ η Τσέλσι αποτελεί μελέτη περίπτωσης, καθώς έχει δανείσει 53 παίκτες και υπάρχει ένας σύλλογος που έχει μέχρι 100 ποδοσφαιριστές στη μισθοδοσία του.

Πίσω όμως από όλα τα επιχειρήματα για τη δημιουργία Παγκόσμιας Τράπεζας Ποδοσφαίρου, κρύβεται μια ακόμη κίνηση παγκοσμιοποίησης και απόλυτου ελέγχου του χρήματα από το υψηλό διευθυντήριο που κατευθύνει τις ομοσπονδίες σε όλο τον πλανήτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News