Η κωμωδία του τελικού και της αναδιάρθρωσης

Απόψεις
Η κωμωδία του τελικού και της αναδιάρθρωσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Δυστυχώς, η βιτρίνα του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι γεμάτη παρηκμασμένες κούκλες σε μορφή μαριονέτας που παίζουν το παιγνίδι με τις κουμπάρες. Σε πιάνει σκέτη απογοήτευση βλέποντας ότι στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο τίποτε δεν μπορεί να συγκριθεί θετικά, με καμία ευρωπαϊκή ή ακόμη και με άλλη χώρα.

Είναι μια χαμηλή κατηγορία από μόνο του και η κακοποίηση της έννοιας "εξυγίανση" φτάνει σε όρια διαστροφικού επιπέδου.

Ακολουθώντας τα παραστρατήματα Κοντονή που όριζε και διαιτητές σε άδεια γήπεδα, οι ακριβοπληρωμένες (μόνο η ΚΕΔ να κοστίζει πάνω από 700.000 ευρώ) διοικήσεις της ΕΠΟ και οι πολυλογούσες πολιτικές ηγεσίες που το διαφεντεύουν, φτάνουν στο σημείο να μην μπορούν να διοργανώσουν ούτε ένα τελικό κυπέλλου, που είναι γιορτή.

Κι ως συνηθίζουν, είναι έτοιμοι να εμφανίσουν ως φυσιολογικό, ένα ακόμη βαρύ πλήγμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Φτάσαμε στο σημείο να σηκώνεται ντόρος για το αυτονόητο, που μαζί πλέον με την ΕΠΟ και τις δύο ΠΑΕ φιναλίστ να γίνεται… διεκδίκηση από τον υφυπουργό επαγγελματικού ποδοσφαίρου και τηλεοπτικών deals, για την διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου …με φιλάθλους!

-Αλλά και το άλλο μειωτικό έρχεται από την πολιτική ηγεσία που παραμπήκε στο ποδοσφαιρικό παιγνίδι. Ο λόγος για την αναδιάρθρωση του υφυπουργού επαγγελματικού ποδοσφαίρου και τηλεοπτικών deals και την τροπολογία της ντροπής που όλο μπαίνει κι όλο αναμένει.

Αυτό που συνάγεται ως προφανές είναι ότι η Κυβέρνηση περιμένει πρώτα να περάσει πρώτα ο Αλέξης Τσίπρας από τα Γιάννινα στις 7 Μαίου, μετά τις ρακές της Κρήτης και τη χαιρετούρα με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΟΦΗ Γιώργο Σαμαρά και κατόπιν να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις καθώς θα είναι γνωστά και τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος…

Έτσι πονηρά παίζεται η μπάλα στη χώρα που βιώνει το ποδόσφαιρο με ξένες επιτροπείες και με κριτήρια τα εκάστοτε «δικά» μας κομματικά οφέλη…

Τώρα βλέπουμε και τον μέχρι πρότινος αμίλητο πρόεδρο της ΕΠΣ Ηπείρου, Κώστα Βρακά,  με επιστολή του να ζητάει να μην ισχύσει η αναδιάρθρωση γιατί κινδυνεύει να υποβιβαστεί απευθείας ο ΠΑΣ Γιάννινα ο οποίος την Κυριακή παίζει με τον ΠΑΟΚ, αλλά η παραμονή του στην Super League είναι εξαρτώμενη.  Μία από τις περιπτώσεις ζωής, είναι αν θα ισχύσει ή όχι η αναδιάρθρωση...

Κάπως έτσι πορευόμαστε και η επανάληψη φαινομένων της ίδιας νοοτροπίας, μας γίνονται συνήθεια… Κι όπως λέει ο Λένιν… ένα βήμα μπροστά και δύο πίσω.

-Ευτυχώς που στις μέρες μας η τεχνολογία έχει να μας προσφέρει μαγικές εικόνες από διεθνείς διοργανώσεις και οι φίλοι του ποδοσφαίρου λούζονται με λάμψη από τη μαγεία του Μέσι, μέχρι το τελευταίο ματς των προηγμένων ξένων διοργανώσεων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News