default-image

Ο πλανήτης υποκλίνεται στον ασύγκριτο Λιονέλ Μέσι

Απόψεις
Ο πλανήτης υποκλίνεται στον ασύγκριτο Λιονέλ Μέσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Στο "Καμπ Νου" το βράδυ της Τετάρτης, ο Μέσι σκόραρε άλλα δύο γκολ, μέσα σε επτά λεπτά κι έφτασε τα 600 γκολ για την Μπαρτσελόνα για να βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στον τελικό του Champions League στο "Wanda Metropolitano" την 1η Ιουνίου.

Κι όπως συμβαίνει συχνά, ήταν ο πιο αποφασιστικός παίκτης στον αγωνιστικό χώρο, καθώς για μία ακόμα φορά πήρε την «Μπάρτσα» από το χέρι, και την οδήγησε στη νίκη (3-0) επί της Λίβερπουλ, που ίσως έκανε το καλύτερό της παιγνίδι, αναγκάζοντας έτσι ξανά τον πλανήτη σε βαθιά υπόκλιση.

 Ο παγκόσμιος Τύπος, αποθέωσε τους Καταλανούς και τον Αργεντινό σούπερ, σε μία ακόμα παράστασή του.

 Η «L'Εquipe» έχει τίτλο « Μέσι και Μπαρτσελόνα συνέτριψαν τη Λίβερπουλ, και είναι καθοδόν για τη Μαδρίτη»,  ενώ η «Gazzetta dello Sport αναφέρει ότι «ο Αργεντινός αποφάσισε ότι πρέπει να είναι στον τελικό και τους έβαλε...όλους στη σειρά», αποθεώνοντας τον Ερνέστο Βαλβέρδε: «Η ομάδα του Βαλβέρδε είναι σταθερή και ισορροπημένη, πιο βαθιά, τυχερή και σήμερα εξίσου επιτυχημένη Μπαρτσελόνα...

«Θα ήταν καλύτερα με 4-0»!

Μετά τη νίκη, ο Μέσι μίλησε με προσοχή αλλά δεν έκρυψε τη χαρά του. "Είναι καλό αποτέλεσμα, είναι κρίμα που δεν κερδίσαμε 4-0 αλλά είμαστε ικανοποιημένοι με τον τρόπο που παίξαμε", δήλωσε.

«Η τελευταία  ευκαιρία του Ντεμπελέ ήταν πολύ σαφής. Θα ήταν καλύτερα με τέσσερα γκολ απ΄ότι τρία , αλλά και έτσι το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό. Γνωρίζουμε ότι  το Άντφιλντ είναι πολύ δύσκολο. Δυσκολευτήκαμε πολύ, μπήκαμε στο ρυθμό τους , είχαν καλή κίνηση ακόμα και όταν  δεν ήταν κάτοχοι της μπάλας», είπε ο διάσημος Αργεντινός.

«Παρακαλώ μην τον συγκρίνετε»!

Aπό το Μπαλοτέλι  στον Φαμπρεγκας και το Λίνεκερ, όλοι τους υποκλίνονται στο Λιονέλ Μέσι, μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 Έγραψε ο Μπαλοτέλι στο Instagram: «Φαινόμενο Λιονέλ Μέσι. Για χάρη του ποδοσφαίρου, παρακαλώ μην τον συγκρίνετε με το Νο 7 της Γιουβέντους πια. Ο Μέσι και εκείνος είναι οι καλύτεροι στον κόσμο, όμως ο Μέσι είναι από άλλο πλανήτη».

Το εγκώμιο του Λιονέλ Μέσι έπλεξε ο Ριβάλντο σε δηλώσεις του, με αφορμή και τη χθεσινή εμφάνισή του στον ημιτελικό του Champions League μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Λίβερπουλ.

«Δεν νομίζω ότι η Μπαρτσελόνα θα έχει ξανά άλλον ποδοσφαιριστή σαν τον Μέσι στην ιστορία της. Είναι μοναδικός, είναι ο καλύτερος στον κόσμο», τόνισε και στη συνέχεια πήρε θέση για τα αρνητικά σχόλια για την παρουσία του Κοουτίνιο στο χθεσινό ματς.

«Σίγουρα δεν έχει δείξει ότι μπορεί να αντέξει την μεγάλη πίεση. Ακόμη και τώρα έχω την πίστη ότι θα μπορέσει να την ξεπεράσει και να παίξει βάσει των δυνατοτήτων του».

Οι αριθμοί τρελάθηκαν!

Η νίκη 3-0 της Βαρκελώνης στο Λίβερπουλ μπορεί να φαίνεται πειστική σε χαρτί, αλλά υπάρχουν και αρκετά στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι δεν ήταν τόσο απλό όσο φαίνεται.

Η Λίβερπουλ κέρδισε την μάχη κατοχής με 52% - η μεγαλύτερη επίτευξη για φιλοξενούμενη ομάδα στο Camp Nou μετά την Μπάγερν Μονάχου του Πεπ Γκουαρδιόλα το 2015.

Η Μπαρτσελόνα είχε μόλις δύο βολές στο στόχο στο πρώτο ημίχρονο με τη μία που οδήγησε στο γκολ του Σουάρεζ στο 26ο λεπτό.

Η Λίβερπουλ ολοκλήρωσε περισσότερα περάσματα (474) από τη Μπαρτσελόνα (448) κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Ο Μέσσι απέτυχε να ολοκληρώσει τα μισά του περάσματα (24 από τις 48 απόπειρες) στο πρώτο ημίχρονο.

Η Μπαρτσελόνα ως ομάδα δεν κατάφερε να ολοκληρώσει περισσότερα από 100 περάσματα σε ολόκληρο τον αγώνα.

Η Μπαρτσελόνα σκόραρε δύο φορές στο δεύτερο ημίχρονο με την πιο αμυντική σύνθεση στη μνήμη, με τον Sergio Busquets, τον Sergi Roberto, τον Ivan Rakitic και τον Arturo Vidal να αποτελούν τη μεσαία γραμμή.

Η Λίβερπουλ δεν κατόρθωσε να βρει δίχτυα, παρά τα 14 σουτ, συμπεριλαμβανομένων έξι στο στόχο, κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ο Marc-Andre Ter Stegen βοήθησε να συμβάλει σε αυτό το καθαρό φύλλο με δύο εξαιρετικές αποκρούσει από τον James Milner και τον Mohamed Salah στο δεύτερο μισό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News