Προφανώς κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια, για τον ΟΦΗ…

Απόψεις
Προφανώς κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια, για τον ΟΦΗ…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοίτα ποιοι μιλάνε… Και για ποιόν μιλάνε! Αν «κατηγορείται» για κάτι ο ΟΦΗ και δη αυτός ο ΟΦΗ, είναι γιατί πηγαίνει με τον σταυρό στο χέρι, σε ένα πρωταθλήματα που αποτελεί ηλεκτρική παγίδα μέσα από τους «πόλους» και τους εξαρτώμενους βραχίονές του…

Η χολή που βγήκε αμέσως μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, από ανακοινώσεις και δηλώσεις ανταγωνιστών της κρητικής ομάδας στον βαθμολογικό πίνακα, πιστοποιεί το ότι αυτοί κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια.

Ας γίνει μια αναδρομή και ας βρουν έστω ένα ματς που ο ΟΦΗ επωφελήθηκε. Το πιθανότερο είναι να βρουν παιγνίδια όπου αν και καλύτερος γνώρισε απώλειες βαθμών. Κι αν «συμπιέστηκε» βαθμολογικά, το κλασικότερο δείγμα αποτελούν τα δύο παιγνίδια με τον Απόλλωνα Αθηνών και ειδικά το δεύτερο.

Η απώλεια αυτών των τεσσάρων βαθμών, του έχουν στερήσει το μεγαλύτερο αβαντάζ μιας άνετης παραμονής στην κατηγορία.

Οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς πρέπει να δράσουν άμεσα απέναντι στις δυσφημιστικές για το ίδιο το ποδόσφαιρο εκφράσεις τους, που στοχεύουν στο αρνητικό επηρεασμό σε βάρος μιας ομάδας που νίκησε μέσα στο γήπεδο, επιδιώκοντας αθέμιτα αντισταθμίσματα, εν όψει των δύο τελευταίων αγωνιστικών, για να μην πούμε ότι ήδη άρχισαν παρασκηνιακές πιέσεις για την έκδοση της αναμενόμενης απόφασης, που δεν μπορεί να είναι άλλη από απαλλακτική. Πολύ καλά κάνει η ΕΠΣΗ και ο πρόεδρος της Νίκος Τζώρτζογλου και ζητούν την άμεση έκδοσή της από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Διαβάστε: Η ΕΠΣΗ ζητά άμεση έκδοση απόφασης για την ΠΑΕ ΟΦΗ

Τι τον πέρασαν τον ΟΦΗ; Ανίκανο και αδύναμο; Στραβοί είναι να δουν τις στατιστικές του στις τελευταίες δέκα αγωνιστικές και δη τους πλούσιους αριθμούς που καταγράφει στις τελικές; Τους καταγράφουμε διαρκώς.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα δίκαια μπορεί να φωνάζει για το γκολ που του ακυρώθηκε στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης όχι όμως για τη νίκη του ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ. (Και μην έχει κοντή μνήμη…)

Η Λάρισα γιατί όμως; Για εκείνη είναι φυσιολογικό με αγκαλιές και φιλάκια να παίρνει ισοπαλία και πόντο με τον ακαταμάχητο ΠΑΟΚ και δεν είναι που ο ΟΦΗ νίκησε τον ελλιπή Παναθηναϊκό;

Δηλαδή ο ΟΦΗ που τον νίκησε δύο φορές, που νίκησε τον Ολυμπιακό στο Γεντί Κουλέ και αδικήθηκε στο ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, πέτυχε κάτι που είναι αφύσικο;

Γιατί και με τη θεωρία των πιθανοτήτων ο ΟΦΗ θα έκανε το διπλό μέσα στη σεζόν, μετά από σειρά αγώνων που έχανε τις ευκαιρίες μπροστά σε άδειο τέρμα. Αλλά και μέσα από την ευρύτερη στατιστική που λέει ότι  στα τελευταία 22 εκτός έδρας παιχνίδια που είχε δώσει στη Σούπερ Λίγκα μετρούσε έξι ισοπαλίες και 16 ήττες. Και ότι η τελευταία φορά που ο ΟΦΗ είχε πάρει «διπλό» στην πρώτη κατηγορία ήταν το 2014, ξανά σε αναμέτρηση απέναντι στον Παναθηναϊκό και τότε είχενικήσει με σκορ 2-1 στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Ο ΟΦΗ είναι η δεύτερη ομάδα, μετά από τον ΠΑΟΚ, που καταφέρνει να πετύχει τρία γκολ στην έδρα του Παναθηναϊκού τα τελευταία 10 χρόνια.

Δείτε και αυτό που ανέδειξε το SDNA: Τρεις νίκες σε τέσσερα παιχνίδια πανηγύρισε φέτος ο ΟΦΗ αντιμετωπίζοντας Παναθηναϊκό κι Ολυμπιακό.

Σημειώνεται ότι στην έδρα τους οι Ομιλίτες νίκησαν φέτος και τον Ολυμπιακό. Αυτό σημαίνει ότι πήραν 9 -από τους 12 διεκδικήσιμους- βαθμούς κόντρα στους «αιώνιους», που ήταν συνολικά σχεδόν το 1/3 της συνολικής συγκομιδής τους μέχρι την 28η αγωνιστική (έχει 28 β. ο ΟΦΗ)!

Και για να μην ξεχνιόμαστε πριν το ματς με τον Παναθηναϊκό γράφαμε για τον ΟΦΗ και τις επιδόσεις του: Στις τελευταίες 8 αγωνιστικές ο ΟΦΗ έχει ανεβάσει στο 1.00 τον μέσο όρο συγκομιδής βαθμών με τον γενικό του δείκτη να είναι 0.93. Το ίδιο διάστημα έχει καλύτερη αποτελεσματικότητα από τον Αστέρα Τρίπολης και τον Παναιτωλικό (0.88) και την Ξάνθη (0.50) που βρίσκονται σε θέσεις σωτηρίας με οποιαδήποτε εξέλιξη στην αναδιάρθρωση.

Μπορούμε να το δούμε κ αλλιώς. Με τα αποτελέσματα των τελευταίων 15 αγωνιστικών ο ΟΦΗ θα ήταν 9ος με 17 βαθμούς, των τελευταίων 10 θα ήταν 11ος με 10 βαθμούς και των τελευταίων 5, θα ήταν 6ος με 8 βαθμούς. Διαβάστε το ολόκληρο: Η πίεση της βαθμολογίας... τεντώνει κεραίες στην κρητική ομάδα με τον Παναθηναϊκό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News