Αναδιάρθρωση ποδοσφαίρου από τη μηχανή του άδικου

Απόψεις
Αναδιάρθρωση ποδοσφαίρου από τη μηχανή του άδικου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όσο αναλύεται το σχέδιο της αναδιάρθρωσης, τόσο ξεδιπλώνονται οι αστοχίες, οι αδικίες και οι σκοπιμότητες που περιλαμβάνει, λες και το σχεδίασε κάποιος ουρανοκατέβατος που αγνοεί τα δεδομένα του ποδοσφαίρου αλλά και των δικαιωμάτων κάθε ομάδας.

Από την άλλη βλέπεις ότι η πολιτική ηγεσία, νοιάζεται μόνο για τα deals του νέου κρατικού «ΟΠΑΠ», όπως χρησιμοποιείται η δημόσια τηλεόραση, ελλείψει της χρηματομηχανής για κομματική χρήση, όπως ήταν πριν ιδιωτικοποιηθεί ο πρώην κρατικός οργανισμός προγνωστικών αγώνων ποδοσφαίρου.

Είναι θλιβερό μια πολιτική ηγεσία και δη μιας κυβέρνησης αριστερών καταβολών, να ασχολείται (μόνο) με τους «Bigs» των Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών που είναι και κάτι άλλο μαζί στην οικονομική και πολιτική ζωή του τόπου, να αφιερώνει γύρο από το νοητό τραπέζι τους, όλη τη δράση και την αφοσίωση, χωρίς να δίνει δεκάρα για τις ίδιες της δομές της ποδοσφαιρικής βάσης.

Είναι τραγικό σε αυτή την αναδιάρθρωση να υπάρχουν καραμπινάτες περιπτώσεις ομάδων από τα τοπικά πρωταθλήματα ως τη Superlegaue που αδικούνται κατάφωρα και ο υφυπουργός να μην διαθέτει την ελάχιστη ευαισθησία, επειδή οι ομάδες αυτές δεν είναι ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός…

Αδυνατούμε να δώσουμε χαρακτηρισμό, αλλά για να μπορέσουμε να ισορροπήσουμε την αντίδρασή μας, είπαμε να διαβάσουμε λίγες σελίδες από τους «Άθλιους» του Βίκτωρα Ουγκό, πιστοποιώντας ότι υπάρχει και πραγματικό κόσμος αξιών.

Όταν επιβραβεύεις και δη με χρήματα δημόσιου φορέα, ως Πολιτεία, την πιο αμαρτωλή κατηγορία και τη μολύνεις με τη νέα που δημιουργείς και της μεταφέρεις όλες τις αμαρτίες της παλιάς, αλήθεια τι γνώμη μπορείς να σχηματίσεις για αυτόν που το δημιουργεί;

(«Βροχή» έρχονταν οι φάκελοι της UEFA για ύποπτα ματς στη διοργανώτρια της νέας κατηγορίας).

Οι «Ωραίοι και τα Κορόιδα» θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος του αφηγήματος. Οι «δικοί μας» (οι μεγάλοι) να τα παίρνουνε και ας πάνε στα τάρταρα οι άλλοι, που αναδεικνύονται πρωταθλητές και πέφτουν μία ή δύο κατηγορίες.

Αλλά το σοβαρότερο όλων για το ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι, συναντάται στην ΕΠΟ που λειτουργεί ως ανοχύρωτη πόλη, δεν υπερασπίζεται ως θεσμός το ποδόσφαιρο και λειτουργεί με κριτήρια που στηρίζονται στα δεδομένα που επιθυμούν οι διαπλοκές άλλων μεγάλων συμφερόντων.

Αν πάλι δεν είναι έτσι, ας μας πουν πώς να αντικρούσουμε – προσέξτε- τις Δίκαιες φωνές ομάδων όπως ο ΟΦ Ιεράπετρας, ο Ολυμπιακός και η Νίκη Βόλου, η Καβάλα, το Αιγάλεω και τόσες άλλες που μπαίνουν με τα χέρια του Βασιλειάδη στην κρεατομηχανή του άδικου.

-Τι να πει ο πολίτης, μπροστά σε αυτό το φαινόμενο που θυμίζει κατολίσθηση;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News