Σφορδές αντιδράσεις για την αναδιάρθρωση και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Απόψεις
Σφορδές αντιδράσεις για την αναδιάρθρωση και από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά το "θεατράκι" που παίχτηκε από τους "αυτοκόλλητους" συμπαίκτες της ποδοσφαιρικής εξουσίας, η αναδιάρθρωση πέρασε από την ΕΠΟ. Η συνέχειά της όμως θα κριθεί... από το πνεύμα του άλλοτε "114" και τον "πατριωτισμό" των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος από τη Βουλή. Ήδη έχουν καταγραφεί σφοδρές αντιδράσεις στο ΣΥΡΙΖΑ με το φάσμα του κινδύνου να μείνουν έξω από τη Super League ο ΟΦΗ, τα Γιάννινα, η Λάρισα ή η Ξάνθη, ζητώντας τη μετάθεση της για έναν χρόνο .

Πρόσωπο αναφοράς των αντιδράσεων έχει γίνει ήδη ο γραμματέας του κόμματος Παναγιώτης Σκουρλέτης από βουλευτές των "αδικημένων" πόλεων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ:

"Μόλις έγινε γνωστή η ανακοίνωση των οπαδών της Καβάλας, του Πανσερραϊκού, του Ολυμπιακού Βόλου, της Βέροιας και του Αιολικού κατά της αναδιάρθρωσης, άρχισε νέος κύκλος τηλεφωνημάτων. Καλούσαν τον πρωθυπουργό να γίνει «ήρωας» και να μην αφήσει το Βασιλειάδη ούτε να φέρει την τροπολογία στη Βουλή. Να φανεί «λαϊκός ήρωας», αλλά το τι θα βγει από αυτά είναι άγνωστο.

Αλ. Μεϊκόπουλος: Διαφωνώ κάθετα 

Η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ , Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου ραδιοφωνική εκπομπή ξεσήκωσε θύελλα, με την τοποθέτηση του που εκφράζει την κάθετη διαφωνία του με την αναδιάρθρωση και την στάση που θα τηρήσει απέναντι στο νομοσχέδιο το οποίο θα φέρει ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδης στη Βουλή προς ψήφιση:

 “Είναι λάθος, διαφωνώ κάθετα. Τίποτε δεν έχει τελειώσει. Δεν είναι πολιτικό ζητημα. Εάν έρθει προς ψήφιση στη Βουλή, ως προς τη στάση μου, είναι ανοιχτό τι θα πράξω. Σας λεω ξεκάθαρα ότι διαφωνώ”, τόνισε. Σε προγενέστερη δήλωσή του είχε υποστηρίξει ότι διαφωνεί με τον χρόνο.

Οι πρώτες και μεγάλες αντιδράσεις προέχονται από τη Μαγνησία, αφού πραγματικά το σχέδιο Βασιλειάδη αψηφά τους μικρούς υπέρ των μεγάλων και καταδικάζει δυο ιστορικές ομάδες της Γ΄ Εθνικής στον καταποντισμό.

«Απαιτούμε από τους βουλευτές μας να καταψηφίσουν»

Η υποψήφια δήμαρχος Βόλου Νάνσυ Καπούλα, αναφορικά με την αναδιάρθρωση Βασιλειάδη αναλύει παραστατικά το σκεπτικό γιατί οι βουλευτές είναι υποχρεωμένοι να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο:

«Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό με τροπολογία, που φέρει ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Βασιλειάδης στη Βουλή, ο Ολυμπιακός Βόλου και η Νίκη Βόλου θα υποχρεωθούν και του χρόνου να παίξουν στην τρίτη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, παρόλο το γεγονός ότι και οι δύο ομάδες της πόλης διεκδικούν την άνοδο τους σε μεγαλύτερη κατηγορία.

Με αφορμή και μόνο τα τηλεοπτικά δικαιώματα, ο Υφυπουργός προχωρεί από φέτος στην αναδιάρθρωση των κατηγοριών του ποδοσφαίρου, χωρίς να λάβει υπόψη του, το δίκαιο που ζητεί να εφαρμοστεί η πόλη του Βόλου, και όχι μόνο. Επαναλαμβάνω ότι εμείς, όπως και οι δύο ιστορικές ομάδες της πόλης μας, είμαστε υπέρ δίκαιης αναδιάρθρωσης προς όλες τις κατηγορίες και τις ομάδες από την μεθεπόμενη σεζόν, όπως ορίζουν άλλωστε οι κανόνες του αθλητισμού παγκοσμίως.

Σε αντίθεση με την ξενόφερτη και «φυτευτή» ποδοσφαιρική ομάδα,  Πύδνα Κατερίνης -η οποία ξαφνικά μεταμορφώθηκε σε ομάδα του Βόλου και υποστηρίζεται από την νυν δημοτική αρχή- που έχει ζητήσει την ισχύ της αναδιάρθρωσης από φέτος. Οι λόγοι φυσικά προφανείς…

Ο Ολυμπιακός και η Νίκη Βόλου δεν είναι απλά δύο ποδοσφαιρικές ομάδες, είναι οι διοικήσεις τους, οι οποίες αγκαλιάζουν όλο το φάσμα του αθλητισμού, σε όλες τις ηλικίες, μέσα στην πόλη.

Ζητούμε από τους τοπικούς βουλευτές να καταψηφίσουν την τροπολογία της αναδιάρθρωσης του ποδοσφαίρου που ο υπουργός Αθλητισμού θέλει να ισχύσει από τη φετινή σεζόν και να στηρίξουν το δίκαιο των δυο ιστορικών ομάδων της πόλης, του Ολυμπιακού και της Νίκης Βόλου»

-Η σφοδρή και δίκαιη δυσαρέσκεια που εκφράζεται στο Βόλο, αποτυπώνεται και με πηχαίους τίτλους στα ΜΜΕ, όπως: «Ξεσηκώθηκε ο Βόλος για την αδικία» - Μουγκάθηκαν Μπέος και ΕΠΣΘ και μάχη στο παρασκήνιο για την αναδιάρθρωση» και μεταφέρουν δηλώσεις του βουλευτή Μαγνησίας Αλέξανδρου Μ¨Εικόπουλου, της αντιπεριφερειάρχη Δ. Κολυνδρίνη, των υποψηφίων δημάρχων Ι. Αποστολάκη και Ν. Καπούλα, των προέδρων του Ολυμπιακού και της Νίκης Βόλου, αλλά και των «Austrian Boys» και των φιλάθλων των αδικούμενων ομάδων…

-Μην μας ρωτάτε για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο Ηράκλειο… Μόνο ο Μιχελογιαννάκης βγήκε και είπε παλικαρίσια "Δεν Ψηφίζω" : Κατά της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης

Δείτε όμως και την Τεράστια Αδικία σε βάρος του ΟΦ Ιεράπετρας: Επιστολή της ΕΠΣ Λασιθίου σε υφυπουργό Αθλητισμού και πρόεδρο ΕΠΟ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News