‘Όταν το αλαλούμ γίνεται… σήμα κατατεθέν!

Απόψεις
‘Όταν το αλαλούμ γίνεται… σήμα κατατεθέν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναμενόμενη εκ του αποτελέσματος, η εισήγηση της ΕΕΠ για την αναδιάρθρωση, όσον αφορά το σκέλος του αριθμού 16 των ομάδων στη Σούπερ Λίγκα. Το λέγαμε και το γράφαμε.

To ίδιο αναμένεται να επικρατήσει και από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ των «17». Από κει και πέρα το χάος…

Γιατί η εισήγησή για την ίδρυση της Super League 2 από την προσεχή σεζόν, με την προϋπόθεση να είναι εγγυημένη η χρηματοδότησή της, δημιουργεί λάκκο στη φάβα, αφού ο αριθμός της δεν βγαίνει!

Ικανοποιεί όμως τις προσδοκίες των υψηλόβαθμων ΠΑΕ της νυν Football League, που περίμεναν το χρήμα… του Βασιλειάδη.

Αλλά στα παλιά τους τα παπούτσια από κει και κάτω, με τη Football League των 14 ομάδων και την πτώση δύο ορόφων από το ασανσέρ των πρωταθλητών της Γ΄ εθνικής!

-Αν όλα αυτά που συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο Απρίλη μήνα, δεν είναι αλαλούμ, τότε τι είναι; Μπάχαλο;

-Ο πολίτης άνετα βγάζει το συμπέρασμα, ότι η  δημόσια τηλεόραση, ούτε λίγο ούτε πολύ, λειτουργεί με κριτήρια που αγγίζουν τα «καθεστωτικά», όταν λέει ο υπουργός ότι «ειδάλλως οι ΠΑΕ θα πρέπει να ξεχάσουν τις οικονομικές τηλεοπτικές συμφωνίες που είχε εγγυηθεί η κυβέρνηση». Κι αυτό αδικεί την ίδια την προσπάθεια της ΕΡΤ…

-Αλλά και δεν αποτελούν καλά χαρακτηριστικά μιας Πολιτείας, που θέλει να υπηρετήσει το καλύτερο προς όφελος του συνόλου.

-Αλλεργικά σοκ, προκαλούνται πάντα από τις αναμείξεις των κυβερνήσεων στο σχεδιασμό των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων…

-Σοκάρουν πραγματικά! Γιατί αύριο μεθαύριο, μπροστά σε μια νέα κυβερνητική χρηματοδότηση προς την κρατική τηλεόραση για ένα πρωτάθλημα, μοιάζει σαν να μπαίνουν όροι στις ομάδες να προχωρούν σε μετονομασίες των γηπέδων τους με ονόματα των «ιδεολογικών» τους συμβόλων ή άλλα συναφή...

-Προς Θεού, δεν θέλουμε να το συνδυάσουμε με τις ονομασίες μιας άλλης εποχής, αλλά πραγματικά αυτά τα κύματα «πιάνουμε» στον αέρα, αν τύχει και μακροημερεύσουν αυτές οι ιδιότυπες πρακτικές…

-Οι πολιτικοί αν θέλουν να έχουν το ευεργετικό έρεισμα στις κινήσεις τους, πρώτα θα πρέπει να μεριμνούν και να εγγυώνται την θεσμική θωράκιση των φορέων του ποδοσφαίρου, πραγματοποιώντας πραγματικά ωφέλιμη εξυγίανση στα κακώς κείμενα και να δημιουργούν βάσεις ανάπτυξης και όχι να ξεκινούν πυραμίδες από την κορυφή…

-Από τη χτεσινή εισήγηση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, εντύπωση προκάλεσε σε πολλούς του ποδοσφαίρου, η αρνητική ψήφος του Κώστα Βρακά από την ΕΠΣ Ηπείρου. Σε σημείο να σχολιάζεται ακόμη και το «αν είναι αλήθεια»!

-Κι αυτό γιατί ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν είναι εξασφαλισμένος στην κατηγορία με την αναδιάρθρωση και από την άλλη ο Χριστοβασίλης, στήριζε την πλειοψηφούσα άποψη.

-Εκτός κι αν συνέβη έχοντας σίγουρα τα «κουκιά» στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού…

-Εύστοχος στις κινήσεις του και πρωτοπόρος σε πρωτοβουλίες μια ακόμη φορά ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ Νίκος Τζώρτζογλου, καθώς επιβεβαιώνεται… κατά κράτος από τις εξελίξεις. Εδώ και καιρό πάντως τα κείμενά του, διαπνέονται από πολιτικό σκεπτικό, καθώς εμβαθύνουν σε όλο το εύρος του «γίγνεσθαι»

 «Ο αθλητισμός είναι μια παγκόσμια γλώσσα που αγκαλιάζει όλους τους λαούς και βοηθά να ξεπεραστούν οι συγκρούσεις και να ενωθούν οι άνθρωποι. Ο αθλητισμός είναι επίσης πηγή χαράς και μεγάλων συναισθημάτων και είναι ένα σχολείο όπου οι αρετές σφυρηλατούνται για την κοινωνική και ανθρώπινη ανάπτυξη των ανθρώπων και των κοινοτήτων. Εύχομαι σε όλους να αντιμετωπίζετε τη ζωή όπως τον αθλητισμό». (O Πάπας Φραγκίσκος, προχτές από την πλατεία του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News