Στέλιος Μαλτεζάκης

Ο Πάπας Φραγκίσκος για τον «θεό Μέσι με την μπάλα στα πόδια»

 Μοιάζει υπερβατικό, αλλά είναι και το μόνο που μπορεί να αποδώσει την πραγματικότητα. Ο Λιονέλ Μέσι για όλους εμάς του κοινούς θνητούς είναι «εξωγήινος», «από άλλο πλανήτη», «μάγος» και άλλα που υπερβαίνουν τα συνήθη αισθητικά μας ερεθίσματα στο ποδόσφαιρο.

Η «ιερή» αναγνώριση που ήλθε από τον Πάπα Φραγκίσκο σε συνέντευξή του στο κανάλι «La Sexta» αγγίζει την «αγιότητα» μέσα από το ποδόσφαιρο, όσο κι αν ο Πάπας, αποκήρυξε… την θεότητα του μεγάλου Λιονέλ! Ξέρουμε ότι ο Ποντίφηκας είναι θερμός φίλος του ποδοσφαίρου (ποιος δεν θυμάται τι έκανε θαυμάζοντας τον Μαραντόνα), και οι απαντήσεις του όταν κλήθηκε μεταξύ άλλων, να πει αν είναι ιεροσυλία να συγκρίνει ο κόσμος τον ηγέτη της Μπαρτσελόνα με τον Θεό είχαν πραγματικό ενδιαφέρον, στην απόδοση της πραγματικότητας για τον Αργεντίνο σούπερ σταρ!

 «Θεωρητικά, είναι ιεροσυλία. Δεν μπορείς να το πεις και δεν το πιστεύω κιόλας. Εσύ πιστεύεις πώς ο Μέσι είναι θεός;», ρώτησε ο Πάπας τον δημοσιογράφο Τζόρντι Ιβόλε, στον οποίο παραχώρησε τη συνέντευξη κι όταν πήρε καταφατική απάντηση, συμπλήρωσε χαμογελώντας: «Εγώ όχι. Ο κόσμος μπορεί να λέει ότι ο Μέσι είναι θεός, όπως ακριβώς λέει ότι τον λατρεύει, αλλά μόνο ο Θεός μπορεί να λατρεύεται. Αυτές είναι εκφράσεις των ανθρώπων. Είναι ένας θεός με τη μπάλα στα πόδια, είναι το πιο δημοφιλές που ακούμε».

Όταν ο δημοσιογράφος επισήμανε ότι ο Αργεντινός σταρ παίζει πολύ καλά, ο 82άχρονος θρησκευτικός ηγέτης αποκρίθηκε: «Εννοείται, είναι πολύ καλός, αλλά δεν είναι ο Θεός». Να σημειωθεί ότι στο κοντινό παρελθόν ο 266ος Πάπας της Καθολικής Εκκλησίας έχει γίνει πανό στην Αργεντινή και το πρόσωπό του βρέθηκε δίπλα σε αυτά τον Μέσι-Μαραντόνα.

Εκείνο πάντως που μένει είναι η ύπαρξη ανθρώπων που μοιάζουν να έχουν χαρακτηριστικά από άλλες διαστάσεις. Ο Μέσι είναι ασύγκριτος σε κάθε κίνησή του μέσα στο γήπεδο, και μοιάζει θεϊκό να τον βλέπεις ακόμη κι όταν δεν έχει την μπάλα στα μαγικά του πόδια. Μόνο ένας Θεός, μπορεί να ποδώσει το χάρισμά του, βλέποντάς τον να κινείται μέσα στο χώρο ωσάν να είναι "πανταχού παρόν". 

-Δοκιμάστε να τον δείτε και στο χρόνο κίνησής του, όταν η μπάλα παίζεται από συμπαίκτες ή αντιπάλους του... Ω, Θείο Χάρισμα Πάπα μου!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια