«Τριτοκοσμική» η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Απόψεις
«Τριτοκοσμική» η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για όσα συμβαίνουν στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο, την ευθύνη φέρουν οι ηγεσίες του που εδώ και χρόνια δεν έχουν βάλει ούτε λιθαράκι για την ανάπτυξή του, με βάρος στην αξιοπιστία και στην θεσμική του θωράκιση. Μένοντας επαναπαυόμενοι μόνο στο τηλεοπτικό μαξιλαράκι, έφτασαν στο σημείο να μετατρέψουν το πρωτάθλημα των Ελλήνων σε κρατικοδίαιτο.

Όταν καταλάβουν τον «εγκλωβισμό» ή αποφασίσουν να αντιδράσουν θα είναι πολύ αργά…

Οποιαδήποτε ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική λίγκα εμπλέκει στη λειτουργία της την πολιτική παρέμβαση με οποιαδήποτε τρόπο από τον κάθε υπουργό ή υφυπουργό, μετατρέπει την οντότητά της σε «τριτοκοσμική», εγκλωβίζοντας το ποδόσφαιρο σε κομματικές στοχεύσεις ή σκοπιμότητες.

Το ερώτημα είναι τι δουλειά έχει ο υφυπουργός αθλητισμού να ενεργεί ως τύπος μάνατζερ στις τηλεοπτικές συμφωνίες των ομάδων με την δημόσια τηλεόραση. Η τελευταία δεν έχει τα υπεύθυνα πρόσωπα να ενεργούν για λογαριασμό της;

Το ότι φτάσαμε στο σημείο να υπάρχει εξάρτηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου της χώρας από τις διαθέσεις του υφυπουργείου Αθλητισμού, χαιρέτα μας τον πλάτανο!

Το έργο το έχουμε ζήσει και σε προηγούμενες δεκαετίες, όταν με τα λεφτά του τότε ΟΠΑΠ, οι κυβερνήσεις έκαναν τις αναδιαρθρώσεις στα πρωταθλήματα πριν κάθε τύπου εκλογές...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News