Στέλιος Μαλτεζάκης

Η αυτογνωσία του Ρονάλντο και το δίλημμα που σπάζει ο Ρομάριο

Ο σπουδαίος παίκτης που ξέρει το σώμα του και η απάντηση που δεν χωρά διλήμματα τύπου Μέσι ή Ρονάλντο

Οι σπουδαίοι ποδοσφαιριστές διακρίνονται όχι μόνο για όσα κάνουν μέσα στα γήπεδα, αλλά και για τον τρόπο που αντιλαμβάνονται τον κόσμο του ποδοσφαίρου μέσα από τα γήπεδα . Η καλή γνώση των λεπτομερειών του ίδιου του οργανισμού τους με πηγαία αυτογνωσία του σώματος τους, η κριτική που κάνει τη διαφορά για ποδοσφαιρικά φαινόμενα είναι στοιχεία που ολοκληρώνουν το παζλ της κορυφαίας ποδοσφαιρικής τους προσωπικότητας.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο παραδείγματος χάριν, μπορεί σε έναν τραυματισμό του, να προβλέψει πότε θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση:

«Ξέρω το σώμα μου…»

Μεγάλη κουβέντα από μεγάλο αθλητή. «Δεν ανησυχώ, ξέρω το σώμα μου και ξέρω ότι θα είμαι καλά μέσα σε δύο εβδομάδες», είπε ο Ρονάλντο μετά το τραυματισμό του στον αγώνα της Πορτογαλίας με τη Σερβία. Επειδή ξέρει το σώμα του, ζήτησε κι αμέσως να αντικατασταθεί…

Κι αυτό ενόψει των αναμετρήσεων της Γιουβέντους με τον Άγιαξ στα προημιτελικά του Champions League με πρώτο ματς στο Άμστερνταμ στις 10 Απριλίου. Φοβερό επίσης που Ρονάλντο δεν έχει υποστεί μυϊκό τραυματισμό από την περίοδο 2015/16.

Φυσικό ταλέντο και απίστευτη δουλειά

Ο Βραζιλιάνος Ρομάριο, έχοντας τρέξει με μεγάλη επιτυχία τα γήπεδα, δεν μπαίνει στις παγίδες του άσπρου μαύρου. Στο κλασικό ερώτημα Ρονάλντο ή Μέσι, απαντά μέσα από τις λεπτές πτυχές των δύο σούπερ ποδοσφαιριστών της εποχής:

«Αγαπώ τον Μέσι, είναι σπουδαίος, αλλά πρέπει να πω ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι μεταξύ των πέντε καλύτερων παικτών της ιστορίας», δήλωσε ο Ρομάριο σε συνέντευξή του στην Fox Sports».
Η πρόκληση του ερωτήματος ποιον θα επέλεγε να έπαιζε, ωστόσο έδωσε την προτίμηση στον Μέσι.
«Θα έμενα με τον Μέσι. Είναι πιο τεχνικά προικισμένος, θα τον προτιμούσα από τον Κριστιάνο».
Ο Μέσι είναι πράγματι ο πιο φυσικά ταλαντούχος ποδοσφαιριστής,  αλλά για τον Ρονάλντο οι έπαινοι του Βραζιλιάνου αφορούν για την απίστευτη δουλειά του. «Πολύ φιλόδοξος τύπος με αναμφισβήτητο ταλέντο», παραδέχθηκε ο Ρομάριο.«Είναι απαραίτητο να τον χειροκροτήσουμε, να είναι ο καλύτερος, πιστεύω ότι η εξέλιξή του είναι άμεσο αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς».

Σχόλια