Στέλιος Μαλτεζάκης

Οι ομάδες για Superleague 2 δίκαια απαιτούν τη αναδιάρθρωση

Η ΕΡΤ ανακοίνωσε το κονδύλι 5.515.200 ευρώ

Το θέμα της αναδιάρθωσης των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου, μπήκε στην αρένα της αμφισβήτησης κυρίως από ομάδες της Σούπερ Λίγκα. Τα επιχειρήματά τους έχουν βάση , αλλά από την άλλη πλευρά, δημιουργείται μέγα θέμα με τις ομάδες που συγκροτούν τη Super League 2, με χαρακτηριστικό δείγμα την περίπτωση της ΠΑΕ Εργοτέλης, που αναπτύσσει το ποδόσφαιρο.

Αν τελικά δεν ισχύσει η αναδιάρθωση, τότε αυτές οι ΠΑΕ θα υποστούν πλήγμα, αφού πάνω στην τρέχουσα προκήρυξη που τους περιλαμβάνει, έχουν οικοδομήσει τον προγραμματισμό τους για τη σεζόν που τρέχει. Επομένως αν δεν γίνει η αναδιάρθρωση θα χρειαστεί ένα δίκαιο αντιστάθμισμα.

"Η ΕΡΤ, μέσω του «diavgeia.gov.gr», δημοσιοποίησε το κονδύλι που θα δαπανήσει τη σεζόν 2019/20 για τη Super League 2, δηλαδή τη δεύτερη επαγγελματική κατηγορία, που θα προκύψει μετά την αναδιάρθρωση που έχει αναγγελθεί αλλά είναι άγνωστο αν θα υλοποιηθεί.

Το κονδύλι ανέρχεται στα 5.515.200 ευρώ αλλά δεν διευκρινίζεται αν αφορά και τις 12 ομάδες ή όσες θα συνεχίσουν από τη Football League δεδομένου ότι ο Απόλλων Σμύρνης έχει συμβόλαιο σε ισχύ.Τα τηλεοπτικά έσοδα κάθε ομάδας αναμένεται να κυμανθούν στα 460.000 ευρώ ενώ τα έσοδα των ομάδων της Football League στην τρέχουσα σεζόν δεν ξεπερνούν τις 100.000".

Με μια πρώτη ματιά τα ποσά είναι μειωμένα σε σχέση με τις αρχικές εξαγγελίες των 800.000 ευρώ ή του εκατομμυρίου.

Η πολιτική ηγεσία του αθλητισμού, έχει λόγο για τη μέριμνα των ομάδων που εξασφαλίζουν συμμετοχή στη Super League 2, σε περίπτωση που κάνει πίσω στην αναδιάρθωση. Αν γίνει οκ...

Σχόλια