default-image

Η κατάταξη των φάουλ στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου

Απόψεις
Η κατάταξη των φάουλ στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια ακόμη νέα κατάταξη παρουσίασε το Παρατηρητήριο της CIES για τις ομάδες των 5 μεγάλων ομάδων ανάλογα με τα φάουλ υπέστησαν και διέπραξαν κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν με τη χρήση δεδομένων από την OptaPro . Οι παίκτες της Μαρτσελόνα υπέστησαν τα περισσότερα φάουλ 1,5 φορές σε σχέση με αυτούς που τα διέπραξαν . Στο αντίθετο άκρο είναι η Μπράϊτον με αναλογία 0,68.

Ο μεγαλύτερος αριθμός φάουλ που πραγματοποιήθηκαν ανά αγώνα μετρήθηκε για τη Χετάφε (17,1). Στα άλλα πρωταθλήματα, οι κορυφαίες τιμές καταγράφηκαν για την Τορίνο (16,8), τη Χιζόν (15,8), το Αμβούργο (14,2) και την Μπράιτον (12,8). Αντίστροφα, οι παίκτες της Μπορούσια Ντόρντμουντ έλαβαν κατά μέσο όρο τα λιγότερα φάουλ ανά παιχνίδι (8.4). Στα άλλα πρωταθλήματα των πέντ μεγάλων, τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρήθηκαν για τη Μάντσεστερ Σίτι (8.5), τη Μπαρτσελόνα (10.5), τη Νάπολι (10.7) και τη Νις (11.2).

Ο μέσος αριθμός φαυλών ανά διάταξη κυμαίνεται μεταξύ 20,9 στην Premier League και 27,0 στην La Liga. Αυτό το ισχυρό χάσμα αντανακλά εν μέρει την ύπαρξη διαφορετικών τρόπων διαιτησίας. Στα υπόλοιπα πρωταθλήματα, οι τιμές αυτές είναι 24,0 στην Bundesliga, 26,4 στη Ligue 1 και 26,6 στη Serie A. Μεταξύ των παικτων που συμμετείχαν τουλάχιστον 1.000 λεπτά στα εγχώρια πρωταθλήματς, ο Μούσσα Ντουμπία (Reims), ο Αμίν Χαρίτ (Schalke 04) και ο Μπόρχε Γκαρσία (Girona ) είναι εκείνοι που έχουν "μολυνθεί" συχνότερα.

Δείτε τους πίνακες ΕΔΩ
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News