Στη χώρα που η πολιτική παίζει ποδόσφαιρο

Απόψεις
Στη χώρα που η πολιτική παίζει ποδόσφαιρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθημερινά κοιτάζουμε στον καθρέπτη του ποδοσφαίρου και γράφουμε σχολιάζοντας καθώς συναντώντας -πρωτοφανώς μετά από τόσα πολλά χρόνια- τις εικόνες των πολιτικών που κυβερνάνε, τους παρατηρούμε να  θέλουν όλα να τα διαφεντεύουν... Ακόμη και στους κανονισμούς αν μπορούσαν θα είχαν αλλάξει, μαζί και όλη την εικόνα ενός ποδοσφαιρικού αγώνα.

Στο όνομα της εξυγίανσης, τρώνε και πίνουν πολλοί. Σχετικοί και Άσχετοι.. Και χαλάλι τους, αν έφερναν δυο έστω από τις ακτίνες του ήλιου της εξυγίανσης πάνω από γήπεδα της επικράτειας... Είναι όμως η δεύτερη τάπα που προέκυψε μετά τις στροφές των μνημονιακών γεγονότων... Ο καθρέπτης του λαοφιλέστατου ποδοσφαίρου λειτούργησε υπέροχα...  Ξέρουν αυτοί.

Αλλά έχει δίκιο ο Αλέξης Κούγιας που λέει ότι το επίπεδο των παραγόντων του  ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου έχει πέσει πολύ. Δεν θα το λέγαμε πάντως για τον κ. Μπούση που ήλθε φρέσκος στον ΟΦΗ και μπορεί να φρίξει αν τριγυρήσει λίγο περισσότερο γύρο από τα αφεντάδικα της Super League.. 

Μερικά από τα σφηνάκια των ημερών, με γαρνιτούρα απανθισμάτων:

-Εδώ ο κόσμος χάνεται και η πολιτική ηγεσία του αθλητισμού, δεν γίνεται να προχωράει σε επιπόλαια μέτρα αναδιάρθρωσης των κατηγοριών στο ελληνικό ποδόσφαιρο, πριν καν μεριμνήσει στοιχειωδώς για πάσης φύσεως εκτροπές…

-«Το επίπεδο των ιδιοκτητών (των ΠΑΕ) έχει πέσει πάρα πολύ. Κανείς δεν μπορεί να πει ότι ο Σαββίδης δεν είναι παγκοσμίου επιπέδου επιχειρηματίας. . Δεν υπάρχει ποδοσφαιρικό επίπεδο…» (Αλέξης Κούγιας σε χτεσινή του συνέντευξη)

Ο Βασίλης Γκαγκάτσης παραμένει διευθύνων σύμβουλος της Super League με 11 ψήφους, αφού υπέρ του αιτήματος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ψήφισε μόνο η ΠΑΕ ΑΕΛ, συν τα δύο λευκά (ΕΠΟ, Πανιώνιος) το "Απών" του ΠΑΟΚ (Μάκης Γκαγκάτσης πατέρας - γιος) και τη μη παρουσία του Παναιτωλικού.

-Πάει κι ο Αήττητος Σπάτων από τη Football League…  Η παράβαση για το μετοχικό κεφάλαιο, χαρακτηρίζεται βαρεία και η ΠΑΕ αποβλητέα δια μεταφοράς... Ωραία πρωταθλήματα που θέλουν και αναδιάρθρωση, αντί για γενναία σάρωση!

-Το 94,38% της ΠΑΕ Ξάνθη, ανήκει πλέον και επίσημα στην ΙNSPORTS IKE, όπως προκύπτει από την ΕΕΑ. Εταιρεία στην οποία συμμετέχει ο  Χρήστος Πανόπουλος μαζί με συνεταίρο. Γόνιμος δρόμος...

-Από την κερκίδα θα παρακολουθήσει ο Νίκος Αναστόπουλος το ματς της Κέρκυρας με τον Εργοτέλη το Σάββατο, καθώς είναι τιμωρημένος για την αποβολή του στο ματς με τον ΑΟΧ/Κισσαμικό.

-Τι μπορούσε να πει ο Νίκος Παπαδόπουλος στην πρόταση της Παναχαϊκής. Αυτό που είπε. Τα σενάρια προπονητικής στο εξωτερικό τον περιμένουν, ίσως και ο Απόλλων, ίσως και κάτι ακόμη καλύτερο… Πόρτες ανοικτές!

-Η δουλειά του τα τελευταία χρόνια σε κορυφαίο επίπεδο έχει εκτιμηθεί πολύ και φυσικά το πέρασμά του από τον πάγκο του Εργοτέλη. Ο Νίκκι Παπαβασιλείου, είναι στη λίστα ενδιαφέροντος μεγάλων ομάδων από το εξωτερικό και το εσωτερικό.

-«Επί 15 χρόνια που ήμουν εγώ πρόεδρος του Ολυμπιακού πολιτικό αντίπαλο δεν είχαμε. Οι αντίπαλοι μας δεν ήταν ποτέ οι κυβερνήσεις. Τα προβλήματα ήταν πάντα θεσμικά. Η νέα λογική του Ολυμπιακού δεν με εκφράζει!» (Πέτρος Κόκκαλης, με το "Άντε Γεια" από τον "Πειραιάς Νικητής"...)

-Δεν ξέρω Άγγελε, αλλά ο Θεός δεν λειτουργεί έτσι, όπως τον παρουσιάζεις στις δηλώσεις σου για τα δύο πρώτα παιχνίδια της Εθνικής με το Λιχτενστάιν και τη Βοσνία Ερζεγοβίνη; Σκέπτεται και τους άλλους… Σίγουρα όμως… «κάτι καλό θα έχει στο μυαλό Του».

-Όταν συμβαίνουν τόσα που συμβαίνουν, τι σόι περιβάλλον εξυγίανσης υπάρχει στο ποδόσφαιρο της χώρας;

-Καλά το γράφει ο Κώστας Καίσαρης, π.χ. για όσους λένε ότι κινδυνεύει ο Παναθηναϊκός: « Εγώ σας λέω ότι ο Παναθηναϊκός χάνει και τα πέντε παιχνίδια που θα παίξει. Τρώει και -6 και τερματίζει με 26 βαθμούς. Προτελευταίος μετά τον Απόλλωνα. Θα πέσει; Σε ποιο σινεμά παίζεται αυτό το έργο; Να πάμε να το δούμε κι εμείς. Στο πιτς φυτίλι θα κάνει ο Βασιλειάδης τις ομάδες 18...»!

- Μερικοί πείτε μας, πήγαν ή δεν πήγαν για την χτεσινή εκδίκαση του ΟΦΗ στην Αθήνα, για να φωτογραφίζονται;

-Η κατοχή δεν κερδίζει άρον άρον το παιγνίδι. Έχει αποδειχτεί και επιστημονικά. Χρειάζεται ποικιλία στο παιγνίδι. Σε αγώνα του Κόπα Σουνταμερικάνα η Νασιονάλ Ποτοσί βίωσε τον απόλυτο εφιάλτη αφού παρότι είχε 54 τελικές, 13 κόρνερ και 3 δοκάρια, εντούτοις έχασε στην έδρα της με 0-1!

-Πλιάτσικο στη χώρα σε βάρος του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Το τελευταίο διάστημα αναδεικνύεται από το γεγονός ότι ερασιτεχνικές ομάδες διεκδικούν τροφεία για παίκτες τους που κατέληξαν σε μεγαλύτερους συλλόγους.

-Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, δεν είναι η πρώτη φορά, που δικαίωσε συλλόγους που διεκδίκησαν ποσά από ΠΑΕ τις Super League, με τον Αστέρα Τρίπολης να καλείται να καταβάλει 26.700 ευρώ στην Αθλητική Ακαδημία Γιαννιτσών και τον Παναιτωλικό να πληρώνει 20.000 ευρώ στον ΑΣΑΠ Μπέμπηδες.

Υ.Γ.: Ο Μιχάλης Μπούσης γνωρίζει πολύ καλά την πραγματικότητα. Και του ελληνικού ποδοσφαίρου, φυσικά. Όπως κάθε τι νέο που επιχειρείται θα έχει τις προσαρμογές και τις βελτιώσεις του, με την ισορροπία λόγου και έργου… Στην ώρα του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News