default-image

UEFA και ECA προετοιμάζουν την Ευρωπαϊκή Super League

Απόψεις
UEFA και ECA προετοιμάζουν την Ευρωπαϊκή Super League

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κορυφαίοι σύλλογοι ποδοσφαίρου της Ευρώπης πραγματοποιούνν μια μυστική συνάντηση με την ΟΥΕΦΑ την Τρίτη για να συζητήσουν πιθανές ριζικές αλλαγές στη μορφή του Champions League, το πιο διάσημο τουρνουά στο παιχνίδι, σύμφωνα με αρκετούς παράγοντες που είναι εξοικειωμένοι με το θέμα.

Ιδιαίτερα κρίσιμη θα είναι η εκτελεστική επιτροπή της UEFA, που θα διεξαχθεί αύριο στη Νιόν. Μάλιστα η «Wall Street Journal» αποκάλυψε πως UEFA και ECA, σε πρόσφατη μυστική συνάντησή τους, μίλησαν για ριζικές αλλαγές στο Champions League από το 2024, ενώ εξέτασαν την δημιουργία μίας ευρωπαϊκής Super League, με την συμμετοχή 32 ομάδων και αγώνες στο τέλος της εβδομάδας, παρά τις σχετικές αντιρρήσεις που υπάρχουν.

Το μέλλον του Champions League θα διαμορφωθεί τις ερχόμενες εβδομάδες καθώς ο πρόεδρος της UEFA Αεξάντερ Τσεφερίν, βρίσκεται ήδη σε συνομιλίες με εκπροσώπους συλλόγων και πρωταθλημάτων.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι μεγάλοι σύλλογοι στην Ισπανία, τη Γερμανία, την Ιταλία και τη Γαλλία πιέζουν σκληρά για να εφαρμοστούν αυτές οι αλλαγές. Λόγω των τηλεοπτικών συμβάσεων της Premier League, η ομάδα που τελειώνει στην τελευταία θέση παίρνει σχεδόν τα ίδια χρήματα με τους πρωταθλητές των άλλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Η έκθεση αναφέρει ότι αρκετές λέσχες του ECA δεν θέλουν να περιμένουν το 2024 και πιέζουν για να ξεκινήσουν οι αλλαγές το 2021.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News