Στέλιος Μαλτεζάκης

Ο Γραμμένος… υπογράφει αναδιάρθρωση – Σκληρή κριτική σε Βασιλειάδη από Τζώρτζογλου

«Είναι τυχαίο που οι ομάδες που σώθηκαν πριμοδοτήθηκαν από την ΕΡΤ»;

Το ζήτημα αναδιάρθρωση τώρα ή πάμε για άλλα, όπως όλα δείχνουν μετά τη συνάντηση του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο και τον ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα που έχει τοποθετήσει στην χώρα μας η UEFA, Πετρ Φούσεκ, παίρνει το δρόμο της υλοποίησης.

Όλο το μπαλάκι πέφτει πλέον στην Ομοσπονδία με την Κυβέρνηση να βρίσκει στα χέρια του κ. Γραμμένου, την παρακαμπτήριο για να αποφύγει πιέσεις ομάδων εν όψει εκλογών.

Το κύριο επιχείρημα ήταν ότι η "κυβίστηση" που ήταν στα σκαριά, δεν μπορούσε να σηκωθεί από την Κυβέρνηση, αφού Πολιτεία, ΕΠΟ και Super League την είχαν υπογράψει με κάθε επισημότητα. Φαίνεται ότι η φημολογία ότι ο Πρωθυπουργός είχε ανάψει κόκκινο στην υλοποίησή της, είτε δεν ευσταθεί, είτε ο κ. Τσίπρας μεταπείσθηκε υπό το βάρος των επιχειρημάτων. Όσον αφορά τον κ. Γραμμένο, η στάση του ως προέδρου της ΕΠΟ δεν συμφωνεί με όσα είχαν διαμηνυθεί σε παράγοντες Ενώσεων, αλλά είναι φανερό ότι αισθάνθηκε ρίγη μπροστά στην κρίση των ξένων επιτετραμμένων που δεν ήθελαν «κωλοτούμπες». Φρούδα και η ελπίδα και από τον Ιβάν Σαββίδη, καθώς οι υψηλοί επιτελείς του, διαμήνυαν ότι αυτό το σχέδιο δεν είναι της αρεσκείας του…

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ η συνάντηση, στην οποία δεν κλήθηκε η Super League, έγινε σε πολύ καλό κλίμα και οι συμμετέχοντες έκριναν επιβεβλημένο ότι δεν μπορεί να υπάρξει πισωγύρισμα.

Ως εκ τούτου η θα δημιουργηθεί όπως έχει αποφασιστεί η Super League 2, κάτι που συνεπάγεται ότι δεν θα υπάρξει νέα ανατροπή και ως εκ τούτου θα υποβιβαστούν οι τρεις τελευταίες ομάδες από τη μεγάλη κατηγορία, ενώ η τέταρτη θα δώσει μπαράζ με τον δευτεραθλητή της Football League.

Στη συνάντηση ξεκαθαρίστηκε ότι η τροπολογία που θα κατατεθεί από την Πολιτεία στην Βουλή άμεσα, θα αφορά τη νέα δομή των πρωταθλημάτων από την επόμενη σεζόν (ίδρυση της Super League 2). Η τροπολογία θα κατατεθεί, με ένα οποιοδήποτε επόμενο νομοσχέδιο, αφού είναι έτοιμη και όλα τα διαδικαστικά επιλύονται.

Ωστόσο, για το τυπικό του πράγματος και για να μην μπορεί κανείς να υποστηρίξει ότι η Πολιτεία και ο υφυπουργός Αθλητισμού ενεργούν αυτοβούλως και παρεμβαίνουν στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, η ΕΠΟ θα στείλει στον Γιώργο Βασιλειάδη επιστολή, η οποία θα εμπεριέχει ουσιαστικά την απόφαση που το ίδιο το ποδόσφαιρο έχει λάβει από το περασμένο καλοκαίρι:

-Την μείωση των ομάδων της Super League σε 14, το πόσοι θα πέσουν και πόσοι θα ανέβουν σε όλες τις κατηγορίες (και στην σημερινή Γ’ Εθνική), την ίδρυση της Super League 2 κλπ.

 Με την επιστολή αυτή και την κατάθεση της τροπολογίας, το θέμα θα κλείσει, ώστε να μην γιγαντώνονται οι πιέσεις για να πέσουν λιγότερες ομάδες ή να μην δημιουργηθεί μια νέα κατηγορία, κάτι που έχει εξοργίσει τις ομάδες της Γ΄ Εθνικής της οποίας οι πρωταθλητές θα προβιβαστούν στην Football League, η οποία θα είναι η τρίτη κατηγορία της χώρας από τη νέα σεζόν…

Οι πρωταθλητές σε καμία περίπτωση δεν θέλουν ο προβιβασμός τους να οδηγήσει ξανά στην τρίτη κατηγορία… Υπάρχουν όμως και άλλα ζητήματα καθοριστικής σημασίας όπως το ποια θα είναι η διοργανώτρια της Super League 2, της Football League και της Γ΄ Εθνικής.

Τζώρτζογλου: «Είναι τυχαίο που οι ομάδες που σώθηκαν πριμοδοτήθηκαν από την ΕΡΤ»;

Για την αναδιάρθρωση και τις νέες τοποθετήσεις του Γιώργου Βασιλειάδη – λίγο πριν γίνουν γνωστές οι συμφωνίες του υφυπουργού με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, μίλησε στο Metropolis 95,5 ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου, δίνοντας καυστικές απαντήσεις:

 «Μπερδεύτηκε και ο ίδιος ο Υφυπουργός ή τον μπερδεύουν άλλοι. Η ΕΠΣ Ηρακλείου το έχει εκφράσει από τον περασμένο Ιούνιο. Είχαμε πει ότι δεν αφορά τον Υφυπουργό. Θέλει κουβέντα και αυτό ακόμη, το αν χρειάζεται η μείωση των ομάδων. Ανάλογες χώρες με τα ίδια οικονομικά στάτους και τον ίδιο πληθυσμό έχουν πιο πολλές ομάδες και πάνε καλύτερα, όπως η Πορτογαλία. Δεν τίθεται για μας θέμα μείωσης ομάδων. Δε χρειάζεται αναδιάρθρωση ομάδων, αλλά στα μυαλά των παραγόντων και όλων όσων πρωταγωνιστούν στο ποδόσφαιρο.

Εφαρμογή του κανονιστικού πλαισίου και βελτίωση. Και όχι απαραίτητα αναδιάρθρωση, πέρα από το γεγονός ότι η αναδιάρθρωση γίνεται με σκοπιμότητα. Αν παρατηρήσατε τη βαθμολογία λέτε να είναι τυχαίο ότι όλες οι ομάδες που έχουν εξασφαλίσει τη σωτηρία τους έχουν επιχορηγηθεί από τον Υφυπουργό Αθλητισμού με ένα έξτρα ποσό; Οι ομάδες που πήγαν στην ΕΡΤ και τις πριμοδότησε. Και τι με νοιάζει αν κάποιος ιδιοκτήτης ανώνυμης εταιρίας είναι άστεγος τηλεοπτικά; Πρέπει να προετοιμαστούν οι ομάδες για την αναδιάρθρωση και να πάρουν τα χρήματα που τους αναλογούν βάσει της αγοράς. Ο ΟΦΗ δε γίνεται να παίρνει 1 εκατομμύριο και μετά να δίνει ο Υφυπουργφός στη Λαμία 1,5 εκατομμύριο»

Σχόλια