Στην Ελλάδα είμαστε…

Ποδόσφαιρο
Στην Ελλάδα είμαστε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν υπάρχει χειρότερη, αλλά και καθαρότερη ένδειξη για το ποιόν των ενεργειών της εκάστοτε εξουσίας, από τη φράση "Στην Ελλάδα είμαστε...".  Λέγεται κατά κόρον κι αυτές τις μέρες, όταν μιλάμε αθλητικά για την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου, όταν έρχονται στο μυαλό οι λέξεις "Κοριόπολις" και μαζί η ποινή υποβιβασμού από την Επιτροπή Δεοντολογίας κι ένα σωρό άλλα παρόμοια. Είναι η φράση που θα άξιζε (στους Έλληνες) να είχε άλλο (δημιουργικό) νόημα, αλλά που δυστυχώς, τα συμφέροντα μεγάλα και μικρά, δεν επιτρέπουν αυτή τη ροή.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Αναδιάρθρωση με φόρεμα τροπολογίας…

Η αναδιάρθρωση Βασιλειάδη, που έχει περάσει και από την ΕΠΟ και από το Δ.Σ. της Super League για να βρουν στην αρχή της τρέχουσας σεζόν τηλεοπτική στέγη οι  «άστεγες» ομάδες, αποτελεί μια πλερέζα, που επινοήθηκε –τότε- για να σκεπάσει τα γυμνά σημεία των επαγγελματικών πρωταθλημάτων και μαζί την δαντελένια εξυγίανση εκ μέρους της πολιτικής. Η μεγάλη αλήθεια είναι ότι  πολλές ΠΑΕ την ψήφισαν τότε αναγκαστικά για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, αλλά δεν την πίστευαν.

Τώρα δεν την πιστεύουν οι περισσότερες και το "βλέπουμε" από την ίδια την Super League.. Ότι δεν θα έμπαινε στο αθλητικό νομοσχέδιο αλλά θα ερχόταν με τροπολογία, έγινε προσφάτως αναμενόμενο. Ας πούμε ότι το κάνει. Θα συνεχίσει τον ίδιο αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ των… συνδρομητικών καναλιών και της κρατικής τηλεόρασης, με promotion του υφυπουργού; (Δεν ξέρουμε, πάντως χώρα που οι διαρθρώσεις των κατηγοριών στο ποδόσφαιρο αποτελεί ζήτημα νόμου από την πολιτική ηγεσία...)

-Το πραγματικό ενδιαφέρον για την «αναδιάρθρωση» Βασιλειάδη έχει επικεντρωθεί στο όταν  καλούνται να απαντήσουν οι βουλευτές του Σύριζα! Μοιάζουν… σαν μαδημένες μαργαρίτες!

-«Είπε ότι θα φέρει την τροπολογία, όμως, δεν έχουμε λάβει κάτι μέχρι τώρα. Προφανώς ακόμη δεν είναι έτοιμος...» (Ελένη Αυλωνίτου, βουλευτής Σύριζα)

Η ΦΡΙΚΗ ΔΕΝ ΧΩΡΑ ΦΑΝΦΑΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑ

Μόνο έργα και… τον αμίλητο

Το βίντεο της φρίκης, που προκαλεί οργή και αποτροπιασμό από την ωμή και βίαιη επίθεση χούλιγκανς σε 22χρονη φίλαθλο, την οποία χτυπούν και μαχαιρώνουν, δεν σηκώνει άλλα λόγια από την πολιτική ηγεσία. Μόνο έργα και μιλιά. Να γιατί σχολιάζουμε κριτικά κάθε δήλωση κυβερνητικών ηγεσιών (κάθε εποχής), που μιλάνε σαν άμυαλοι, δηλώνοντας πως το νομοσχέδιό τους, λύνει τη μάστιγα της οπαδικής (βλέπε και κοινωνικής) βίας.

Όταν πλακώνονται τα βουβάλια, διχάζοντας και σπέρνοντας αμέτρητη τοξικότητα, τι περιμένουν; Μήπως να θρέψουν υποδειγματικούς οπαδούς; Αλλά ποιος έχει ταυτιστεί θετικά ή αρνητικά ανάλογα, με τους «big” νταήδες, για παράδειγμα;

 -Ο ΟΦΗ έχει το πιο ευνοϊκό πρόγραμμα από τους ανταγωνιστές του και θα πρέπει να το στηρίξει. Αν το κάνει, μπορεί να καλύψει το μειονέκτημα της βαθμολογικής τους διαφοράς.

-Μπορεί να υπάρχει η δικαστική εκκρεμότητα μετά την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, όμως (παρά τον όποιον επηρεασμό) η ομάδα απαιτεί την σωτηρία της βαθμολογικά.

-Αρκετοί πιστεύουν ότι το αγωνιστικό (βαθμολογικό) είναι το πιο επικίνδυνο…

-Πικρό, αλλά αληθινό. Στα τελευταία 10 ματς, ο ΟΦΗ και ο Απόλλων Σμύρνης έχουν (μέσα-έξω) την ίδια βαθμολογική συγκομιδή, με 7 βαθμούς έκαστος.

-Στους τελευταίους πέντε αγώνες τους, ο Απόλλων έχει νίκη (με τον Πανιώνιο), ο ΟΦΗ δεν έχει (δύο ισοπαλίες με Λάρισα και Ξάνθη)

- Ο ΟΦΗ έχει να πάρει εκτός έδρας βαθμό από τη 1η Δεκεμβρίου (στα Γιάννινα 1-1, είχε όμως "μεγάλους"), ενώ ο Απόλλων στα πέντε εντός έδρας ματς, έχει μία νίκη με Ξάνθη και μία ισοπαλία με Λεβαδειακό.

- Παιδιά, κόψτε την πλάκα και αλλάξτε το… (Γκολ, νίκη!)

-Ανεξάρτητα από την ανάγκη και τον πυρετό των ημερών. Υπάρχει μια πρόκληση ανοικτή να μηδενιστεί το μηδέν: Όλες οι ομάδες έχουν νικήσει τουλάχιστον δύο φορές και όλες έχουν νίκη στην έδρα τους. Το μοναδικό "μηδέν" που βρίσκει κανείς είναι του ΟΦΗ εκτός έδρας. Σε 11 αγώνες ο ΟΦΗ δεν έχει κάνει νίκη εκτός έδρας.

-Μπροστά τον ουραγό με μονοψήφιο αριθμό βαθμών σε 23 αγωνιστικές Απόλλωνα Σμύρνης (από τους εννέα που έχει, ο ένας είναι από το «Γεντί Κουλέ»), ο ΟΦΗ έχει για όλους τους λόγους μια μοναδική επιλογή!

-Όταν όλοι γνωρίζουμε λίγο ή πολύ τι έχει κάνει ή τι είναι ο καθένας, δεν γίνεται να πιστέψεις ούτε δευτερόλεπτο, ότι παράγοντες της αυτοθυσίας στην ΠΑΕ ΟΦΗ, που στα χέρια τους επανήλθε ο ΟΦΗ στη Σούπερ Λίγκα, όπως ο πρώην πρόεδρος Γιώργος Αλετράς (είχε το βάρος των υπογραφών της ΠΑΕ σε όλη την περίοδο της μετάβασης), θα στρεφόταν με οποιοδήποτε τρόπο κατά του ΟΦΗ. Όπως και ο Κώστας Ζερβάκης και ο Μανόλης Γουρνιεζάκης.

-Δεν μπαίνουμε στην ουσία της υπόθεσης, ούτε αν τα παραστατικά θα δινόταν μετά την περάτωση των γηπεδικών εργασιών, ούτε αν και τι ειπώθηκε μεταξύ του εργολάβου και σημαίνοντος στελέχους, παρουσία του άλφα ή του βήτα στην κρίσιμη μεταβατική περίοδο. Ότι και αν έχει συμβεί πρέπει να έχει λύση του δίκιου.

-"Γιαννακόπουλος και Αγγελόπουλοι θα κάτσουν στο ίδιο τραπέζι". (Γιώργος Βασιλειάδης, υφυπουργός αθλητισμού Ελλάδας).

-Έτσι συμβαίνει και στο ποδόσφαιρο από παλιά. Να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι Κόκκαλης και Βαρδινογιάννης, παλιότερα ή Μαρινάκης, Σαββίδης και Μελισσανίδης πιο πρόσφατα… Το χειρότερο δείγμα εξάρτησης μιας αδύναμης πολιτικής και η πιο πειστική ένδειξη μιας εξαθλιωμένης θεσμικής λειτουργίας…

- Θα ζητήσει συγγνώμη ο Νεϊμάρ για το «Άντε γ@@@@@ε» (για το πέναλτι που δόθηκε μέσω VAR στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, για το χέρι του Κιμπέμπ) καθώς η πειθαρχική επιτροπή της UEFA, προτίθεται να τον καλέσει σε απολογία;

-Ο Ραζβάν Λουτσέσκου πάντως ζήτησε χτες για το "ήρθε να μας γ….σει" ο Πανιώνιος, με την αιτιολογία ότι... του ξέφυγε! (Του Ρουμάνου ήταν η δεύτερη φορά και η τρίτη έχει και αφαίρεση βαθμού…)

- Ο Εργοτέλης έδωσε και πήρε χαρά με τη μεγάλη νίκη του επί του Βόλου. Ξέρει αυτός, έναν ολόκληρο γύρο μετά…

-Δεν υποτιμούμε καμία χώρα επειδή 0 Περέιρα όρισε διαιτητή από το Αζερμπαϊτζάν στο πρωτάθλημα της Superleague. Τη δική μας έχουν (και έχουμε) υποτιμήσει!

-Παντού προβλήματα πάντως με τις ΚΕΔ! Στο μπάσκετ (εδώ και χρόνια...) δεν πάνε πίσω. - "Να ξηλωθεί η ΚΕΔ ή να διαλυθεί το πρωτάθλημα"!

-Θεμιτή η όποια οικονομική διεκδίκηση από και προς οποιοδήποτε, μέσω δικαιοσύνης, αλλά εν προκειμένω κακό το «τάιμινγκ». (

«Γιατί να μη μπορείς να νικήσεις έναν πλουσιότερο σύλλογο; Δεν έχω δει ποτέ ένα τσουβάλι με λεφτά να πετυχαίνει γκολ…». Η διαχρονικής αξίας δήλωση του Γιόχαν Κρόιφ, πανηγυρίζει με το έπος του Άγιαξ στο Μπερναμπέου!

-Ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα Γιόζεφ Μαρία Μαρτομέου Josep δήλωσε ότι «ο Ντεμπελέ είναι καλύτερος από τον Νεϊμάρ» όταν ρωτήθηκε αν ο βραζιλιάνος σούπερ σταρ επιστρέψει στο Camp Nou.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News