Ποια προτεραιότητα, ποια υγεία... χωρίς σωτηρία;

Απόψεις
Ποια προτεραιότητα, ποια υγεία... χωρίς σωτηρία;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ΟΦΗ έχει τα χάλια του σε επιδόσεις. Άχρωμος, άοσμος, ουδέτερος (όπως και με τη Λάρισα), χωρίς την προσωπικότητα του νικητή, λες και η ομάδα μπαίνει σε προπόνηση δοκιμών παικτών μέσα στην εβδομάδα.

Αυτό δεν συμβαίνει μόνο γιατί λείπουν «υλικά» που μπορούν να παίξουν με τα δεδομένα του πρωταθλήματος, συμβαίνει και γιατί έχουν δοθεί λάθος προτεραιότητες από την ΠΑΕ. Το γεγονός και μόνο ότι δεν φαίνεται να έχει υιοθετηθεί η θέση «πρώτα απ’ όλα, τώρα, η σωτηρία της ομάδας», έχει κοστίσει (και πολύ).

Ο ΟΦΗ δεν έχει πλέον τη φλόγα της επικοινωνίας που τον διέπει όλα αυτά τα χρόνια και είναι ολοφάνερο.

Έπαιζε μέσα στο σπίτι του ένα τόσο κρίσιμο ματς με τη Λάρισα και η ατμόσφαιρα που είχε δημιουργεί όλη την εβδομάδα είχε σχέση με το καμπ και την ημέρα του σχολικού εκφοβισμού. Φυσικά άξια αυτά, αλλά κι αυτά θα είχαν καλύτερη απήχηση, αν συνδυάζονταν με έναν «συναγερμό» για την ομάδα που θα ηχούσε τη λέξη «Νίκη».

Τι μήνυμα να περάσεις σε κόσμο απογοητευμένο, που δεν μπορεί να χαρεί μια Κυριακή που έρχεται να σε δει και να στηρίξει.

Ο Γκέραρντ πάντως παιδιά, δεν το έκανε έτσι. Έδινε μηνύματα, συνθήματα, έκανε κινήσεις που έπιαναν τον παλμό και των ποδοσφαιριστών και του κόσμου. Ούτε διανοούνταν να σκεφτεί, ότι ο ΟΦΗ θα έδινε μάχη ζωής ή θανάτου και θα έστρεφε αλλού την προσοχή του. Δεν άφηνε λεπτό ανεκμετάλλευτο και το παιγνίδι τον απασχολούσε κάθε λεπτό.

Καλά τα καμπ και οι «Κ», είναι σίγουρα το μέλλον, όμως το έχουμε γράψει ξανά. Το μέλλον βγαίνει από το παρόν.

Από την άλλη η παραμονή στα ελληνικά πρωταθλήματα όσο στενεύει ο κλοιός, είναι προετοιμασία πολέμου, με την έννοια των μαχητών.

Εδώ βλέπουμε διαρκώς όλη την εβδομάδα πριν το κρίσιμο ματς, να δίνεται η μεγάλη προσοχή σε «άσχετες» εκδηλώσεις και καμία κίνηση που θα ανάβει τη φλόγα της ομάδας και του κόσμου.

Όσες φορές έδωσε παρόμοιες μάχες ο ΟΦΗ τον κράτησε το φρόνημα. Η επικέντρωση όλης της προσοχής στο παιγνίδι που έρχεται και είναι κρίσιμο, ήταν δουλειά όλου του ΟΦΗ.

-Ποια υγεία μπορεί να φέρει στον ΟΦΗ ένας πιθανός υποβιβασμός , χωρίς να έχεις κάνει ότι πρέπει για να τον στηρίξεις μέσα στο πραγματικό πεδίο της μάχης;

Υγεία για τον ΟΦΗ είναι η κατηγορία που του αξίζει. Στα πιο κάτω, δεν... μπορουν να φανταστούν σε τι γήπεδα και σε τις συνθήκες, θα πλάθουν το υψηλό επίπεδο μέλλοντος που εγγυώνται.

Γι αυτό ας δυναμώσει η φλόγα και ας υπερισχύσει παντού το πνεύμα νικητή να σωθεί η κατηγορία για να ζήσουμε αυτό που θα δουλευτεί κατάλληλα από το ερχόμενο καλοκαίρι.

Δυνατά λοιπόν και στα επτά! (Η ξενέρωτη τάση του ότι κάτσει, είναι ή δεν είναι καθαρή απόρροια και του τι έγινε κι αν πέσουμε, «υπάρχει plan B», κάνοντας λόγο για υγεία στην ομάδα, την ώρα που κινδυνεύουν να αρρωστήσουν οι φίλοι της;)

-Ο ΟΦΗ αν δεν τα καταφέρει να μείνει στη Σούπερ Λίγκα, θα υποστούν πλήγματα και οι σπουδαίες «καμπομάνιες» και οι άλλες αναπτυξιακές δραστηριότητες, που θέλουν το χώρο και το χρόνο τους…

[Με οποιοδήποτε αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη η Λάρισα βγάζει σχεδόν πάντα ανακοινώσεις. Το ότι βγήκε πάλι τόσες πολλές, δεν ξαφνιάζει…]

-Πραγματικό θρίλερ αυτό που συμβαίνει φέτος στη σχέση του ΟΦΗ με τη νίκη. Από αγωνιστική σε αγωνιστική την περιμένει και δεν έρχεται. Κι αν είναι να φανεί η ισοπαλία την προσπερνάει.

Το ερώτημα της παραμονής, γίνεται όλο και πιο βαρύ και το διπλό μάδημα της μαργαρίτας (με ή άνευ αναδιάρθρωση), μπερδεύει με τη συνήθεια του πόντου – πόντου. Η φάση του πρωταθλήματος, απαιτεί τρίποντο με τρίποντο.

Οι θεωρίες είναι καλές, όταν έχουν πίσω τους δεδομένα να στηριχτούν.

Με τρεις νίκες σε 23 παιγνίδια, σηκώνουν τα χέρια ψηλά.

Στατιστικά: Ο ΟΦΗ στα 14 ματς πρωταθλήματος μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018, συγκέντρωσε 12 βαθμούς ήτοι μ.ο. ανά ματς 0.86. 

Με τις μεταγραφικές  κινήσεις του Ιανουαρίου ως τώρα, σε 9 ματς έχει συγκεντρώσει 6 βαθμούς, ήτοι 0,66 βαθμούς ανά ματς.

Ο ΟΦΗ μπήκε στα χνάρια της υπομονής.

Επτά ματς παραμένουν…

Αυτό από τη μία.

Από την άλλη είσαι στη ζώνη με μια  ανεκμετάλλευτη ευκαιρία ακόμη κι αν ισχύσει να πέσουν μόλις δύο ομάδες.

Αλλά ΟΦΗ μπορείς να το ανατρέψεις

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News