Ο φίλος μας ο Βύρωνας και ο ΟΦΗ

Απόψεις
Ο φίλος μας ο Βύρωνας και ο ΟΦΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον γνώριζα χρόνια. Από τα πρώτα γυμνασιακά μου βήματα. Όταν έπρεπε να μετακινηθώ συχνά από τις Βούτες στο Ηράκλειο, πάντα προλάβαινε το λεωφορείο της γραμμής.

Γυρίζοντας στη χώρα από το Πετροκέφαλο, απ’ όπου κατάγεται η σύζυγός του, ή ήταν σε κάποια εντεταλμένη ή μη αποστολή της Αγροτικής Τράπεζας, κοιτούσε αν ήμουν στη στάση και με μετέφερε ως τη Χανιώπορτα, για να γλυτώσω το εισιτήριο!

Την πρώτη φορά του είχα κάνει εγώ οτο-στοπ και είχαμε κάνει μια πολύ ωραία συζήτηση για τα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα στη διάρκεια της διαδρομής. Τον εντυπωσίαζε, όπως μου είχε πει ότι είχα πολιτική κατάρτιση αν και τόσο μικρός σε ηλικία. «Στα καφενεία των Βουτών του είχα πει, οι συζητήσεις ήταν εξόχως πολιτικές», ειδικά στο διάστημα της δικτατορίας και στις αρχές της μεταπολίτευσης… «Άκουγα και διάβαζα…».

Καθώς πέρασαν τα χρόνια, ο φίλος μου ο Βύρων ήταν στέλεχος στην ΠΑΕ ΟΦΗ και ο υποφαινόμενος στο ρεπορτάζ της μεγάλης κρητικής ομάδας. Η σχέση μας, πάντα είχε τη φλόγα και τη σοβαρότητα εκείνης της γνωριμίας μας στη διαδρομή από Βούτες προς Ηράκλειο.

Σίγουρα μια γνωριμία που την χαρακτήριζαν όλα τα στοιχεία του συγχρονισμού, όπου τίποτε δεν γίνεται τυχαία.

Ο Βύρων Ανδρεαδάκης υπήρξε σε αυτό τον κόσμο ένας καλός άνθρωπος. Μια ευγενική και καλοπροαίρετη ψυχή που τώρα ταξιδεύει σε άλλους κόσμους μέσα από φωτεινούς δρόμους.

Η είδηση του θανάτου του, μας συγκίνησε όπως πολύ κόσμο της κοινωνίας του Ηρακλείου, μαζί την οικογένεια του ΟΦΗ.

"Έφυγε" από άλλη αιτία, σε ηλικία 82 ετών από εκείνη που τον ταλαιπωρούσε τα τελευταία τέσσερα χρόνια, από ένα σύνδρομο, όταν αποφάσισε να κόψει το τσιγάρο.

Ο συνταξιούχος τραπεζικός που προσπάθησε σε όλη την καριέρα του να δίνει λύσεις στους συνανθρώπους του, από το Κατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στη Χανιώπορτα και διαπρεπής ασφαλιστής, υπήρξε σταθερή αξία ως στέλεχος της ΠΑΕ ΟΦΗ των χρόνων της δόξας.

 Ως έντιμος άνθρωπος, είχε την ευθύνη του διευθύνοντος συμβούλου στην κρητική ΠΑΕ επί εποχής Βαρδινογιάννη, με την απόλυτη εμπιστοσύνη του μεγαλομετόχου και αείμνηστου Κώστα Σαρρή. Καταλαβαίνει κανείς, πόσο έμπιστος μπορεί να είσαι ως άνθρωπος για να σου εμπιστεύονται τόσο σημαντικές προσωπικότητες το πόστο του διεύθυνοντος συμβούλου σε μια Ποδοσφαιρική μάλιστα Ανώνυμο Εταιρεία όπως ο ΟΦΗ της Ευρώπης!

Ο ΟΦΗ ήταν πάντα στην καρδιά του Βύρωνα Ανδρεαδάκη, και ποτέ -ακόμη και στις δύσκολες στιγμές- δεν έπαψε να ενδιαφέρεται. Οι οικείοι του τον φρόντισαν με αγάπη στις κρίσιμες ώρες μέχρι την τελευταία του ανάσα.

Φεύγει ευτυχής ο φίλος Βύρων, γεμάτος από την αγάπη των ανθρώπων του των φίλων του και της κοινωνίας.

Καλό ταξίδι φίλε Βύρωνα!

Έφυγε από τη ζωή ο Βύρων Ανδρεαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News