Κίνδυνος για την έδρα της Εθνικής στο Παγκρήτιο

Απόψεις
Κίνδυνος για την έδρα της Εθνικής στο Παγκρήτιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συναγερμός στην ΕΠΟ λόγω της κωλυσιεργίας της μελέτης του σκέπαστρου από τον Δήμο Ηρακλείου

Η έδρα της Εθνικής στο Παγκρήτιο κινδυνεύει να χάσει τα δύο πρώτα (και καλύτερα) παιχνίδια για τα προκριματικά του Euro 2020, με Ιταλία και Αρμενία, έπειτα από κινήσεις που προκάλεσαν κωλυσιεργία στην προώθηση των εργασιών στο Στάδιο από τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού Κώστα Βαρδαβά.

Ο υπεύθυνος του Δήμου Ηρακλείου, αντιδήμαρχος Αθλητισμού Κώστας Βαρδαβάς, φέρεται να μην τήρησε ημερολογιακά τις δεσμεύσεις που ο ίδιος παρείχε εκπροσωπώντας τον Δήμο Ηρακλείου, στις γνωστές συσκέψεις με στελέχη της ΕΠΟ, τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, εκπροσώπους της Περιφέρειας και της ΕΠΣΗ, αλλά και ενώπιον του προέδρου της Ομοσπονδίας Ευάγγελου Γραμμένου.

Το μείζον ζήτημα αφορά την κατασκευή του σκεπάστρου, για το οποίο ο κ. Βαρδαβάς είχε δεσμευτεί ότι θα παρέδιδε τη μελέτη για την κατασκευή τού έργου από την ΕΠΟ στις 31 Ιανουαρίου, αλλά κατόπιν ζήτησε παράταση πέντε ημερών, δηλαδή στις 5 Φεβρουαρίου. Ούτε αυτή η ημερομηνία ωστόσο δεν τηρήθηκε και μέχρι χθες το πρωί η Ομοσπονδία δεν είχε στα χέρια της ολοκληρωμένο έγγραφο, αφού η μελέτη που παρέλαβε πριν λίγες μέρες δεν ήταν ολοκληρωμένη, καθώς δεν περιλάμβανε το κύριο συστατικό της, που είναι ο προϋπολογισμός. Η μη τήρηση των σφιχτά ημερολογιακά υποχρεώσεων υπάρχει κίνδυνος να βάλει "φωτιά" στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της Εθνικής Ελλάδος και μάλιστα στους πιο "καυτούς" αγώνες, γεγονός που έχει σημάνει "καμπάνες" στην ΕΠΟ, με την ασυνέπεια λόγων και έργων του αντιδημάρχου Αθλητισμού.

Μπροστά στο αδιέξοδο και με τον χρόνο να πιέζει, στην ΕΠΟ σήμανε συναγερμός και ανάστατος ο πρόεδρός της Βαγγέλης Γραμμένος επικοινώνησε προχθές Τρίτη τηλεφωνικά με τον κ. Κώστα Βαρδαβά και του ζήτησε την άμεση αποστολή της ολοκληρωμένης μελέτης, διαφωνώντας έντονα μαζί του για το περιεχόμενο που στάλθηκε από τον Δήμο Ηρακλείου στις υπηρεσίες της Ομοσπονδίας.

«Με τις βλακείες που κάνετε...»

Να σημειωθεί ότι, μετά τις πρώτες μεταθέσεις των ημερομηνιών, τα μηνύματα που έφταναν στην ΕΠΣΗ από το Γουδή ήταν «καθυστερείτε», «κάτι δεν πάει καλά...», ενώ υπήρξαν και αναφορές που σχετίζονταν με την αξιοπιστία, που θα χρεώνονταν στην ΕΠΟ σε περίπτωση που αναγκαζόταν να μεταφέρει την έδρα, δηλώνοντας στην UEFA το ήδη δηλωμένο ως δεύτερη έδρα ΟΑΚΑ.

«Υπάρχει θέμα. Φοβάμαι ότι τα δύο πρώτα παιχνίδια, με Ιταλία και Αρμενία, με τις βλακείες που κάνετε εκεί κάτω θα τα χάσουμε στο Παγκρήτιο...», τόνιζε οργισμένος πριν λίγες μέρες στέλεχος της ΕΠΟ. «Σκέψου τι πρόστιμα θα πέσουν, τι ξεφτίλα θα γίνουμε στην UEFA, αλλά και στο εσωτερικό, τι θα πει ο κόσμος που σας εμπιστευτήκαμε και δεσμευτήκαμε στο Παγκρήτιο και από πάνω θα χαρακτηρίσουν εμάς ανακόλουθους, με μεγάλο επικοινωνιακό κόστος... Εδώ αναμένεται η επιθεώρηση όχι μόνο από την UEFA, αλλά και από τους Ιταλούς».

Υπήρξε ακόμη και ο σχολιασμός: «Όλοι είστε εντάξει με όσα είπαμε, πλην του θέματος αυτού με τον Δήμο...».

«Όλα καλά...»

Όλο αυτό το διάστημα επικοινωνούσε με τον κ. Βαρδαβά ο αντιπρόεδρος της ΕΠΣΗ Γιώργος Κουτεντάκης, που του εξέφραζε την ανησυχία της Ομοσπονδίας εξαιτίας των παραπάνω. Οι απαντήσεις που λάμβανε ο παράγοντας της ΕΠΣΗ ήταν «όλα καλά». Μετά από δημοσιεύσεις που έγιναν όμως από την Κυριακή σε ρεπορτάζ του Σάββα Λιβάνιου, ο κ. Κουτεντάκης έγινε περισσότερο πιεστικός προς τον εκπρόσωπο του Δήμου και μάλιστα του προσκόμισε και τα δημοσιεύματα που έθεταν εν αμφιβόλω την έδρα της Εθνικής στο Παγκρήτιο.

Στην επισήμανσή του, ότι έχει σταλεί μελέτη χωρίς προϋπολογισμό, ο αντιδήμαρχος φέρεται να του απάντησε ότι «δεν ισχύει αυτό που λέει η ΕΠΟ» και ότι «δε θέλω να μιλήσω ακόμη».

Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες, τροποποιητικά στοιχεία που αφορούν τη μελέτη του στεγάστρου στάλθηκαν μόλις χθες στην ΕΠΟ και εκτός του χρονοδιαγράμματος για το οποίο είχε δεσμευτεί προσωπικά ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου, παρά την έντονη διαφωνία Γραμμένου-Βαρδαβά για το περιεχόμενό της. Για την αποστολή αυτών των στοιχείων καθοριστικό ρόλο φαίνεται να έπαιξε, με εκ νέου πιέσεις προς τον αντιδήμαρχο, η Περιφέρεια Κρήτης. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι σε αυτά μάλλον περιέχονται τελικά και οικονομικά στοιχεία που αφορούν το έργο. Ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου, με τον οποίο προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε χθες, χωρίς να γίνει δυνατόν, είπε σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΕΠΣΗ Γιώργο Κουτεντάκη: «Εμείς προχωράμε τα έργα. Η ΕΠΟ καθυστερεί να κάνει Δ.Σ. και θα το κάνει στις 23 Φεβρουαρίου. Μιλάω εγγράφως με την ΕΠΟ...».

Πρώτιστη δέσμευση

Η κατασκευή μέρους του στεγάστρου μπήκε εξαρχής σε προτεραιότητα στη σύσκεψη που είχε γίνει στο "Galaxy" (αλλά και πριν στο γραφείο του κ. Βαρδαβά), παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, του εντεταλμένου συμβούλου της Περιφέρειας για τον Αθλητισμό Νίκου Συριγωνάκη, του αντιδημάρχου Κώστα Βαρδαβά, του προέδρου της ΕΠΣΗ Νίκου Τζώρτζογλου, του αντιπροέδρου Γιώργου Κουτεντάκη και των εκπροσώπων της ΕΠΟ. Επαναβεβαιώθηκε μάλιστα κατά την παρουσία του προέδρου της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένου και του ταμία της Ομοσπονδίας Περικλή Λασκαράκη, ενώπιον των παραπάνω προσώπων, κατά την επίσκεψή τους στο Παγκρήτιο στις 22 Ιανουαρίου.

Είχε συμφωνηθεί μάλιστα, παρουσία και του μηχανικού του Δήμου, να εκπονηθεί με ενέργειες του κ. Βαρδαβά, επειγόντως, ολοκληρωμένη μελέτη και να αναλάβει η ΕΠΟ την κατασκευή του έργου, ώστε να μην υπάρξει κωλυσιεργία με τους διαγωνισμούς. Ήταν, άλλωστε, και η κορύφωση της δέσμευσης από τον κ. Βαρδαβά ενώπιον του προέδρου της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένου, κατά την επίσκεψή του στο Παγκρήτιο στις 22 Ιανουαρίου.

Συναγερμός στην ΕΠΟ

Ο συναγερμός που προκάλεσε στην ΕΠΟ η καθυστέρηση των 20 ημερών από τον υπεύθυνο αθλητισμού του Δήμου αποτυπώνεται και στο ρεπορτάζ του Σάββα Λιβάνιου, που ανάμεσα σε άλλα τονίζει: «Αυτό που ανησυχεί τους διοικούντες την Ομοσπονδία είναι αν το στέγαστρο θα έχει τοποθετηθεί μέχρι τις αρχές Ιουνίου», επισημαίνοντας το τέρας της γραφειοκρατίας!

«Αυτός είναι και ο λόγος που ανέβηκαν οι τόνοι στη συζήτηση που είχαν για τα έργα στο Παγκρήτιο Στάδιο ο Βαγγέλης Γραμμένος με τον ταμία της Ομοσπονδίας Περικλή Λασκαράκη. "Δε θέλω να μου λες ότι δε γίνεται, θέλω να μου προτείνεις λύσεις. Ο προπονητής θέλει να παίξει η Εθνική στο Παγκρήτιο και αυτό θα γίνει...", είπε στον Π. Λασκαράκη ο πρόεδρος της ΕΠΟ, ο οποίος όμως δεν έχει άλλες εναλλακτικές λύσεις».

Τριμελής επιτροπή

Μετά απ' όλη αυτή τη λαχτάρα και μένοντας να επιβεβαιωθεί ότι στάλθηκαν ολοκληρωμένα τα οικονομικά στοιχεία της μελέτης στην ΕΠΟ για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τις εργασίες του σκεπάστρου στο Παγκρήτιο, η ΕΠΟ ζήτησε να συγκροτηθεί τριμελής επιτροπή που θα διαχειρίζεται την προώθηση των συμφωνηθέντων έργων με έναν εκπρόσωπο από την Περιφέρεια Κρήτης, έναν από τον Δήμο Ηρακλείου και έναν από την ΕΠΣΗ. Η Ποδοσφαιρική Ένωση ήδη με έγγραφό της όρισε χθες τον αντιπρόεδρό της Γιώργο-Πλούταρχο Κουτεντάκη.

Εν αγνοία...

Πάντως, όλα αυτά προφανώς είναι εν αγνοία τού δημάρχου κ. Λαμπρινού, ο οποίος χθες, στην κλήρωση που έγινε στο "Ibis" για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων, που θα φιλοξενηθεί το καλοκαίρι στο Ηράκλειο, δήλωνε ευτυχής που το Ηράκλειο είναι η έδρα και της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου με το Παγκρήτιο Στάδιο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News