Αποκάλυψη Τώρα... της παραφροσύνης

Απόψεις
Αποκάλυψη Τώρα... της παραφροσύνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάθε Παρασκευή θα βγαίνει και μια είδηση με βαρύγδουπες λέξεις που θα στοχεύουν τον καθαρότερο και ίσως μόνο ανεξάρτητο, εδώ και τώρα; Από τον Άνα στον Καϊάφα, όπως οι γραμματείς και φαρισαίοι; Πότε από δω, πότε από κεί!

-Όπως στο "Αποκάλυψη Τώρα" την ταινία του Φράνσις Κόπολα, όπου ο λοχαγός Γουίλαρντ των μυστικών υπηρεσιών προσπαθεί να ανακαλύψει τον διαβόητο, παράφρονα συνταγματάρχη Κούρτς (Μάρλον Μπράντο) ο οποίος έχει οδηγηθεί στην τρέλα και να τον εξοντώσει.

-Η διαφορά είναι ότι τα γυρίσματα με τον Μάρλον Μπράντο έγιναν  χωρίς σενάριο και το οδοιπορικό του Γουίλαρντ, αποκάλυπτε την παράνοια ενός πολέμου για ιδιοτελή συμφέροντα των ΗΠΑ.

-Ουσιαστικά η ταινία πέρα από το αντιπολεμικό της μήνυμα, λειτούργησε πιο πολύ ως ένα οδοιπορικό γεμάτο από τύψεις και ενοχές για την υποκρισία του πολέμου κατά του Βιετνάμ... Το κακό όμως έγινε!

-Συνειρμικά μας ήλθαν οι σκηνές αυτές, που δεν έχουν σχέση με το δρώμενο τώρα, αλλά σίγουρα έχει να κάνει με την παράνοια και την παραφροσύνη, ανθρώπων του ποδοσφαίρου που χρήζουν εξέτασης για τη μανία τους να κατηγορούν κι όπου κάτσει. Η πενία (τους) τέχνας κατεργάζεται…

-Όπως και το ότι κυνηγοί σε αυτή τη ζούγκλα δεν είναι οι γνωστικοί, αλλά οι παράφρονες… Μαζί τους κι ένας συρφετός προσώπων και οργάνων που καλύπτουν χωρίς τσίπα τα αρπακτικά όρνεα και κυνηγούν τα οικόσιτα.

-Δεν ξέρω τι λένε οι ανόητοι (εκείνοι που δεν σκέπτονται), αλλά αυτού του είδους οι υποθέσεις θέλουν μεγάλη προσοχή. Φυσικά και αυτή η ιστορία που πλανάται τώρα (δεν έχει σημασία ακόμη κι αν είναι με άσφαιρα), πλανάται από δυο πλευρές.

-Πόσο μάλλον όταν οι σκηνές εκτυλίσσονται σε ένα πεδίο πιο άγριο από το Φαρ Ουέστ, πιο ανεξήγητο από το Τρίγωνο των Βερμούδων και πιο ύπουλο από την κινούμενη άμμο… (Ελληνικό Ποδόσφαιρο των πόλων και ασφαλώς της «διαδιπολικής» διαστροφής)

-Ακόμη χειρότερα λοιπόν όταν έχεις να κάνεις με ύπουλους ανθρώπους, που ενεργούν κρυφά με κακό σκοπό, ξέροντας ότι αυτά που ισχυρίζονται θα ταίριαζαν περισσότερο για σκηνές από ταινίες του αείμνηστου Γιάννη Γκιωνάκη, αλλά επιμένουν να σκαρώνουν τρόπους για να βλάψουν.

- Γι’ αυτό οι μεν εδώ, ας αφήσουν τον ύπνο του δικαίου και να ξυπνήσουν να υπερασπιστούν αυτό που είναι υποχρεωμένοι να κάνουν με τον καλύτερο και πιο δυνατό τρόπο και οι δε να συμμαζέψουν τη γλώσσα με την οποία γλύφουν το πρόσωπό τους.

- Με λίγα λόγια: Γίνεται τεράστια δυσφήμιση στο όνομα του ΟΦΗ με ένα έργο κακοστημένο και άγαρμπο που όπως έχουμε γράψει ξανά, δεν μπορεί να αγγίξει ούτε ένα μόριο από το dna του, αλλά και το παρών που βιώνει τώρα.

-Οι «Σαίνηδες» αν θέλουν πραγματικά δικαιοσύνη, ας ψάξουν τους ελεύθερους παραβάτες που έχουν αφήσει να αφθονούν στο χώρο…

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News