Έχουν... τερματίσει ακόμη και την παράνοια

Απόψεις
Έχουν... τερματίσει ακόμη και την παράνοια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

-Το έχουν ξεφτιλίσει τελείως το πράγμα αρκετοί από τους μεγαλοπαράγοντες του ελληνικού επαγγελματικού αθλητισμού στην Ελλάδα, σε σημείο που ξεπερνά τον ευτελισμό και τη μιζέρια.

-Μιλάμε για την πιο άθλια και αδιάντροπη έκφραση να τους βλέπεις να λειτουργούν σαν τσιφλικάδες, σε ένα καθεστώς φεουδαρχίας, χωρίς αιδώ, χωρίς ντροπή, που λέει κι ο ποιητής. Μεσαίωνας.

-Από τη χαμηλή στάθμη της επικοινωνίας προέδρων, γιων ιδιοκτητών, επικοινωνιολόγων ΠΑΕ και ιδιόκτητων ή ελεγχόμενων ΜΜΕ ως την μανία τους (με την έννοια της ψυχιατρικής) στο ποιος θα γράψει τη μεγαλύτερη κοτσάνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να δηλητηριάσει, να διχάσει ή να πυροδοτήσει το φίλαθλο κοινό…

-Από τη μια να βλέπεις τους Αγγελόπουλους να παίρνουν την ομάδα τους και να φεύγουν και από την άλλη τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να παίζει με τα κόκκινα στρινγκάκια και μετά να ζητά συγγνώμη.

-Αλλά δεν φταίνε μόνο αυτοί. Όταν βλέπεις την πολιτική ηγεσία του αθλητισμού από τη μια να χώνεται με τη μούρη ολόκληρη στο να ελέγξει το ποδοσφαιρικό σύστημα της χώρας και από την άλλη να βγάζει την ουρά της απέξω, όπως τώρα με τα κόκκινα στρινγκάκια και τις αποχωρήσεις κάτω από τις μπασκέτες, δεν ξέρεις σε τι Θεό μπορεί να λατρεύει…

-Σιγά μη τους θίξει: «Δεν είναι ρόλος μας να ελέγχουμε τσακωμούς κακομαθημένων παραγόντων» (Γιώργος Βασιλειάδης, υφυπουργός αθλητισμού στην Ελλάδα).

-Ας πούμε εντάξει στο ξέφραγο αμπέλι, ως προς αυτό, αλλά όταν ο ίδιος δηλώνει ότι «δεν μπορεί ο επαγγελματικός αθλητισμός να επισκιάσει το σύνολο της αθλητικής δραστηριότητας της χώρας» και… η ηγεσία του υφυπουργείου του, ασχολείται εδώ και χρόνια με το πλέγμα των συμφερόντων του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, και δεν δίνει δεκάρα στο ερασιτεχνικό, πώς να πείσει;

-Μπορεί να πάρει εύσημα μια πολιτική στάση που σφυρίζει αδιάφορα, νίπτοντας τα χείρας;

-Στον επαγγελματικό αθλητισμό της χώρας μας, δεν λειτουργούν οι θεσμοί που υπηρετούν τις αξίες τους.

-Υπάρχουν χειραγωγημένοι θεσμοί με τη δύναμη του χρήματος και της παράνοιας που εναλλάσσονται σε χρώματα. Κόκκινα, πράσινα, κίτρινα, ασπρόμαυρα… Ανάλογα με τις διαπλοκές των οικονομικών συμφερόντων και της κυβερνητικής εξουσίας.

-Έτσι με την έλλειψη του «σεβασμού» σπέρνουν και θερίζουν «γελοιότητες» που συνθέτουν το παζλ μιας τέλειας παρακμής.

-«Σκάνδαλο στην Ελλάδα» γράφουν στο εξωτερικό για τα γεγονότα στο ΟΑΚΑ. Στο εσωτερικό, μοιάζει να είναι σαν μια παράσταση ευθυμίας με τον Μάρκο Σερφελή, ή παρακολουθώντας σκηνές στην τηλεόραση από το «Ράδιο Αρβύλα». Όλα στο χαβαλέ ή στην πλάκα…

-Και η ζωή συνεχίζεται… «Το μπάσκετ να μας ενώνει και όχι να μας χωρίζει». το μήνυμα του Γιάννη Αντετοκούνμπο, όπως το έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter, με αφορμή, όλα αυτά... Κι όλοι «αυτοί» ας κοιταχθούν στον καθρέπτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News