Όταν ο ΟΦΗ έσπαγε το αήττητο του πρωταθλητή ΠΑΟΚ το 1984-85!

Απόψεις
Όταν ο ΟΦΗ έσπαγε το αήττητο του πρωταθλητή ΠΑΟΚ το 1984-85!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όταν ο ΠΑΟΚ είχε κατακτήσει τον τίτλο την περίοδο 1984-85  είχε ξεκινήσει ως αουτσάιντερ, αλλά έκανε εντυπωσιακό ξεκίνημα μένοντας για 12 αγωνιστικές αήττητος! Που γνώρισε την πρώτη του ήττα; Στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ που ξεκίνησε το πρωτάθλημα με εξελίξιμους παίκτες με σκορ 3-1 στις 6 Ιανουαρίου1985!

Ο ΟΦΗ παρά την ασταθή πορεία του ως τότε έπαιξε μεγάλη μπάλα απέναντι στον «Δικέφαλο του Βορρά». Ο Θαλής Τσιριμώκος έκανε το 1-0, ο Γιώργος Βλαστός το 2-0, ο Δημόπουλος μείωσε σε 2-1 και ο Τσιριμώκος με πέναλτι ολοκλήρωσε τον θρίαμβο στο «Γεντί Κουλέ» διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Αυτή η ήττα, αλλά και εκείνες εκτός έδρας από Ολυμπιακό (2-1) και Αρη (3-0), ήταν και οι μόνες που γνώρισε στο πρωτάθλημα.

Το πρώτο του πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ το είχε κατακτήσει την περίοδο 1975-΄76.

Η σεζόν αυτή πάντως για τον ΟΦΗ ήταν μια μεταβατική περίοδος που «έφαγε» τρεις προπονητές και προοιώνισε τον ερχομό του Ευγένιου Γκέραρντ. Ο ΟΦΗ που τερμάτισε στην 10η θέση, ξεκίνησε τη σεζόν με τον Λάκη Πετρόπουλο. Τον Νοέμβριο τον διαδέχτηκε στον πάγκο ο Άγγλος Μάικ Μπέιλι (οδήγησε τον ΟΦΗ στη νίκη του ΠΑΟΚ με 3-1) και τον Μάιο πήρε σειρά ο Τσέχος Πιέτρ Πάκερτ, που πήγε σχεδόν αμέσως στον Παναθηναϊκό… Και έτσι ήλθε με πρόταση και του ίδιου, αλλά κυρίως του Γρηγόρη Τσινού ο Ολλανδός που μεγαλούργησε στην κρητική ομάδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News