Υποθέσεις που δεν αντιμετωπίζονται ως ρουτίνα…

Απόψεις
Υποθέσεις που δεν αντιμετωπίζονται ως ρουτίνα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Στοιχηματισμός εκ μέρους του ΟΦΗ δεν φάνηκε να υπάρχει, δωροδοκία με την κύρια έννοια της, επίσης, μέσα από την ακροαματική διαδικασία στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ για το περιβόητο ΟΦΗ – Αιγινιακός 6-0 του 2017 στη Football League. Μια δικογραφία με εισήγηση ποινών μαμούθ, όμως, όσο μένει ανοικτή, ελλοχεύει ποικίλους κινδύνους και απαιτεί όχι μόνο την αυξημένη προσοχή, αλλά και τις κατάλληλες ενέργειες.

-Τί είναι λοιπόν εκείνο στο οποίο στηρίζεται η εισήγηση με τις μαμούθ ποινές που είδαν το φως της δημοσιότητας;

Τα εισιτήρια που πληρώθηκαν για να έλθει στην Κρήτη η φιλοξενούμενη αποστολή! Γεγονός, που η τότε διοίκηση είχε αιτιολογήσει ότι έγιναν μετά από έκκληση εξυπηρέτησης της φίλης διοίκησης του Αιγινιακού να εξασφαλίσει φτηνότερα εισιτήρια και μάλιστα με αναλυτικά στοιχεία καταθέσεων, ενώ υπάρχουν καταθέσεις ότι αυτά πληρώθηκαν από την ΠΑΕ Αιγινιακός.

Ωστόσο η πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας, πρωτοδίκης κα Γλυκερία Λουΐζα Ιωαννίδου παρενέβη με σχολιασμό ότι αυτό αποτελεί παραβατική πράξη.

Οι πλευρές που εμπλέκονται στην όλη διαδικασία πρόκειται να καταθέσουν υπομνήματα και οι εξελίξεις θα τρέξουν ανάλογα. Επί της διαδικασίας τώρα:

Δεν έπεισε με τα

 μούπες… σούπες»

Ο καταγγέλλων και βασικός μάρτυρας, Δ. Καλαϊτζίδης, κατέθεσε ενώπιον της Ε. Δ. ότι «η συμφωνία ήταν το σκορ ημιχρόνου να είναι 3-0 αλλά τελικά ήταν 4-0…». Από αυτό τι γίνεται κατανοητό; Ότι ακριβώς η αγωνιστική ομάδα του ΟΦΗ δεν είχε καμία σχέση, ακόμη κι αν –ας υποθέσουμε- «μαγείρευαν» άλλοι.

Ο  Δημήτρης Καλαϊτζίδης, σύμφωνα με πληροφορίες, επανέλαβε αυτά που είχε πει στην κατάθεσή του στη δικαιοσύνη, αλλά οι εκτιμήσεις που έγιναν είναι ότι η έδρα δεν αποδέχτηκε το βασικό μέρος των αιτιάσεων του, με «μου είπε, του είπα…» και άλλα σχετικά με τον κ. Νώπα.

Δεν απάντησε επίσης, αν είναι συμπτωματική η χρονική συγκυρία να προηγηθεί η ήττα από τον Αιγινιακό και να ακολουθήσουν οι επίμαχες καταγγελίες.

Όταν ρωτήθηκε για πιο λόγο καθυστέρησε να καταγγείλει όσα ισχυρίστηκε πως αποκάλυψε για το καλό του ποδοσφαίρου, απάντησε:

«Είναι δικαίωμά μου να κρίνω πότε θα μιλήσω. Έτσι μου άρεσε». Τις ίδιες απαντήσεις έδινε και στις επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις που του τέθηκαν, αλλά και όταν του ζήτησαν να αιτιολογήσει γιατί κατήγγειλε το 2015 όσα ισχυρίστηκε πως έγιναν στην αναμέτρηση της Βέροιας με τον Ολυμπιακό το 2012. Καταγγελίες οι οποίες, θυμίζουμε πως η δικαιοσύνη αποφάνθηκε ότι δεν τεκμηριώνονται.

«Δεν μας ειπώθηκε

τίποτα παράξενο»

Κρυστάλλινη η κατάθεση του ποδοσφαιριστή του ΟΦΗ Άγγελου Οικονόμου, που παρέστη ως μάρτυρας στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Ως γνωστόν είχε ξεκινήσει βασικός σε εκείνο τον αγώνα με τον Αιγινιακό και έγινε αλλαγή στο 55’ λόγω σοβαρού τραυματισμού:

«Ήταν ένας φυσιολογικός αγώνας για μένα και για τα υπόλοιπα παιδιά. Είχαμε οδηγίες να νικήσουμε, δεν μας ειπώθηκε κάτι παράξενο. Ήταν το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της χρονιάς και είχαμε πίεση από τον κόσμο. Η συμβουλή στο ημίχρονο ήταν να συνεχίσουμε όπως στο πρώτο ημίχρονο. Δεν με πλησίασε κανένας από την αντίπαλη ομάδα παρά μόνο για να μου πει «περαστικά» στο τέλος».

Αντιδράσεις

Αιγινιακού

Ο πρώην γενικός αρχηγός της ομάδας της Πιερίας, Θόδωρος Θεοδωρίδης, που ήταν παρών στην διαδικασία, σχολίασε στον “arenafm.gr”: «Δε νομίζω ότι ευσταθούν αυτά και ότι στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες. Οι τρεις παίκτες που εμπλέκονται, οι κατηγορούμενοι Τόλιος, Γιαζιτζόγλου και Λιόλιος, ουσιαστικά δεν έπαιξαν. Ο Τόλιος είχε θέμα στη μέση και έγινε αλλαγή στο 9´. Ο Γιαζιτζόγλου ήταν στον πάγκο και δεν έπαιξε καθόλου, μια μέρα πριν γέννησε η γυναίκα του. Ο Λιόλιος είχε επίσης πρόβλημα και αντικαταστάθηκε στο 27´. Όσο για τα εισιτήρια, πράγματι οι τρεις παίκτες και ο προπονητής ήρθαν ξεχωριστά αεροπορικώς, για δικούς τους λόγους, αλλά έχουμε αποδείξεις ότι τα πλήρωσε η ΠΑΕ Αιγινιακός, κόντρα σε όσα ακούστηκαν. Τότε επικεφαλής διοικητικά ήταν ο Γιάννης Νιώπας, μετά άλλαξε χέρια η διοίκηση”.

Η περίπτωση

Γραμμένου

Οι εισηγήσεις του ερευνητικού τμήματος αλλά και των εισηγητών μελών της Επιτροπής Δεοντολογίας, δεν είναι δεσμευτικές για τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής. Υπάρχουν πολλά και τρανταχτά παραδείγματα που η εισήγηση κάποιου μέλους, είναι βαρέως καταδικαστική και η τελική απόφαση αθωωτική.

Κορυφαίο παράδειγμα η πρόταση που έγινε τον Απρίλιο του 2017, από το μέλος της ΕΔ κ. Νικητόπουλο για καταδίκη του νυν προέδρου της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένου, όταν ήταν πρόεδρος στην ΕΠΣ Μακεδονίας. Η κατηγορία ήταν για «πλαστογραφία» (άρθρο 30 του ΠΚ της ΕΠΟ) και δυσφήμιση του αθλήματος (άρθρο 26 του ΠΚ), μετά από καταγγελία του τότε προέδρου της ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη που αφορούσε την έκδοση τριών πλαστών ταυτοτήτων σε προπονητές. Ο εισηγητής ζητούσε να τεθεί εκτός ποδοσφαίρου ο μοναδικός υποψήφιος εκείνη την περίοδο για την προεδρία της ΕΠΟ! Η απολογία του και μαζί μαρτυρική κατάθεση, τον απάλλαξαν.

Περιπτώση Ξάνθης

και Πανελευσινιακού

Τον Ιούλιο του 2016 απαλλάχτηκαν από την ίδια επιτροπή με παρόμοιο κατηγορητήριο «μαμούθ» η Ξάνθη και ο Πανελευσινιακός, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της χειραγώγησης του μεταξύ τους αγώνα που έγινε στις 17/12/15 για το κύπελλο. Η ποινή που είχε προτείνει η εισηγήτρια της ΕΔ, Στ. Δραγατσίκη ήταν υποβιβασμός και των δυο ομάδων και επίσης πρόστιμο 3 εκατ. ευρώ για την Ξάνθη και 2,25 εκατ. ευρώ για τον Πανελευσινιακό.

Η ΠΑΕ Ξάνθη είχε αντιδράσει με ένα λιτό "ο καιρός θα δείξει" και με το σχόλιο "να' ναι όλοι καλά" δείχνοντας ουσιαστικά την ενόχλησή της και περιμένοντας τις εξελίξεις για να πάρουν θέση.

Δεν είναι υπόθεση

ρουτίνας…

Όταν αντιμετωπίζεις οποιαδήποτε κατηγορία με την απειλή θανατικής καταδίκης, είτε έχει γίνει, είτε όχι ο φόνος, δεν γίνεται να αντιμετωπίζεις τη δικαστική βάσανο, ως μια υπόθεση ρουτίνας ενός καπνογόνου.

Χρειάζονται πολλαπλές κινήσεις που μπορούν να στηρίξουν το προσδοκώμενο και εν τέλει, δίκαιο αποτέλεσμα. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο, πάντα το παρασκήνιο είναι βαθύ και οι εχθροί αμείλικτοι στο «ο θάνατός σου η ζωή μου»..

Είναι πολύ «επικίνδυνο» στις ρεαλιστικές συνθήκες της χώρας μας, να μην έχουν ενημέρωση από την πρώτη στιγμή πρόσωπα πολιτικών και ποδοσφαιρικών φορέων του τόπου με επιρροή και εμπειρία.

Το έχουν καταδείξει όλες οι υποθέσεις αυτής της βαρύτητας, ειδικά όταν υπάρχει έστω και μια «αμυχή»…

-Φυσικά μια απαλλακτική απόφαση θα δικαιώνει και τους άλλους κατηγορούμενους από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, όπως τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ Φώτη Τσάλο, τον συνεργάτη του κ. Πυρουνάκη, που έχουν αναφερθεί στην πρόταση της εισηγήτριας και άλλους, από τόσο βαριά πρόστιμα.

- Ο ΟΦΗ και ειδικά αυτός ο ΟΦΗ, δεν έχει στο παραμικρό να επηρεαστεί, από εισηγήσεις και ακροαματικές διαδικασίες. Ο αγώνας του για την παραμονή συνεχίζεται και πρέπει να συνεχίζεται επίμονα, έχοντας τώρα μπροστά την πρόκληση της ΑΕΚ.

-Αυτό που τον κρατάει άλλωστε με την ελπίδα για να κρατηθεί σώος στον πίνακα της βαθμολογίας, είναι οι υπερβάσεις του απέναντι στους μεγάλους, με τις νίκες του επί του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού. Τώρα είναι η ΑΕΚ. Ο ΟΦΗ έχει και τις ιστορίες επιτυχίες μαζί της και μακριά από το Ηράκλειο!

-Οι στοιχηματικές αποδόσεις είναι από μόνες τους πρόκληση για το ΑΕΚ - ΟΦΗ, που σε άλλες εποχές θα ήταν... Όταν η νίκη της ΑΕΚ ξεκινά από το 1.20 και η νίκη του ΟΦΗ φτανει στο 16.50, αλλά και η ισοπαλία ακόμη είναι στο ύψος του 5.75, τι να σχολιάσεις...

-Η τελευταία φορά που νίκησε ο ΟΦΗ εκτός έδρας την ΑΕΚ ήταν το 2001 με σκορ 1-2. Το είχε ξανακάνει με το ίδιο σκορ το 1999… Άλλες εποχές.

- Οι δυο αγωνιστικές που έπονται είναι όλα τα λεφτά στο πρωτάθλημα για την κορυφή, μέσα από τις αλληλοεξαρτήσεις των αποτελεσμάτων για τις δύο πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, μεταξύ ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού και ΑΕΚ…

- Είναι τρομερό να έχουν στείλει στο αρχείο όλους τους «βαρυποινίτες» που έχουν γράψει παρασκηνιακή ιστορία για τόμους στο ελληνικό ποδόσφαιρο, να ακούς Koriopolis και να ξύνεις τη μύτη σου και να έχεις μια τέτοια υπόθεση μπροστά σου με μια… αγέλη μαμούθ να απειλούν!

- Όλα τα ονόματα που υπάρχουν στο κατηγορητήριο για το ΟΦΗ- Αιγινιακός, δεν σημαίνει ότι έχουν διαπράξει αδίκημα. Το τεκμήριο της αθωότητας υπάρχει για τον καθένα Έλληνα Πολίτη και ασφαλώς για τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ ΟΦΗ κ. Τσάλο, τον συνεργάτη του κ. Πυρουνάκη, και όλα τα άλλα πρόσωπα που αναφέρονται στο έγγραφο της εισήγησης της κ. Ρεβύθη στην Επιτροπή Δεοντολογίας, όπως και όλων των ανθρώπων του Αιγινιακού.  

-Μιλάμε για το πέναλτι-φάντασμα που έδωσε ο Σιδηρόπουλος στην ΑΕΚ σε βάρος του Ατρόμητου. Ο Εργοτέλης αδικήθηκε ακόμη περισσότερο από τη διαιτησία στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης. Εκεί το καθαρό πέναλτι δεν του δόθηκε από τον κατά τα άλλα, καλό Παπαπέτρου. Δεν λέμε για τη Δέτση, αυτή ας δουν τι θα κάνουν, δεν είναι έτοιμη για μεγάλα παιγνίδια.

-Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό PLOS Biology δείχνει ότι τα ψάρια μπορούν να αναγνωρίσουν και να ανταποκριθούν στον καθρέφτη…

-Η μανία καταγγελιών αντιμετωπίζεται από την ψυχιατρική; Ναι λέει η επιστήμη: «Τα επεισόδια της μανίας συνδέονται γενικά με τη διπολική διαταραχή και την κλινική κατάθλιψη». Ακόμη και για τα ποδοσφαιρικά;

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News