Με μέντορα τον Φέργκιουσον, ο Στίβεν Κιν... του ΟΦΗ

Απόψεις
Με μέντορα τον Φέργκιουσον, ο Στίβεν Κιν... του ΟΦΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην ΠΑΕ ΟΦΗ οργανώνονται συνεχώς στα πρότυπα μιας ομάδας που λειτουργεί σε προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες. Στην Ελλάδα σε αυτό το βαθμό το κάνουν λίγες, που έχουν ευρωπαϊκά έσοδα, από τις συμμετοχές τους.

Καλωσορίζοντας τον Steve Kean από την Σκωτία ως Recruiting Director, που αναλαμβάνει μια ακόμη θέση διευθυντή στη νέα κρητική ΠΑΕ η ευχή είναι μία: καλές ανιχνεύσεις σε Μεγάλη Βρετανία, Ιβηρική Χερσόνησο και Ασία, όπου έχει τεράστιες γνώσεις και διασυνδέσεις, από τη θητεία του. Ο Σκωτσέζος, δεν είναι ότι κι ότι, αλλά ένα όνομα με εμπειρία και πολύ δράση.

Με μέντορα τον Άλεξ Φέργκιουσον από νωρίς στην καριέρα του ως προπονητής, απόλαυσε από τον «Σερ» πολύτιμη διαχρονική υποστήριξη. Και οι δύο γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στη Γλασκώβη. Είχε πετύχει μάλιστα να τον νικήσει με την Μπλάκμπερν μέσα στο Όλντ Τράφορντ, τη ημέρα που Φέργκιουσον γιόρταζε τα 70ά γενέθλια του.

Τότε ο Κιν είχε καταδικαστεί για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ από το Δικαστήριο του Μάσφιλντ, που απέρριψε την υπεράσπισή του ότι τα ποτά του είχαν συσσωρευτεί μετά από τον αγώνα εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Του απαγορεύθηκε να οδηγεί για 18 μήνες και πρόστιμο 1.800 λίρες.

-"Όλοι το έχουν δει: αν δεν ενισχυθεί η ομάδα κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου (Ιανουαρίου) και χαθούν παίκτες, θα είναι δύσκολο να σωθεί η ομάδα... ", είχε δηλώσει ο Στίβεν Κιν, λίγα χρόνια μετά που έσκασε στα χέρια του η Μπλάκμπερν Ρόβερς πέφτοντας από την Πρέμιερ Λιγκ.

Η Μπλάκμπερν Ρόβερς είχε υποβιβαστεί από την Πρέμιερ Λιγκ μαζί του το 2012 (είχε καταφέρει να την κρατήσει το 2010-11), αλλά τα πράγματα είχαν χειροτερέψει από τότε που έφυγε νωρίς στην σεζόν 2012-13, ισχυριζόμενος ότι "αναγκάστηκε να παραιτηθεί" παρά το γεγονός ότι ο σύλλογος ήταν τρίτος στο πρωτάθλημα.

-Τότε είχε δηλώσει το σοφό: "Οι φίλαθλοι μερικές φορές ξεχνάνε ότι ο διευθυντής, είναι υπάλληλος του ιδιοκτήτη του ποδοσφαιρικού συλλόγου... ". Όπως και το "Ποτέ δεν ξέρεις πού μπορεί να καταλήξεις γιατί ο ποδοσφαιρικός κόσμος είναι ένας μικρός κόσμος…»

-Ο Kιν έχει περάσει πιο ευτυχισμένες περιόδους από τότε που εγκατέλειψε την Μπλάκμπερν, οδηγώντας την Μπρουνέι DPMM στο Κύπελλο Λιγκ Σιγκαπούρης το 2014 και τον τίτλο του πρωταθλήματος το επόμενο έτος και την εθνική Μπρουνέι.

Έχει επίσης περάσει τρία χρόνια στην Πορτογαλία ως ποδοσφαιριστής με την Académica de Coimbra, ενώ διένυσε την καριέρα του στα κατώτερα τμήματα των σκωτσέζικων, αγγλικών και πορτογαλικών πρωταθλημάτων στη δεκαετία του '80 και του '90, προτού προχωρήσει ως προπονητής. Ο Κιν εργάστηκε ακόμη ως προπονητής της Ρέντινγκ , της Φούλαμ , της Ρεάλ Σοσιεδάδ και της Κόβεντρι και ως βοηθός του Κρις Κόλεμαν στη Φούλαμ. Είχε συζητηθεί να γίνει βοηθός του Φελίπε Σκολάρι το 2008 στην Τσέλσι….

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News