default-image

Ινφαντίνο - Τσεφερίν: Μονομαχία στη Ρώμη!

Απόψεις
Ινφαντίνο - Τσεφερίν: Μονομαχία στη Ρώμη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι σχέσεις μεταξύ της FIFA και της ΟΥΕΦΑ παραμένουν τεταμένες σε σχέση με τα σχέδια για το μέλλον του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου ποδοσφαίρου: γεγονότα, ημερομηνίες και μέρη που πρέπει ακόμη να αποφασιστούν, αναφέρει η Gazzetta dello Sport

Το 43ο Τακτικό Συνέδριο της UEFA θα πραγματοποιηθεί αυτή την Πέμπτη στη Ρώμη. Το Κογκρέσο, το ανώτατο διοικητικό όργανο της UEFA, συνεδριάζει ετησίως και παρίσταται από ανώτερους εκπροσώπους από καθεμιά από τις 55 οργανώσεις μελών της UEFA.

Πίσω από τα κύρια θέματα της ημερήσιας διάταξης του 43ου Τακτικού Συνεδρίου της UEFA αφορούν τις τεταμένες παραμένουν οι σχέσεις μεταξύ της FIFA και της UEFA, σχετικά με τα σχέδια για το μέλλον του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Η «La Gazzetta dello Sport», γράφει ότι Ινφαντίνο και Τσεφερίν, σχεδόν...μονομαχούν για πάνω από ένα χρόνο, προκειμένου να βρεθεί «ένα κοινό σημείο για τα πιο πιεστικά ζητήματα: το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εθνών» και η συνάντηση τους έχει προγραμματιστεί στα πλαίασια του Κογκρέσο που θα εκλέξει εκ νέου τον Τσεφερίν ως πρόεδρο της UEFA.

Όπως αναφέρεται σχετικά, τελικά μάλλον θα υπάρξει συμβιβασμός. Το Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων, κατά πάσα πιθανότητα, θα γίνει. Θα υπάρχουν 24 ομάδες, και θα γίνεται το καλοκαίρι κάθε τέσσερα χρόνια. Η FIFA προτείνει να ξεκινήσει το 2021 (από τις 18 Ιουνίου έως τις 3 Ιουλίου), αλλά για την UEFA είναι πολύ νωρίς.

Το 2023, αντιθέτως, είναι μια δύσκολη χρονιά επειδή, με το Qatar 2022 τον Δεκέμβριο, τα πρωταθλήματα θα φτάσουν μέχρι τις 20 Ιουνίου του επόμενου έτους. Υπάρχει επίσης μια ιδέα για το 2025, αλλά για τη FIFA είναι πολύ αργά.

Η συζήτηση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εθνών, είναι ακόμη πιο περίπλοκη: ημερομηνίες, τόποι και τυχόν ηπειρωτικά τουρνουά για τους φιναλίστ. Αλλά το πραγματικό εμπόδιο είναι πως η UEFA, λέει ότι την ιδέα της την άρπαξε η FIFA, η οποία δεν θέλει να αφήσει τα «παγκόσμια» τουρνουά σε άλλους.

Τέλος, υπάρχει το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ με 48 ομάδες. Ο Ινφαντίνο δεν πιέζει αλλά, για εκλογικούς λόγους, ζητά μια μελέτη σκοπιμότητας που να εξηγεί σχετικά. Χωρίς να υπάρξει συμφωνία, η UEFA απειλεί να αποσύρει τις εθνικές ομάδες και τους ευρωπαϊκούς συλλόγους.

Η επόμενη συνάντηση του Συμβουλίου της FIFA προγραμματίστηκε να πραγματοποιηθεί στο Μαϊάμι στις 14 και 15 Μαρτίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News