Στέλιος Μαλτεζάκης

Το "Κατάρ 2022" ξανά στο στόχαστρο της Διεθνούς Αμνηστίας για τις συνθήκες εργασίας


Οι υπεύθυνοι για την κατασκευή των μεγάλων έργων που αφορούν στις εγκαταστάσεις ενόψει του Μουντιάλ 2022, που θα φιλοξενηθεί στο Κατάρ, εξακολουθούν να μην τηρούν τις υποσχέσεις για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας, χιλιάδων εργαζομένων μεταναστών.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Διεθνής Αμνηστία, παρά τις μεταρρυθμίσεις που συνέβησαν σχετικά με το θέμα, οι συνθήκες διαβίωσης και εργασίας για «πολλούς μετανάστες εργαζόμενους στο Κατάρ παραμένουν δύσκολες. Ο χρόνος πιέζει τις αρχές του Κατάρ, προκειμένου να παραδώσουν μία κληρονομιά για την οποία όλοι θα μπορούμε να πανηγυρίζουμε».

Μη κυβερνητική οργάνωση για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η Διεθνής Αμνηστία, καλεί τους ιθύνοντες του Μουντιάλ 2022, να ενισχύσουν και να επιβάλουν τους κοινωνικούς νόμους, να αυξήσουν τον κατώτατο μισθό για να αποτραπεί το φαινόμενο εργαζομένων μεταναστών με χρέη και να σταματήσουν την πρακτική ορισμένων εργοδοτών, οι οποίοι κατέχουν τα διαβατήρια των εργαζομένων.

Η Διεθνής Αμνηστία, απευθύνει έκκληση για τον τερματισμό του συστήματος «Καφάλα» ή χορηγίας, το οποίο θέτει τους αλλοδαπούς εργαζόμενους στο έλεος των εργοδοτών τους. Παρά τις υποσχέσεις της Ντόχα, αυτή η πρακτική, η οποία μειώνει τις πιθανότητες των εργαζομένων να αλλάξουν εργασία ή να εγκαταλείψουν την χώρα, παραμένει σε ισχύ, σύμφωνα με την συγκεκριμένη μη κυβερνητική οργάνωση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια