Ο… αθέμιτος ανταγωνισμός και η «παγωμένη» αναδιάρθρωση

Απόψεις
Ο… αθέμιτος ανταγωνισμός και η «παγωμένη» αναδιάρθρωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Η Είδηση: «Η απόφαση του Δ.Σ. της ΕΡΤ (μετά από εισηγήσεις της νομικής της υπηρεσίας και του διευθύνοντος συμβούλου της) που δημοσιεύεται στη «Διαύγεια» έρχεται να αναστείλει μέχρι και τον Μάρτιο τις διεργασίες για την αναδιάρθρωση του ελληνικού ποδοσφαίρου με επίκεντρο τη δημιουργία της Superleague 2 με αφορμή τα ποσά που θα λαμβάνουν οι ΠΑΕ της νέας κατηγορίας».

-Διαβάστε: Απόφαση της ΕΡΤ, που αναρτήθηκε στη "Διαύγεια" «παγώνει» την αναδιάρθρωση

Σχολιασμός: Πέραν από τον αθέμιτο ανταγωνισμό που δημιούργησε η υφυπουργική παρέμβαση για τις "άστεγες" τηλεοπτικά ΠΑΕ το καλοκαίρι, παρέχοντας μέσω ΕΡΤ ακριβότερα συμβόλαια από τα ήδη διαμορφωμένα των άλλων ΠΑΕ από την ελεύθερη αγορά, δημιούργησε και μια αμφισβήτηση στις ΠΑΕ της Football League.

Πρώτα δηλαδή έδωσε περισσότερα χρήματα στις ομάδες της Σούπερ Λιγκ που μπήκαν στην ΕΡΤ, που σημαίνει  πάρτε παραπάνω χρήματα να σωθείτε ή να ανεβείτε πιο ψηλά σε βάρος των ανταγωνιστών σας που υπέγραψαν στην Nova (αφού έτσι θα ενισχυθείτε περισσότερο στις μεταγραφές με δημόσιο χρήμα) και μετά έσπειρε ελπίδες σε όλες τις άλλες ΠΑΕ του επαγγελματικού ποδοσφαίρου για μια θέση στην Σούπερ Λιγκ 2.

Το καμπανάκι που ήχησε από τότε, γίνεται τώρα καμπάνα ισχύος και το σκηνικό που διαμορφώνεται μετά την απόφαση της ΕΡΤ να "παγώσει" τις συμβάσεις με τις ομάδες που θα πάρουν μέρος τη νέα περίοδο στην Σούπερ Λιγκ 2, κάνει τους "πιστούς" που ακούμπησαν στα λόγια, να παραπατούν.

Οι νέες εξελίξεις διαγράφονται ζοφερές και τα 800.000 ή ένα εκατομμύριο ευρώ, που εγγυούνταν (ως ντίλερ;) ο κ. Βασιλειάδης ότι θα εισπράξουν οι 12 ομάδες από τη συμμετοχή τους στην Σούπερ Λιγκ 2, βρίσκονται μια αιωρούμενη κατάσταση.

Αντί δηλαδή να αναζητηθούν βιώσιμα σχέδια, η πολιτική ηγεσία του υφυπουργείου αθλητισμού, εργάστηκε για εφήμερες εντυπώσεις, την ώρα που οι "μετρήσεις" του πρωταθλήματος έδειχναν ΠΑΕ που καν δεν θα έπρεπε να παίρνουν πιστοποιητικά συμμετοχής από την ΕΕΑ και το πιο "αριστερό" θα ήταν η μετάβαση σε μια ερασιτεχνική ή ημιεπαγγελματική κατάσταση σε αυτή την κατηγορία.

-Διαβάστε: Ο Τζώρτζογλου ζητά να πέσουν δύο ομάδες από Super League – Αίτημα για κρητικό όμιλο στην Γ’ Εθνική

Η κίνηση της ΕΠΣΗ με την επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος της Νίκος Τζωρτζογλου, ήλθε στην κρίσιμη στροφή και πριν είναι αργά να καταδείξει τον δρόμο που ήδη θα έπρεπε να είχε ακολουθεί από τους συγκοινωνούντες φορείς της Πολιτείας και της ΕΠΟ. Η τελευταία μάλιστα, φέρει μεγάλη ευθύνη που δεν έχει λάβει τις πρωτοβουλίες που θα κινούνται προς το συμφέρον του ελληνικού ποδοσφαίρου, ακολουθώντας ως ουρά τις αζύμωτες πολιτικές -συχνά και επικίνδυνες- κινήσεις της πολιτικής σκηνής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News