Το χαμόγελο του Ίσις, αυτό... που έρχεται και οι "ερασιτέχνες" στοιχηματίες

Απόψεις
Το χαμόγελο του Ίσις, αυτό... που έρχεται και οι "ερασιτέχνες" στοιχηματίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

- Δες το χαμόγελο του Αλεσάντρο Ίσις με το που πάτησε πόδι ξανά στο Ηράκλειο για τον ΟΦΗ! Από εδώ μέχρι… τη Χιλή!

-Αν, να ζούσε ο αείμνηστος Χρήστος Μπλεμμένος, ο αγαπημένος της μεγάλης εποχής του ΟΦΗ των ίδιων των ποδοσφαιριστών που σήμερα τον οδηγούν… Μια εμψύχωση από τον «Κρις Μπλεμ», ήταν πάντα ότι καλύτερο.

-Δεν ήταν μόνο η σφραγίδα της εποχής από τον Γκέραντ, ήταν και όλοι οι άνθρωποι που έτρεχαν για την ομάδα. Η επιστροφή των «άσσων», έχει διεγείρει το ενδιαφέρον των παλιών παραγόντων και του προσωπικού που ζούσαν κάθε στιγμή, γνωρίζοντας απέξω κι ανακατωτά, χαρακτήρες, αξίες και μικρές ή μεγάλες ιστορίες.

-ΟΦΗ μπορείς! Το ματς με τον Ατρόμητο είναι ένα από κύρια κλειδιά που ανοίγουν πόρτες ανόδου. Τις δυο τελευταίες φορές (2014) που τον υποδέχτηκες τον κέρδισες. Τρίτωσέ το, όπως και τις απανωτές ήττες του από την Ξάνθη και τη Λαμία! Έτσι μόνο θα επιτύχεις κάτι σημαντικό που θα μπορεί να αλλάξει τη μοίρα σου στο πρωτάθλημα. Στείλε μήνυμα και στην Ξάνθη!

-Ήδη έχεις πετύχει περισσότερα από τον αντίπαλό σου στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές. Επτά βαθμούς εσύ, τέσσερις εκείνος. Μη φοβάσαι, χτύπα και κάνε όλα τα παιγνίδια δικά σου στο «Γεντί Κουλέ»! Δώσε στον κόσμο σου χαρά…

-Σπουδαία και «στοχευμένη» κίνηση έκανε ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ Νίκος Τζώρτζογλου στις συζητήσεις του με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο, στο διάστημα παραμονής του στη Θεσσαλονίκη, εισπράττοντας θετική αντίδραση. Το τι, θα το δούμε σύντομα. Υπολογίζουμε ότι έχει να κάνει με αριθμητική!

-Έρχεται και κάτι άλλο καλό στο ποδόσφαιρό μας, που θα είναι αυθεντικό και ολόκληρο Κρητικό!

-Άκου 22.5000 ευρώ το μήνα οι Τριτσώνηδες… Βρε, Ειδικό Δικαστήριο, πρέπει να τους πάνε όλους και πολιτικούς και μαλαγάνες χειραγωγούς του ελληνικού ποδοσφαίρου που έστρωσαν το τραπέζι στο μεγάλο φαγοπότι, για μια φιάσκο εξυγίανση του Τσάρου.

-Προσοχή… στην καθαριότητα των αποδυτηρίων. Πάρτε και καμιά ηλεκτρική σκούπα που πιάνει και τις τρίχες της γάτας…

- Σήμερα ο πρώην πρόεδρος και ο υπάλληλός του θα δώσουν απολογίες ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας; Έχει ενδιαφέρον τι θα επιχειρήσουν να καλύψουν και… τι θα αποκαλύψουν!

-«Μου ξανάρχονται ένα ένα, χρόνια δοξασμένα…»! Γεμίζει ήρωες της Επανάστασης του ’21, η Σούπερ Λίγκα, αν περάσει από το προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, η μετονομασία του γηπέδου της Λαμίας σε «Αθανάσιο Διάκος»! Περιμένουν πως κι πως ο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και ο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» να μεγαλώνει η παρέα τους στα ελληνικά γήπεδα!

-Όταν η La Liga είναι το 1,37% του ΑΕΠ της Ισπανίας... και εμείς εδώ έχουμε "πολάρχες" και επαίτες...

ΒΑΡΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ

Σημαντικοί «στόχοι» του Εργοτέλη μέσα

Έξι παιγνίδια σε λιγότερο από τέσσερις εβδομάδες "πυροδοτούν" την απόλυτη προσοχή του Εργοτέλη μέσα στον Φεβρουάριο, ως μόνος εκπρόσωπος που συνεχίζει στου "οκτώ" του κυπέλλου από τη Football League, αφού και τα δύο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης θα γίνουν μέσα στον μήνα (3/2 στο Παγκρήτιο και 26-28/2 η ρεβάνς στην Τρίπολη). Στο διάστημα αυτό θα έχει τρία παιγνίδια πρωταθλήματος στο Παγκρήτιο με Δόξα Δράμας (3/2), ΑΟΧ Κισσαμικό (17/2) και Σπάρτη (24/2). Εκτός έδρας θα παίξει με τον Απόλλωνα Πόντου (10/2) στη Θεσσαλονίκη.

Ο Νίκκι Παπαβασιλείου, επιχειρεί ιδιαίτερα αυτό το διάστημα να κρατήσει τους ποδοσφαιριστές σε ετοιμότητα, επιδιώκοντας να βγάζουν στο γήπεδο αυτό που αξίζουν. Πέρα από το «γκλαμούρ» του κυπέλλου όπου επιζητείται η αξιοπρεπής συνέχεια της ομάδας, στο πρωτάθλημα οι βαθμοί του Φεβρουαρίου θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στους βαθμολογικούς στόχους του Εργοτέλη…

Σε γενικές γραμμές πάντως κανείς δεν θα μπορεί να μιλήσει για κακές γηπεδικές συνθήκες, που φρενάρουν την απόδοση των ταλαντούχων ποδοσφαιριστών της ομάδας του Ηρακλείου.

Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΜΑΤΣ

Ξεκρέμαστοι νομοθετικά και διωκτικά

Το ζήτημα των ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών αγώνων που περιλαμβάνονται στα κουπόνια των στοιχηματικών εταιρειών, δεν είναι πρωτόγνωρο, αφού έχει φτάσει και στη Βουλή, με αφορμή τα περιστατικά στην ΕΠΣ Μακεδονίας. 

Η ερώτηση του ανεξάρτητου  βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης Αριστείδη Φωκά, τον περασμένο μήνα, παρ’ ότι επεσήμαινε τους κινδύνους, δεν έβγαλε τίποτε, αν και υποστήριζε ότι το συγκεκριμένο γεγονός αποτελεί κίνδυνο για την υπόσταση του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και ότι σύμφωνα με τον νόμο, άτομα κάτω των 21 ετών απαγορεύεται να στοιχηματίζουν στην Ελλάδα.

Το φαινόμενο δεν έχει αντιμετωπιστεί  και όπως έχει δείξει η εμπειρία, η έλλειψη προστασίας, υπαγορεύει κινήσεις ματαίωσης των αγώνων, όπως ακριβώς έκανε ΕΠΣΗ στα τέσσερα ματς κυπέλλου. Η ερώτηση του βουλευτή κατέδειξε όμως ότι "δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο το οποίο θα απαγορεύει στην Ελλάδα το στοιχηματισμό, στα ερασιτεχνικά και δη στα τοπικά πρωταθλήματα, στα οποία συμμετέχουν ανήλικα παιδιά".

Οι... υπουργοί πάντως είναι πρόθυμοι να δώσουν νόμιμη συμμετοχή σε μετόχους ΠΑΕ σε στοιχηματικές εταιρείες, ενώ είναι ανύπαρκτη η ηλεκτρονική δίωξη των «δραστών».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News