Οι καλύτερες και οι χειρότερες ομάδες σε αποτελεσματικότητα!

Ποδόσφαιρο
Οι καλύτερες και οι χειρότερες ομάδες σε αποτελεσματικότητα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ας μη το ψάχνουμε για τις επιδόσεις του ΟΦΗ αναφορικά με την αποτελεσματικότητα, ρίχνοντας μια ματιά στον πίνακα της τελευταίας έκθεσης του CIES (Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών, που βρίσκεται στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ).

Οι αριθμοί δεν είναι υπέρ του στην τρέχουσα σεζόν στη Σούπερ Λίγκα, ευελπιστώντας για μια θεαματική αλλαγή στην συνέχεια. Δεν είναι και ο τελευταίος και είναι σε καλύτερη μοίρα ως προς αυτό, από τη βαθμολογική του θέση.

Πάντως στον τομέα της αποτελεσματικότητας, στο διάστημα της έρευνας, δεν είναι πρώτος ούτε ο ΠΑΟΚ, ούτε ο Ολυμπιακός που τον ακολουθεί αλλά ούτε και η πρωταθλήτρια ΑΕΚ.

 Ο Παναιτωλικός είναι η πιο αποτελεσματική ομάδα στην ελληνική Super League,  που χρειάζεται τα λιγότερα σουτ από κάθε άλλη ελληνική ομάδα για να φτάσει στο γκολ (6,48 κατά μέσο όρο) ενώ ακολουθεί ο ΠΑΟΚ (6,50) και ο Παναθηναϊκός (6,60).

Στην άλλη πλευρά του λόφου, ο ουραγός Απόλλων Σμύρνης, είναι η ομάδα που χρειάζεται τα πιο πολλά σουτ, για να σκοράρει (25,17), ποσοστό που την καθιστά χειρότερη σε όλη την Ευρώπη. Ακολουθείται, στο ελληνικό πρωτάθλημα, από την Λαμία (16,10) και τον Λεβαδειακό (16,00).

Καμία ομάδα, από τα 35 κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα -σύμφωνα με τα αποκλειστικά δεδομένα της  InStat- δεν χρειάστηκε λιγότερα σουτ για να σκοράρει από την Παρί Σεν Ζερμέν. Η γαλλική ομάδα, σημείωσε γκολ, μέχρι στιγμής, σε κάθε 4.7 σουτ. Αμέσως μετά, μεταξύ των πέντε κορυφαίων πρωταθλημάτων, βρίσκεται η Ντόρτμουντ με 4,80.

Οι πιο αποτελεσματικές ομάδες, από τα τρία υπόλοιπα πρωταθλήματα του top-5, είναι η Μπαρτσελόνα (5,4 σουτ ανά γκολ), η Άρσεναλ (5,8) και η Σαμπντόρια (5,9). Η ομάδα από το top-5, που χρειάσθηκε τα περισσότερα σουτ για να σκοράρει, είναι η Χάντερσφιλντ (17,3 σουτ ανά γκολ). Ο σύλλογος της Premier League πρέπει να βελτιώσει απόλυτα αυτά τα στατιστικά στοιχεία για να αποφύγει την υποβιβασμό.

Η πιο αποτελεσματική ομάδα έξω από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα, είναι η ελβετική, Γιουνγκ Μπόις (4,8), μπροστά από την Μίντιλαντ (4,94) και την PSV Αιντχόφεν (4,98).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News