Μια 11άδα παικτών του Γκέραρντ σε ρόλους στον ΟΦΗ!

Απόψεις
Μια 11άδα παικτών του Γκέραρντ σε ρόλους στον ΟΦΗ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι φανερό ότι η προσπάθεια που γίνεται στον ΟΦΗ, στηρίζεται σε αναβιώσεις της εποχής Γκέραρντ, με πρόσωπα που μεγαλούργησαν ως ποδοσφαιριστές σε εκείνη τη χρυσή εποχή και δη από αυτούς που και τότε είχαν μεταξύ τους στενότερη επικοινωνία. Τα παιδιά – φίλοι  του Γκέραρντ ως πραγματικότητα εποχής και ως νωπή «κίνηση» μέσω viber που έχουν αυτή τη στιγμή ενεργό ρόλο στον ΟΦΗ είναι μια ολόκληρη ενδεκάδα, με την άφιξη των Προπονητών Χάιμε Βέρα , Αλεσάντρο Ίσις  και του Γρηγόρη Τσινού, που ετοιμάζεται να αναλάβει σοβαρό ρόλο από το καλοκαίρι.

Με διάφορους ρόλους στον ΟΦΗ βρίσκονται ήδη ο Γιάννης Σαμαράς (Διευθυντής Ποδοσφαίρου), ο Ηλίας Πουρσανίδης (Γενικός Διευθυντής), ο Παύλος Αδάμος (Γενικός Αρχηγός), ο Μίλτος Ανδρεανίδης (Τιμ Μανατζερ Τμημάτων Υποδομών), ο Μανόλης Πατμετζής (Υπεύθυνος Τμημάτων Υποδομής, προπονητής Κ20), ο Κώστας Σταυρακάκης (Υπεύθυνος Ομάδων Υποδομής), ο Μανόλης Δερμιτζάκης (Προπονητής Υποδομών), ο Στέφανος Βάβουλας (Περιβάλλοντες Χώροι). (Σε ειδική συνεργασία και ο γιος του Ολλανδού Μανόλης Παπαδάκης). Από τις θέσεις των γραμμών, λείπει μόνο η θέση του τερματοφύλακα, αλλά οι περισσότεροι ήταν μεσοαμυντικοί.

Υπάρχουν επίσης εμβληματικές φυσιογνωμίες στην ομάδα όπως ο επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου Γιώργος Στεφανουδάκης και ο μασέρ Λεωνίδας Σακούτης

Λείπει ...ο τερματοφύλακας!

Οι επιλογές αυτές συνθέτουν ένα μοντέλο που δεν έχει δοκιμαστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα εν τη γεννέσει του και φυσικά, αποτελεί ένα τόλμημα προς διερεύνηση, όσο αφορά το παζλ των συνδετικών ρόλων που απαιτεί μια επαγγελματική ομάδα. Είναι όμως ενδεικτικό πως αποτελεί κύρια επιλογή του Γιάννη Σαμαρά, που δούλεψε επιτυχώς στα τμήματα ανάπτυξη του Παναθηναϊκού με τον Ράικο Γιάνγαινιν κι άλλους παίκτες του «περιβάλλοντος» σε ρόλο εκπαιδευτών, όπως ο Δημήτρης Μάρκος, που στον ΟΦΗ έχει ρόλο σκάουτερ.

Ο "ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ"!

-Χρόνιος και διακαής πόθος του Χάιμε Βέρα ήταν να οδηγήσει ως προπονητής τον ΟΦΗ. Σε πολλές περιόδους μάλιστα είχε τεθεί το όνομά του, αλλά και ο ίδιος εξέφραζε την επιθυμία του σε ανθρώπους, παλιούς φίλους, που ήταν κοντά στην ομάδα να έλθει στον ΟΦΗ. Το ίδιο αφορά και τον Αλεσάντρο Ίσις…

- Ο Χάιμε είναι συμβατός με το πλάνο που θέτει η ποδοσφαιρική ηγεσία του ΟΦΗ, εκπέμπει στο ίδιος μήκος κύματος μαζί της και μαζί με τον Ίσις θα χρειαστεί να αλλάξει πράγματα.

- Το γεγονός και μόνο ότι ο Βέρα βρέθηκε πολύ κοντά να αναλάβει προπονητής στην Κόλο Κόλο στις αρχές του έτους (του έφαγε τη θέση ο Έκτορ Τάπια), σημαίνει πολλά στην ανοδική προπονητική τάση της καριέρας του από το 2000 και μετά.

-Λέει κάτι και το γεγονός ότι ως προπονητής έχει αποκτήσει το παρατσούκλι στη χώρα του «Pillo», που σημαίνει σε ελεύθερη μετάφραση «Κατεργάρης»! Προφανώς, λόγω της ινδιάνικης τέχνης να επινοεί τρόπους για να φέρει σε πέρας ένα σκοπό ή στόχο. Το βλέμμα του το προδίδει άλλωστε με τη μία!

-Κι αν ο Βέρα δεν μπορούσε να σπάσει το συμβόλαιο του στη Χιλή, όσο κι αν οι αμοιβές εκεί είναι χαμηλές, ποια θα μπορούσε να ήταν, ή ποια ήταν η εναλλακτική λύση στο ηγετικό επιτελείο του ΟΦΗ για τη θέση του προπονητή; Υπήρχαν δύο τουλάχιστον συμβατές περιπτώσεις.

Βάρος στην σωτηρία

Το βάρος για την σωτηρία του ΟΦΗ είναι το μείζον ζήτημα στην τρέχουσα περίοδο και οι απαιτήσεις του σχεδίου δράσης θα πρέπει να υπολογίζουν τα πραγματικά δεδομένα του πρωταθλήματος και τα εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν. Όσον αφορά τον ΟΦΗ που οραματίζονται οι ηγεσίες του, έχει το χρόνο να τον δουν να υλοποιείται σε υψηλό επίπεδο, αρκεί να βγει η ομάδα αυτή τη σεζόν, από τους κινδύνους της «κάτω ζώνης».

Ο ευφυής Χάιμε Βέρα, όπως τον ξέρουμε, πιστεύουμε ότι θα δουλέψει πολύ για να επιτύχει. Στον όνομα του προπονητή άλλωστε καταγράφεται η διάκριση ή το αντίθετο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News