default-image

«Ποτέ ένας άνθρωπος δεν πήδηξε τόσο ψηλά για να φτάσει τόσο χαμηλά»

Απόψεις
«Ποτέ ένας άνθρωπος δεν πήδηξε τόσο ψηλά για να φτάσει τόσο χαμηλά»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαν Σήμερα.. Η 25η Ιανουαρίου 1995 είναι μια ημερομηνία που δεν θα ξεχάσει ο Έρικ Καντονά. Εκείνο το απόγευμα, πριν από 25 χρόνια ο Γάλλος επιθετικός, φορώντας την φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ήταν ο πρωταγωνιστής μιας έντονα βίαιης αντίδρασης, εναντίον ενός φιλάθλου της αντίπαλης ομάδας, Κρίσταλ Πάλας.

Ο Καντονά μόλις είχε αντικρύσει την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή και καθώς προετοιμαζόταν να φύγει από τον αγωνιστικό χώρο, αντιλήφθηκε έναν φίλαθλο να τον προσβάλει βαριά. Η αντίδραση του Γάλλου επιθετικού ήταν άμεση, αφού με μία χαρακτηριστική κίνηση kung fu, χτύπησε τον οπαδό της Κρίσταλ Πάλας.

«Οι άνθρωποι σου λένε διάφορα πράγματα όταν παίζεις εκατομμύρια φορές. Όμως έρχεται κάποια στιγμή, που δεν μπορείς να το δεχθείς αυτό», είπε ο Καντονά, που ποτέ δεν ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του.

Ο «βασιλιάς» Ερικ, τιμωρήθηκε με εννέα μήνες αποκλεισμό και καταδικάστηκε σε δύο εβδομάδες φυλάκισης, μετατρεπόμενη σε 120 ώρες κοινωνικών υπηρεσιών.

Είναι χαρακτηριστικό επίσης, το πρωτοσέλιδο της «L’Equipe» την επόμενη ημέρα: «Ποτέ ένας άνθρωπος δεν πήδηξε τόσο ψηλά για να φτάσει τόσο χαμηλά», έγραψε χαρακτηριστικά στον τίτλο της η γαλλική εφημερίδα...

Ο ίδιος δεν μετανόησε ποτέ. "Θα ήθελα να τον χτύπησα σκληρότερα ..." είχε δηλώσει λίγα χρόναι μετά. Ο μύθος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έδειξε καμία τύψη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News