default-image

Deloitte Money League: Οι 20 ομάδες με τα περισσότερα έσοδα τη σεζόν 2017-18

Απόψεις
Deloitte Money League: Οι 20 ομάδες με τα περισσότερα έσοδα τη σεζόν 2017-18

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα ήταν οι σύλλογοι με τα υψηλότερα έσοδα στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο την περασμένη σεζόν, ρίχνοντας τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την πρώτη θέση, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση «Ποδοσφαίρου» της Deloitte.

Η Deloitte βασίστηκε στην έρευνα των 20 κορυφαίων συλλόγων στην Ευρώπη σχετικά με τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις τους που καλύπτουν την εποχή 2017/18.

Η Ρεάλ Μαδρίτης επέστρεψε στην πρώτη θέση για πρώτη φορά από το 2014/15 με έσοδα 750,9 εκατομμυρίων ευρώ. Τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 75 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση καθώς εξασφάλισε τον τρίτο διαδοχικό τίτλο του Champions League.

Η Deloitte δήλωσε ότι η άνοδος οφείλεται κατά κύριο λόγο στην εμπορική ανάπτυξη ύψους 54,8 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης της χορηγίας, της εμπορευματοποίησης και της εκμετάλλευσης ολοένα και πιο κερδοφόρων προ-σεζόν.

Η Μπαρτσελόνα είχε έσοδα 690,4 εκατ. ευρώ, αύξηση από 648,3 εκατ. που παρουσίασε το προηγούμενο έτος.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία ήταν στην κορυφή την περασμένη σεζόν, είδε τον υπολογισμό των εσόδων της να μειώνεται ελαφρώς στα 666 εκατομμύρια ευρώ από 676,3 εκατομμύρια, αλλά είναι μία από τις έξι ομάδες της Premier League στο top 10.

Ο εμπειρογνώμονας σχετικά με την οικονομία του ποδοσφαίρου Ρόμ Γουίλσον, από το Πανεπιστήμιο Sheffield Hallam, δήλωσε ότι η πτώση της Γιουνάιτεντ στην τρίτη θέση της κατάταξη ήταν αναμενόμενη.

«Αυτό ήταν προβλέψιμο κυρίως λόγω του χρονικού διαστήματος των ανανεώσεων των εμπορικών συναλλαγών και των χορηγών. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πρέπει να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σε αρκετούς τομείς, διαφορετικά θα μείνει μακριά από την κορυφή για αρκετά χρόνια ακόμα, ιδιαίτερα με πιθανή μείωση των εσόδων από αγώνες αν χάσει την θέση της στο Champions League».

Πάντως η θέση της Γιουνάιτεντ επηρεάστηκε επίσης από τις συναλλαγματικές ισοτιμίες, καθώς τα πραγματικά έσοδα που μετρήθηκαν σε λίρες στερλίνες αυξήθηκαν ελαφρά από 581,2 εκατ. σε 590 εκατ. Ευρώ.

Είναι η πρώτη εμπορική μάρκα για την KPMG και αυτή με την μεγαλύτερη αξία, σύμφωνα με το Forbes.

Δεν υπάρχουν ιταλικές ομάδες στις πρώτες δέκα με την Γιουβέντους να «πεφτει» στην 11η θέση, ενώ η Μπάγερν είναι η μοναδική γερμανική ομάδα ανάμεσα στις κορυφαίες. Πηγή: Deloitte, ΑΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News