Το καυτό «πλέον» του Παπαδόπουλου και... η έκρηξη

Απόψεις
Το καυτό «πλέον» του Παπαδόπουλου και... η έκρηξη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια λέξη και μόνο από το στόμα του Νίκου Παπαδόπουλου έδειχνε την προπονητική ανησυχία του, μπορεί παράπονο ή αντίθεση, στη συνέντευξη τύπου μετά τον Παναιτωλικό και υπό το βάρος της κακιάς στιγμής με τον Κουτσοσπύρο.

Η λέξη «πλέον» ήταν η πιο καραμπινάτη για να ξετυλίξεις κουβάρι.

Τον ρωτάνε: -Έχετε στο πλάνο σας περαιτέρω ενίσχυση;

Απαντά: «Αυτό το θέμα είναι της διοίκησης και του υπευθύνου μεταγραφών. Δεν είναι δικό μου»!

Απανωτή ερώτηση: - Το ίδιο ισχύει και για τον Πλατέλα;

Απαντά κάθετα: «Είναι θέμα της διοίκησης. Μπορείτε να μιλήσετε με τη διοίκηση. Δεν είναι θέματα που αφορούν τον προπονητή, πλέον»! Εδώ ο Νίκος Παπαδόπουλος έβαλε το πλέον με εμφατικό τρόπο.

Ακολούθησε κι άλλη ερώτηση: - Από τη δική σας πλευρά, έχετε ζητήσει κι άλλες ενισχύσεις; Η απάντηση του προπονητή ήταν στο ίδιο μοτίβο και στην ίδια δυνατή συχνότητα MzH: «Έχουμε συζητήσει αν μπορεί η ομάδα να ενισχύσει κι άλλες θέσεις, αλλά επαναλαμβάνω, είναι θέμα της διοίκησης»!

ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ ΓΙΑ… ΕΝΑ ΔΙΑΖΥΓΙΟ

Σαν παράβαση από παραβολή του Ευαγγελίου!

 -Λάθος κίνηση από τον κατεξοχήν αρμόδιο (Παπαδόπουλος), στην πιο ακατάλληλη στιγμή (αγώνας σωτηρίας ΟΦΗ). Έτυχε μάλιστα η κακιά ώρα (με Κουτσοσπύρο) να συμβεί και σε πρόσωπο (Δέλλλας) που διατηρεί καλές σχέσεις με τον ιδιοκτήτη από την Αμερική (Μπούσης)

-Συνέβη όμως στη φυσούνα η μπουνιά στη μύτη, λίγη ώρα από την μόνιμη υποδοχή καρδιναλίων (Πουρσανίδης στο καλωσόρισμα της αποστολής του Παναιτωλικού) καθιστώντας το «πραγματάκι» φουλ αντιφατικό. Σας υποδεχόμαστε έξω με βεντάλιες και μέσα σας πλακώνουμε στις μπουνιές. (Παραστατικό για να γίνει κατανοητή η σύγκρουση θεωρίας και πράξης)

-Εξ αρχής σημασία είχαν οι αντιδράσεις της ίδιας της διοίκησης (εκτελεστικοί, γενικοί, ποδοσφαιρικοί διευθυντές κλπ) στο φαινόμενο, μετά το πέρασμα από τη «συγγνώμη» του κόουτς. Η κορύφωση ήλθε μια μέρα μετά με τα έντονα δημοσιεύματα (επιμονή Δέλλα, συνέντευξη Παπασπύρου, ανακοίνωση Παναιτωλικού, παρέμβαση εισαγγελέα…) και φυσικά οι κόλλες χαρτιού από παρατηρητή και διαιτητή.

-Σαμαράδες και Πουρσανίδης με το Ευαγγέλιο Μπούση από το «Ibis», ήταν υποχρεωμένοι να συνεκτιμήσουν πολλά δεδομένα που αφορούν το συμφέρον της ομάδας στην πλέον κρίσιμη στροφή του πρωταθλήματος, για να κάνουν τη βασική κίνηση πάνω στην σκακιέρα, γνωρίζοντας ότι έτσι κι αλλιώς υπάρχει κόστος.

-Η παγιωμένη και κατηγορηματική άποψή τους, για όσα πρεσβεύουν και διακηρύττουν ως αρχές, είχε υποστεί τεράστιο πλήγμα, που θα το έβρισκαν αδίστακτα μπροστά τους.

-Παιδί του ΟΦΗ αναμφισβήτητα ο Παπαδόπουλος, όμως η ηρεμία του ήταν αντικειμενικά κλονισμένη.

-Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία τον είχαν στην τσίτα σε περίοδο που έπρεπε να προσαρμοστεί σε νέες συνθήκες. Πριν Μπούση έπαιρνε θέσεις και για τα διοικητικά (ακόμη και με διαγγέλματα). Με τη νέα τάξη πραγμάτων οι δηλώσεις του περιορίστηκαν αυστηρώς στο πεδίο του και λιγότερο από αυτό, αφού υπήρχε ο διευθυντής ποδοσφαίρου.

-Στις  μεταγραφές δεν είχε πλέον τον πρώτο και τελευταίο λόγο. Άλλη καθημερινότητα, που μπορεί να σπάσει την ισορροπία σαν ποτήρι, όταν έχεις μάθει να αποφασίζεις για όλα και έρχεται η στιγμή που αυτό το κάνουν άλλοι, χωρίς να περνάει και πολύ η γνώμη σου.

- Ήλθε και η αποδοκιμασία από τον φίλαθλο κόσμο στο προηγούμενο ματς και ποτέ δεν θα ήταν ξανά το ίδιο με πριν. Πόσο ήρεμος μπορεί να είσαι όταν εκείνοι που σε αποθέωναν, τόλμησαν να σε αποδοκιμάσουν, απ’ όλες τις πλευρές του «Γεντί Κουλέ»;

-Και πόσο καλά μπορείς να πατάς στο έδαφος, γνωρίζοντας από τους ανθρώπους σου, ότι λέγονται και πολλά πίσω από τις πλάτες σου, από άτομα που δεν μπορούσες να το περιμένεις. Μεταμορφώνεσαι.

«Αλλιώς, όταν είναι ανοικτές οι κάμερες, αλλιώς όταν είναι κλειστές»… 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News