ΟΦΗ νίκησε επιτέλους έναν κοινό θνητό

Απόψεις
ΟΦΗ νίκησε επιτέλους έναν κοινό θνητό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΡΕΨΑΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΘΙΖΗΣΗ

Ο ΟΦΗ καλείται επειγόντως να το αλλάξει. Δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτή η βαθμολογική απελπισία και να μην μπορεί να κερδίσει κανέναν που δεν είναι «αιώνιος» στο Γεντί Κουλέ. Τα λόγια είναι περιττά, δεν χωράνε πουθενά, ούτε στις πλούσιες ανακοινώσεις τύπου για το ποιος παίζει ή δεν παίζει, ούτε στις επισκέψεις στα σχολεία που είναι έτερον εκάτερον και πολύ θετικό ως πράξη, ούτε τι κάνει ο Ηλίας, ο Γιώργος, ο Νίκος… Νίκη θέλει ο ΟΦΗ και βαθμούς που θα τον βγάλουν από τον πάτο. Φτάσαμε μετά από 15 αγωνιστικές να γίνεται επίκληση… στο 114 παλιό άρθρο του συντάγματος, να επαφίονται όλα στον πατριωτισμό. Αν πάλι κανείς δεν νιώθει υπεύθυνος για την πτώση, με γεια του με χαρά του, ας το δείξουν στο γήπεδο με νίκες και μετά ας πηγαίνουν να λένε στα παιδιά για το μεγαλείο του ΟΦΗ και να πιάνει τόπο. Είθε, όλα να είναι αλλιώς από το απογευματάκι της Κυριακής…

ΑΠΟΛΥΤΗ  ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ

Ο ΟΦΗ κερδίζει πάντα τον Παναιτωλικό

Η νίκη επί του Παναιτωλικού στην έδρα γίνεται πιο επιτακτική για τον ΟΦΗ μετά το πέταμα των δύο βαθμών με τον Πανιώνιο. Η ομάδα του Αγρινίου παίζει καλό ποδόσφαιρο, έχει καλό ρόστερ, αλλά δεν είναι και άτρωτη. Δύο νίκες έχει ΄σε οκτώ παιγνίδια εκτός έδρας, έχοντας αποσπάσει και δύο ισοπαλίες. Το αρνητικό για τον ΟΦΗ (στατιστικά) είναι ότι κι εκείνος έχει πάρει δύο νίκες αλλά στην έδρα του. Οκτώ βαθμούς η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου στο Γεντί Κουλέ, οκτώ και η ομάδα του Δέλλα, αλλά μακριά από το Αγρίνιο. Ο ΟΦΗ είναι πάντως την Κυριακή το συγκρατημένο φαβορί και στοιχηματικά (2.05 με καθοδική τάση) και πληρώνουν καλά η ισοπαλία (3.40) και το διπλό (3.75). Να θυμούνται οι παίκτες του ΟΦΗ ότι ο ΟΦΗ κερδίζει πάντα τον Παναιτωλικό στο Ηράκλειο για τη Σούπερ Λίγκα.

-Τόσος ντόρος, τόσα χρόνια, τόσοι κοριοί, τόση ΕΥΠ, τόσες απομαγνητοφωνήσεις, τόσοι τόνοι μελάνης… Όλοι σχεδόν οι κατηγορούμενοι για τα στημένα βγήκαν  τελεσίδικα "καθαροί" από την υπόθεση Koriopolis . Αθώοι οι Μπέος, Κομπότης, Μποροβήλος και Μπάκος. Ένοχοι μόνο οι «στοιχηματζήδες» και ο Τσακογιάννης.

-«Αυτοί οι κύριοι της UEFΑ ελπίζω να έχουν καλό ταμείο γιατί τώρα αρχίζει ένας μεγάλος αγώνας για μένα ώστε δικαιωθούμε όλοι στον Βόλο. Τώρα ξεκινά για μένα η δικαίωση. Να περιμένουν. Ειδικότερα εκείνη η διαπλεκόμενη ΕΠΟ, η Super League και η UEFA. Είναι δυνατόν να γλιτώσουν;» (Αχιλλέας Μπέος).

-Φουλ των διώξεων τώρα στον Κούγια (τώρα από τον Aναπληρωτή Υπεύθυνο Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων), ακόμη και για τη Φιλιππινέζα! Ρατσιστικό δεν ακούγεται; Από πού κι ως που οι Φιλιππινέζες είναι κατώτερα όντα;

-Τρεις από τις ερωτήσεις του Θέμη Σινάνογλου στο «Φως» και οι απαντήσεις από τον πρόεδρο των «Μπλου Βαγέρος» Χριστόδουλο Θεοδωρίκα:

-Ο κόσμος θέλει να φύγει ο Πετράκης; "Όχι βέβαια. Και τι να πάρεις; Τον... Μουρίνιο που είναι ελεύθερος;"

-Θα πέσει ο ΠΑΣ; "Όχι, σε καμία περίπτωση. Αναρωτιέμαι όμως: Είναι δυνατόν ο ΟΦΗ να κερδίζει Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό; Εντάξει, δεν είμαι αντικειμενικός με αυτή τη συγκεκριμένη ομάδα, αλλά πού θα ήταν τώρα ο ΟΦΗ χωρίς αυτούς τους 6 βαθμούς; Μαζί με τον Απόλλωνα, ένα βαθμό πιο πάνω, προτελευταίος.

-E, εντάξει, γνωστή η αντιπαλότητα μεταξύ ΟΦΗ και ΠΑΣ αλλά μην υπερβάλεις. "Γράψε το έτσι: Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται...".

-"Θέλω και απαιτώ σεβασμό" δηλώνει ο Γιάννης Αναστασίου που άκουσε (αυτός κι οι παίκτες) αποδοκιμασίες από τους οπαδούς της Ομόνοιας στην Κύπρο μετά τον αποκλεισμό των πρασίνων από τον Απόλλωνα στο κύπελλο ... Παντού τα πάντα!

-Το συλλαλητήριο της Κυριακής για την ελληνικότητα της Μακεδονίας θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα; Θα είναι μεγαλύτερο από πέρσι και ποια μπορεί να είναι η έμπρακτη επίδρασή του;

-Για τον Βασίλη Τσιάρτα πάντως: «Το συλλαλητήριο της Κυριακής θα στείλει ακόμα πιο ηχηρό μήνυμα στους προδότες ανθέλληνες. Είστε 151. Είμαστε εκατομμύρια…»!

-Ο Ευάγγελος Γραμμένος, πρόεδρος της ΕΠΟ Μακεδόνας δεν είναι;

-«Δεν μπορώ να καταλάβω πως μοιράζονται οι κίτρινες σε κάποια παιχνίδια και σε κάποια άλλα όχι».  «Υπάρχουν παίκτες που επιλέγουν να μην παίξουν σε κάποια παιχνίδια για ανεξήγητους λόγους αλλά σε άλλα παιχνίδια επιλέγουν να παίξουν».

-Ανεξήγητα φαινόμενα για τον Πέδρο Μαρτίνς που επιμένει ότι «αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο, το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα πρέπει να αλλάξει, να βελτιωθούν πολλά πράγματα για να γίνει αξιόπιστο».

-Η προεκλογική περίοδος λειτουργεί εν δυνάμει και το ποδόσφαιρο παρέχει πάντα το δικό του πρόσφορο έδαφος. Αλλά και πρόσωπα που ζητάνε την ψήφο των πολιτών μέσα από αυτό. Δημοτικές, Περιφερειακές, Βουλευτικές! Θα είναι από τις φορές που οι αθλητικές προελεύσεις θα έχουν πολύ έντονο το άρωμα των σπορ…

-Το ότι ζούμε σε μια χώρα που την (μας) έχουν κάνει μπαλάκι του τένις το βιώνουμε καθημερινά. Το ότι στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο όλα κινούνται σε ένα μαύρο χάλι, το ξέρουμε. Ακόμη κι όταν ξεσπάνε κρίσεις σε μια ποδοσφαιρική ομάδα (όπως με τον Πανιώνιο), το πιο πιθανόν είναι ότι οφείλεται ότι έχει μπροστά της τις τωρινές εξουσίες του ΠΑΟΚ.

- Από αυτή την έννοια μπορούμε να ασπαστούμε την άποψη του Γιάννη Σαμαρά για τον τωρινό ΟΦΗ ότι «δεν μας ενδιαφέρει τι γίνεται στην υπόλοιπη ομάδα». Στο ηθικό μέρος δηλαδή, γιατί στην πραγματικότητα της ζούγκλας χρειάζονται καλά μελετημένοι τρόποι επιβίωσης. Κι ένα κοινό που είναι από κοντά…

-Πέρα από όποιες άλλες συνεκτιμήσεις, η παρουσία του Γιάννη Πετράκη στον πάγκο του ΠΑΣ ήταν ικανή από μόνη της να υπερβεί εμπόδια, (παρα)ιδιοκτησίες και άλλα πολλά στην περίπτωση του Μάνου. Στο πρόσωπό του τρέφεται μεγάλη εκτίμηση και υπάρχουν και άνθρωποι που δεν ξεχνούν, πόσους πολύτιμους παίκτες με μέλλον τους υπέδειξε…

-Ο Κρητικός προπονητής μετά από συνεχείς περιόδους ανοδικής πορείας της ομάδας του, περνάει την αναμενόμενη (στατιστικά) χρονιά της κάμψης (με πολλά μάλιστα αίτιαπου τον υπερβαίνουν ως βάρος ευθύνης) και προσπαθεί να το αντιμετωπίσει.

-Η δήλωση: «Η ορχήστρα σε ένα παιγνίδι ποδοσφαίρου, είναι οι ποδοσφαιριστές και ο διαιτητής. Αν ο διαιτητής διακόπτει συνέχεια το παιγνίδι, η μουσική δεν ακούγεται με ποιότητα» (Σέρχιο Κονσεισάο, προπονητής Πόρτο).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News