default-image

Έκλεισε το μάτι ο Ινφαντίνο σε Ισπανία - Πορτογαλία - Μαρόκο για το Μουντιάλ 2030!

Απόψεις
Έκλεισε το μάτι ο Ινφαντίνο σε Ισπανία - Πορτογαλία - Μαρόκο για το Μουντιάλ 2030!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Πρόωρο" θεώρησε ο Τζιάνι Ινφαντίνο να μιλήσει για μια προγραμματισμένη κοινή υποψηφιότητα από την Ισπανία, την Πορτογαλία και το Μαρόκο για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2030, που θα ήταν η πρώτη φορά που χώρες από διαφορετικές ηπείρους θα είχαν υποβάλει αίτηση για τη διοργάνωση του τουρνουά.

«Θα ήταν ένα ωραίο μήνυμα. Εγώ πρέπει να παραμείνω ουδέτερος, για να εξασφαλιστεί ότι όλες οι προτάσεις θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση. Καλωσορίζω όλες τις προσφορές, τόσο το καλύτερο," είπε, αλλά από πολλούς θεωρείται παρέμβαση του προέδρου της FIFA, αφού το τουρνουά σχεδιάζει να διεκδικήσει η Ελλάδα μαζί με Βουλγαρία, Ρουμανία και Σερβία, ενώ το θέλουν επίσης, η Ουρουγουάη μαζί με την Παραγουάη και την Αργεντινή και το Ηνωμένο Βασίλειο με την Ιρλανδία.

Ο Ινφαντίνο που βρίσκεται σε μια σύνοδο κορυφής με τα άλλα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής στο Μαρακές εξέφρασε και την βλέψη του για το Μουντιάλ του Κατάρ: «Θα ήταν σπουδαίο το Μουντιάλ 2022 να γίνει με 48 ομάδες»

Οι περισσότερες ομοσπονδίες ποδοσφαίρου στον κόσμο, ευνοούν την αύξηση των ομάδων στο Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ σε 48 ομάδες από 32, με μερικούς αγώνες να παίζονται σε γειτονικές χώρες, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο, μετά από τη σύνοδο κορυφής στο Μαρακές, όπου συγκεντρώθηκαν 60 ομοσπονδίες, τονίζοντας ότι η FIFA θα λάβει απόφαση το αργότερο τον Ιούνιο, μόλις ολοκληρωθεί μία σχετική μελέτη.

Στη συνέντευξη Τύπου σημείωσε ότι το Κατάρ, είναι επίσης ανοικτό στο ενδεχόμενο αυτό.

Όπως είναι γνωστό, η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και η Αίγυπτος ξεκίνησαν διπλωματικό και εμπορικό μποϋκοτάζ, κατά του Κατάρ τον Ιούνιο του 2017, γεγονός που περιπλέκει την προοπτική της συμμετοχής στο τουρνουά. Οι χώρες κατηγορούν το Κατάρ ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία, την οποία εκείνο αρνείται.

«Κάνουμε ποδόσφαιρο όχι πολιτική», είπε ο Ινφαντίνο.

Η FIFA ψήφισε το 2017 την αύξηση στο εύρος του τουρνουά σε 48 ομάδες ξεκινώντας από το 2026 αλλά από τότε ο Ινφαντίνο εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει η αλλαγή το 2022.

«Οι περισσότερες ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες σε ολόκληρο τον κόσμο ελπίζουν να αυξηθεί η συμμετοχή των ομάδων», είπε, σημειώνοντας ότι, εθνικές ομάδες όπως το Καμερούν, η Χιλή και οι ΗΠΑ, απουσίασαν από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας.

«Εάν καταστεί δυνατό, να οργανωθεί ένα Παγκόσμιο Κύπελλο 48 ομάδων στο Κατάρ με κάποια παιχνίδια σε γειτονικές χώρες, αυτό θα είναι σπουδαίο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News