Προϊστορία, «μοντέλο» και η ευτυχία να σε καταλαβαίνουν

Απόψεις
Προϊστορία, «μοντέλο» και η ευτυχία να σε καταλαβαίνουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ας μην αφήσουμε την πλούσια προϊστορία ΟΦΗ - Πανιωνίου στο Ηράκλειο που ξεκινά το 1957 από καταβολής του πανελλήνιου πρωταθλήματος. Ως γηπεδούχος ο ΟΦΗ έχει 18 νίκες, 8 ματς κέρδισε ο Πανιώνιος, ένα από τα οποία άνευ αγώνος (2015), ενώ 13 παιγνίδια έληξαν ισόπαλα. Σε νωπούς αγώνες που έγιναν μήνα Ιανουάριο, ο ΟΦΗ δεν έχει χάσει ποτέ από τον Πανιώνιο στο Ηράκλειο. Το 2014 αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0, το 2013 κέρδισε 2-1 και το 2009 νίκησε με 2-0. Αυτή η κρητική κυριαρχία στην προϊστορία των δύο ομάδων, ενισχύει την προσπάθεια του ΟΦΗ που θέλει τη νίκη για όλους τους ευνόητους λόγους ώστε να βελτιώσει την βαθμολογική θέση και να ενισχύσει την ψυχολογία του, στις δύσκολες μάχες που έπονται.

-Ούτε λίγο, ούτε πολύ ποντάρουν στην ισοπαλία στο ματς ΟΦΗ – Πανιωνίου σε μεγάλη στοιχηματική εταιρεία, δίνοντας το βαριά βαριά το προβάδισμα της νίκης στον ΟΦΗ! Τα ποσοστά απόδοσης 2.25 - 2.80 - 3.75, το μαρτυρούν με την πρώτη ματιά. Σε άλλες πάντως το βλέπουν αλλιώς όπως 2.22 - 3.20 - 3.50, ενώ οι αποδόσεις γενικώς για τη νίκη της κρητικής ομάδας, έχουν παντού πτωτική τάση!

-Νεότερες εξελίξεις στα πάρε, τα δώσε και στους χωρισμούς, μετά την αυριανή νίκη του ΟΦΗ επί του Πανιωνίου!

-Άνοιξε δρόμο το μοντέλο Μπούση-Σαμαρά που εξελίσσεται στον ΟΦΗ. Στην Παναχαϊκή επίκειται το αντίστοιχο δίδυμο Κατσουράνη-Καλαθά. Ο τελευταίος είναι Ελληνοαυστραλός επενδυτής…

ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΣΕΝΑΝΕ...

-Είναι αντικειμενικό και ψαγμένο επί σειρά ετών. Η επισήμανση δεν έχει καμιά προεκλογική σκοπιμότητα: Είναι ευλογία για τον αθλητισμό της Κρήτης, με τον Σταύρο Αρναουτάκη στη θέση του Περιφερειάρχη και τον Νίκο Συριγωνάκη με το φάκελο αθλητισμού της Περιφέρειας.

-Η καταλυτική απόφαση του Αρναουτάκη να εγγυηθεί τις προδιαγραφές της UEFA στο Παγκρήτιο για τους αγώνες της εθνικής μας ομάδας στα προκριματικά του Euro 2020, έχει ανεκτίμητη αξία, που απηχεί ευρύτερα τα συμφέροντα της δυναμικής Κρήτης.

-Ευτύχημα είναι να έχεις ανθρώπους σε καίρια πόστα που κατανοούν τον αθλητισμό και την ωφέλιμη επίδραση του στην κοινωνία και συνάμα στους τομείς που λειτουργούν ως πυλώνες ανάπτυξης του τόπου.

ΤΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝΝ ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΜΠΟΥΝΤΕΣΛΙΓΚΑ!

Who do you want to be? The Bundesliga will be back…

Πρωταγωνιστής ένας πιτσιρικάς μαζί με πολλούς από τους αστέρες του πρωταθλήματος.

"Είσαι αμυντικός της Σάλκε, “playmaker” της Μπάγερν Μονάχου, σκόρερ της Ντόρτμουντ ή γκολκίπερ της Γκλάντμπαχ; Αυτή είναι η Μπουντεσλίγκα σου, "μπορείς να είσαι οποιοσδήποτε θες"!" αναφέρει σε υπότιτλους.

ΜΙΑ ΚΙ ΕΞΩ..

#Ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του Ισαχάκου Γιακούμπου από τον Εργοτέλη στη Γουάντι Ντέγκλα, κίνηση που είχαμε επισημάνει ότι επίκειται άμεσα. Ωραίος παίκτης που θα λείψει από τον Εργοτέλη στην τρέχουσα σεζόν!

#Ως προς τι το βάθος και η ουσία από την απόφαση της ΕΠΟ να υπογράψουν οι υπάλληλοι της ρήτρα εμπιστευτικότητας; Την ανησυχεί η έλλειψη της διαφάνειας ή επιθυμεί τον φόβο του φερμουάρ; Το κακό είναι ότι πρόκειται για μεταδοτικό φαινόμενο κι αλίμονο με τους ημιμαθείς και στους σκόπιμους…

#Πολύ σωστά η UEFA, αποφάσισε να  παύσει τον κανονισμό που ήθελε παίκτη ο οποίος έχει αγωνιστεί σε ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση με μια ομάδα, να μην μπορεί να παίξει την ίδια σεζόν με άλλη στο Champions League. Τώρα στη φάση των «16» της μια ομάδα μπορεί να έχει στη σύνθεσή της ποδοσφαιριστή, ο οποίος έπαιξε τη φετινή σεζόν με άλλη ομάδα στη φάση των ομίλων.

#Είναι απίστευτος ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Το να ψηφίζεται από το κοινό στην καλύτερη 11άδα της UEFA και να κάνει ρεκόρ,  για 13 συνεχόμενη χρονιά (από το 2004), είναι από τους αριθμούς που λένε πάντα την αλήθεια στο ποδόσφαιρο! Άσχετα αν στις οικονομικές αποτιμήσεις τον άφησαν έξω, όπως βλέπουμε παρακάτω:

Η ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΗ 11ΑΔΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΞΙΑΣ 1,34 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

O Νεϊμάρ, είναι με 229,1 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την στατιστική ανάλυση της Kpmg Football Benchmark, ο πιο ακριβός παίκτης στον κόσμο, ενώ ο Κριστιάνο Ρονάλντο, βρίσκεται εκτός της πιο ακριβής 11αδας!

Για την αποτίμηση των κορυφαίων ένδεκα στον κόσμο, λαμβάνεται υπόψη η θέση που αγωνίζονται, οι συμμετοχές τους, αλλά και τα παιχνίδια στις εθνικές ομάδες.

Η Μπαρτσελόνα, είναι η ομάδα με την μεγαλύτερη εκπροσώπηση (τέσσερις παίκτες), ο μέσος όρος κόστους των παικτών στην κορυφαία 11αδα, είναι 122 εκατ. ευρώ, ενώ η συνολική της αξία φτάνει το 1.342.100.000 ευρώ!

-Οι 10 πιο ακριβοί παίκτες σύμφωνα με την συγκεκριμένη ανάλυση, είναι οι εξής:

1. Νεϊμάρ (Παρί ΣΖ) 229,1 εκατ. ευρώ

2. Κιλιάν Μπαπέ (Παρί ΣΖ) 215,0

3. Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα) 203,3

4. Μοχάμεντ Σαλάχ (Λίβερπουλ) 168,3

5. Χάρι Κέιν (Τότεναμ) 151,1

6. Εντέν Αζάρ (Τσέλσι) 148,2

7. Κέβιν Ντε Μπρόινε (Μάντσεστερ Σίτι) 129,5

8. Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο Μαδρίτης) 125,6

9. Πολ Πογκμπά (Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ) 119,3

10. Φιλίπε Κουτίνιο (Μπαρτσελόνα) 118,2

Η κορυφαία 11αδα: Τερ Στέγκεν (Μπαρτσελόνα-89 εκατ. ευρώ), Κίμιχ (Μπάγερν-67), Ουμτιτί (Μπαρτσελόνα-73), Βαράν (Ρεάλ Μαδρίτης-81), Ζόρντι Αλμπα (Μπαρτσελόνα -50), Πογκμπά (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-119), Καντέ (Τσέλσι-85), Ντε Μπρόινε ((Μάντσεστερ Σίτι-129), Μέσι (Μπαρτσελόνα-205), Μπαπέ (Παρί ΣΖ-215), Νεϊμάρ (Παρί ΣΖ-229,1).

«ΤΟ VAR ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ, Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΜΩΣ;»

Όταν φωνάζουν σε Αγγλία και Ισπανία, εμείς τι περιμένουμε; Οι διαμαρτυρίες για τη χρήση του VAR (που… θα λύσει και σε μας δια μαγείας τα προβλήματα της διαιτησίας), έχουν κουφωθεί στην Ισπανία και την Αγγλία. Μετά τον Μόντριτς της Ρεάλ και άλλους παίκτες της La Liga, ο Άνγκελ της Χετάφε έκανε σε συνέντευξή του δριμύτατα παράπονα για τη χρήση του. «Το VAR –είπε- από μόνο του είναι καλό, αλλά χρειάζεται να επανεξεταστεί ο τρόπος της χρήσης του, διότι γίνονται πολλά λάθη στα τελευταία παιγνίδια. Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει αμφιβολία αν χρησιμοποιείται καλά ή άσχημα»! Ακόμη χειρότερα επέκρινε τη χρήση του συστήματος ο προπονητής της Τότεναμ Μαουρίτσιο Σάρι, δηλώνοντας ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι «οι Άγγλοι διαιτητές δεν είναι έτοιμοι να το χρησιμοποιήσουν»! Τόνισε ωστόσο την παράμετρο ότι το VAR λειτουργεί στο Λιγκ Καπ και το Κύπελλο Αγγλίας, αλλά όχι στην Premier League , θεωρώντας ότι μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο το σύστημα  εξακολουθεί να μην εφαρμόζεται σωστά. Αυτά και άλλα παρατράγουδα (σκανδαλώδη συμβάντα μάλιστα στη Γερμανία και τη Bundesliga), κάνουν γελοίους τους Έλληνες πολιτικούς και ποδοσφαιρικούς παράγοντες που δηλώνουν ότι το πρόβλημα δυσπιστίας θα λυθεί από τα μηχανήματα χωρίς να αναφέρονται στη νοοτροπία που μαστίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News