default-image

Αλλαγές στο Financial Fair Play που σχεδιάζει η UEFA

Απόψεις
Αλλαγές στο Financial Fair Play που σχεδιάζει η UEFA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    H UEFA προγραμματίζει σημαντικές αλλαγές στους κανονισμούς που αφορούν το Financial Fair Play. Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα «Bild», μια πρώτη καινοτομία θα ήταν να περιοριστεί η δαπάνη εκ μέρους των σωματείων σε ποσό ίσο, με εκείνο που προέρχεται από καθαρά ποδοσφαιρικές δραστηριότητες, υποχρεώνοντας τους συλλόγους σε πιο συνετές ενέργειες.

    Μία ιδέα επίσης, είναι, να αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού απόσβεσης του κόστους ενός παίκτη. Η τιμή δεν θα κατανέμεται πλέον βάσει των χρόνων συμβολαίου του παίκτη, αλλά σε ένα μέγιστο διάστημα τριετίας.

    Μια απόφαση, η οποία, αν εφαρμοστεί -ιδιαίτερα- σε ορισμένες μετακινήσεις, θα επιβάρυνε σε μεγάλο βαθμό τις ομάδες.

    Για παράδειγμα, τα 222 εκατ. ευρώ που κόστισε στην Παρί Σεν Ζερμέν η αγορά του Νεϊμάρ, θα επιβάρυνε τον προϋπολογισμό της γαλλικής ομάδας με 74 εκατομμύρια ευρώ και όχι με 44 εκατομμύρια, όπως συμβαίνει τώρα.

    Κατ’ ουσίαν, οι σύλλογοι θα πρέπει να εργαστούν για να αυξήσουν τον κύκλο εργασιών, ιδίως σε σχέση με το ποδόσφαιρο, έτσι ώστε να μπορέσουν να εξασφαλίσουν μεγαλύτερο περιθώριο ελιγμών και δυνατότητα υποστήριξης μεγάλων επενδύσεων.να σταματήσει. Έστω κι αν οι θεατές, άλλοτε λιγοστοί, άλλοτε περισσότεροι, δεν πλήρωναν ...εισιτήριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Bild»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News