Οι «νέοι» του ΟΦΗ και η "τριλογία" του Εργοτέλη

Ποδόσφαιρο
Οι «νέοι» του ΟΦΗ και η "τριλογία" του Εργοτέλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

- Το ντέρμπι Εργοτέλης – ΟΦΗ, ήταν τελικά ντέρμπι στο Παγκρήτιο και περιείχε πολλά σημεία να επικεντρώσεις ως θεατής την προσοχή σου. Από το εκπληκτικό ποδοσφαιρικά δεύτερο ημίχρονο του Εργοτέλη, που θα μπορούσε να φτάσει ως την ολική ανατροπή, μέχρι τις επιμέρους πρώτες εικόνες που εμφάνισαν οι νεοαποκτηθέντες ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ.

-Θα ήταν ακατανόητη, η μη εμφάνιση του Νίκου Παπαδόπουλου στη συνέντευξη τύπου, χωρίς την αιτιολογία της ξαφνικής αδιαθεσίας του.

-Η συνήθης τακτική του ΟΦΗ να γυρίζει τόσο πίσω και να επιχειρεί άτακτα μπροστά, όταν παίρνει προβάδισμα στο σκορ, έχει κοστίσει βαθμούς και ως επαναλαμβανόμενο φαινόμενο, χρήζει αντιμετώπισης.

Μπράουν και ο Γιαννούλης, στα πρώτα δείγματα γραφής τους, ενέπνευσαν ότι είναι παίκτες που μπορούν να συμβάλλουν θετικά στην προσπάθεια της βαθμολογικής αντεπίθεσης του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα, ενώ ο Πέρσον που δεν μπορεί να κριθεί, διαθέτει το στυλ και το βιογραφικό ως επιθετικός που σκοράρει. Το ίδιο μπορεί να αφορά και τον Ναμπί παρότι δεν τον έχουμε δει ζωντανά σε παιγνίδι, παρά μόνο σε βίντεο.

-Κυριαρχεί η αίσθηση περί «καλών» μεταγραφών από τον Σαμαρά.

-Σοβαρός και καλά δουλεμένος παίκτης ο Οικονόμου, έδωσε πόντους στους πολλούς υποστηρικτές της αξίας του, που θεωρούν ότι αξίζει περισσότερης προσοχής.

-Ο Εργοτέλης του Νίκκι Παπαβασιλείου, είναι μια ομάδα με νέα παιδιά που έχει ουσιώδη τρόπο ανάπτυξης στο παιγνίδι της και αν διέθετε σε ορισμένες θέσεις παίκτες μεγαλύτερης εμπειρίας, ίσως να έκανε περισσότερα θαύματα μέσα στο γήπεδο.

-Το σημαντικό είναι ότι ο Εργοτέλης κατέγραψε με τον ΟΦΗ (στο β΄ ημίχρονο) μια τριλογία αξιοθαύμαστων εμφανίσεων απέναντι σε δυνατές ομάδες της Σούπερ Λίγκα, μετά τον ΠΑΟΚ και τον Άρη και αυτό το μη τυχαίο, αποτελεί το σούπερ κέρδος από τη συμμετοχή του στο κύπελλο Ελλάδας.

Γιακούμπου και η είσοδος του Κούατενγκ στο 54', έδωσαν τροφή για κινήσεις «χάρμα ιδέσθαι» στο ματς, ενώ ο Ιατρούδης, πρώτος σκόρερ του θεσμού με πέντε γκολ, στα 20 χρόνια του, δείχνει να εξελίσσεται διαρκώς και να αποτελεί έναν επιθετικό που μπορεί να οραματίζεται καριέρα χωρίς ταβάνι, όπως έχει δηλώσει ο προπονητής του.

-Ο ΟΦΗ έχει πλεονέκτημα από το 1-1, αλλά σίγουρα η ρεβάνς στο "Γεντί Κουλέ" αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το μέγα και γεμάτο ουσία ενδιαφέρον όμως για τον ΟΦΗ εστιάζεται στην μονομαχία πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο. Η αντεπίθεση για την βαθμολογία αρχίζει και αντικειμενικά στο ματς του Σαββάτου, που αρχίζει τυπικά τον β΄ γύρο, στρέφεται η προσοχή όλων.

#Συνέντευξη πραγματικά για σεμινάριο, έδωσε στο Μαγνησία News, ο Ηρακλειώτης διεθνής διαιτητής Μανόλης Σκουλάς, αναδεικνύοντας τη δυσκολία να είσαι διαιτητής στην Ελλάδα. «Παίρνουμε δέκα σωστές αποφάσεις και αναδεικνύουν τη μία κακή». Καλά θα κάνουν να τη μελετήσουν οι άρχοντες του ταλαιπωρημένου ελληνικού ποδοσφαίρου.

#Όταν δουλεύεις σε σκαλωσιά πυλώνα ύψους 40 μέτρων με αγριεμένο τον Τηλέμαχο… Η τραγωδία στο εργοτάξιο της «Αγιά Σοφιάς», πονάει πολύ και δεν την σώζει καμιά ρήτρα βιασύνης. Εδώ, δεν μπορούσες να κάνεις περπατώντας δυο βήματα σταθερά πάνω στο χιόνι…

-«Το ατύχημα δεν ήταν μια «κακιά στιγμή», αλλά οφείλεται ακριβώς στην εντατικοποίηση της δουλειάς από την εργοδοσία και στην έλλειψη μέτρων προστασίας για τη ζωή και την υγεία των εργατών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, επιρρίπτοντας ευθύνη στην κυβέρνηση.

#Κόβει την πίτα του για το 2019 την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου ο Συλλόγου Αρωγής Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών Ηρακλείου (Σ.Α.Ε.Π.Η.). Πυρετός προετοιμασίας από τον Παύλο Ροδίτη.

Πάει για Γουάντι Ντέγκλα ο Γιακούμπου;

#Δύσκολη η αναπλήρωση του Γιακούμπου εφόσον οδεύσει προς Αίγυπτο από την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο. Αλλά αυτός είναι κύριος ρόλος του Εργοτέλη. Ανάδειξη και προώθηση ποδοσφαιριστών. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, εύλογα είναι και μήλον της έριδος στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

-Η πρόταση της Γουάντι Ντέγκλα περιλαμβάνει εκτός από τα ποσά και ποσοστά μεταπώλησης. Ειδικά τώρα που είναι… αγριεμένοι με το ποδόσφαιρο οι Σαουδάραβες!

-Η Αίγυπτος πάντως ζει ήδη σε ποδοσφαιρική ευφορία και με έντονους τους ρυθμούς του «Κόπα Άφρικα 2019», που θα διοργανώσει και πάλι για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια.

#Στο ΟΑΚΑ ο τελικός του Μουντιάλ του 2030 λέει ο υπουργός αθλητισμού της Βουλγαρίας Κράσεν Κράλεφ, «προκρίνοντας» την έναρξη και τον τελικό στην Αθήνα! (Φίλιες δηλώσεις χωρίς κόστος!)

#Το θέμα για την έδρα της εθνικής με το Παγκρήτιο, δεν είναι μόνο ποιοι ήλθαν και ποιοι τους τραπέζωσαν, κυρίως είναι το αν η ΕΠΟ θα καταβάλει 500.000 ευρώ για έργα, ώστε το Παγκρήτιο να πάρει την έγκριση της UEFA. Η  διορία είναι μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου για να δηλωθεί το γήπεδο που θα γίνουν οι εντός έδρας αναμετρήσεις της Εθνικής για τα προκριματικά του EURO 2020.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News